Hende: Jogszabályokat kell módosítani a honvédség határon való bevetéséhez

2015. augusztus 26. 21:53
Van mód arra, hogy a Magyar Honvédség bekapcsolódjon a határőrizetbe és a határvédelembe a megfelelő jogszabályok módosítása után – jelentette be Hende Csaba. A honvédelmi miniszter hozzátette: amíg ez nem történik meg, addig ez a feladat a rendőrséget terheli. A honvédség nem csak védelmi, hanem ellátási és egészségügyi feladatokat is elláthat a későbbiekben.

Jelenleg a rendőrség látja el a határvédelmet, de mód van arra, hogy a hatályos jogszabályok megfelelő módosítása után a Magyar Honvédség bekapcsolódjon a feladatba – mondta a honvédelmi miniszter szerdán Szombathelyen egy más témában tartott esemény helyszínén újságíróknak nyilatkozva.

„A Magyar Honvédség alkalmazását és felhasználhatóságát az Alaptörvény és a honvédelemről szóló törvény szabályozza, a jelenleg érvényes törvények és jogszabályok azonban az államhatár őrizete és védelme tekintetében, ha nem katonai fenyegetéssel szembeni védelemről van szó, nem szánnak szerepet” – mondta a miniszter arra a kérdésre válaszolva, milyen feladatai lehetnek a határőrizetben a honvédségnek a jelenlegi jogszabályi környezetben.

Közlése szerint „jelenleg a rendőrség a felelős és egyben köteles arra, hogy a határőrizeti, határvédelmi funkciót ellássa, de természetesen mód van arra, hogy a hatályos jogszabályok megfelelő módosítása után a Magyar Honvédség arra kijelölt és felkészített erői sajátos képességeikkel bekapcsolódjanak a határőrizetbe és határvédelembe”.

Hende Csaba hangsúlyozta, a honvédség ellátási, egészségügyi, közegészségügyi és járványügyi képességeinek felhasználásáról is szó lehet a védelmi feladatok ellátására való képesség mellett. A miniszter azt is kijelentette: a honvédség nem kerítést épít, hanem biztonsági határzárat létesít. Közlése szerint a határzár augusztus 31-ig készen lesz, míg annak „második eleme”, a 3,5 méter magas műszaki zár elkészülte az ősz folyamán várható.

Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a Fidesz lehetővé tenné a honvédség bevetését határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos feladatokra. A kormánypárti politikus jelezte: mivel kétharmados felhatalmazásra van szükség a határozati javaslat parlamenti elfogadásához, így azt a Fidesz-KDNP-frakción kívül másoknak is támogatniuk kell.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdán közölte, pártja csütörtökön benyújtja az alaptörvény módosítását annak érdekében, hogy a honvédséget jogi bizonytalanság nélkül mozgósítani lehessen a határok védelmére.

Az MSZP szerint a magyar honvédség bevetésének ötlete a déli határon egyértelmű jele annak, hogy a kormány politikai értelemben megbukott és teljesen alkalmatlan a menekültválság kezelésére. Harangozó Tamás, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kérdésre válaszolva azon véleményének adott hangot, hogy a hatályos alaptörvény és honvédelmi törvény alapján nem vethető be a honvédség békeidőben az ország területén lévő konfliktusok kezelésére. Arra a kérdésre, hogy támogatnának-e egy ezzel kapcsolatos alkotmánymódosítást, Harangozó Tamás közölte, amíg nem látják a javaslatokat, nem tud nyilatkozni erről.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

10 perc és megvan a törvény nem??? Eddig így ment, majd a banános gombot is megnyomta mindenki az ülésen a frakcióból. Aki nem az nem kapott banánt.

Bocsánat, trafikot. :)

Az.

Pl:

"..Rogán belvárosi barátai: Szivar Torony City Bt.

árbevétel: 1 milliárd 75 millió forint
profit: 34 millió forint.."

http://444.hu/2015/06/18/az-or..

Friss hír ami érdekes. Csütörtökre Merkel Balkánkonferenciát hivott össze Bécsbe. Nem ez az érdekes hanem a részvevők. Az olsz ME, az EU külmegbizottja Szerbia Macedonia, és Merkel meg az osztrákok. Na ki nem lesz ott a balkáni utvonal főszereplője hazánk.

Ez azért már annak a jele, hogy Merkel valóban megzavarodott.

1. A NATO AZONNAL védje meg a görög és magyar , és olyan határokat , ahol özönlenek a bevándorlók : a szíriai , afgán stb háborúk hatásaikban tulajdonképpen megjelentek Európában .
2. A béke-időbeli helyzetre kidolgozott eljárások nem alkalmasak a megszázszorozódott bejövő tömeg kezelésére !
3. Versenyfutás zajlik az idővel , mert a tömeg növekedése irreverzibilis helyzetez idézhet elő .
4. Például : Budapesten a zsidóknak ugyanúgy félnük kell majd a sok arabtól , mint már most - például - Párizsban , Malmöben stb...

Aki a 444 után megy annyit is ér.

A 444 közli a cégek neveit, a céginfó rövidített adatait, de azt már nem közli, hogy milyen tevékenységeket folytatnak és milyen tevékenységből mennyi árbevétele van, mennyi főt foglalkoztat.

Szivar Torony CITY Bt
A cég tevékenységei
Dohányáru-kiskereskedelem
Szerencsejáték, fogadás
Egyéb foglalás
Egyéb távközlés
2014 évi árbevétele: 1 milliárd 75 millió forint
Nyereség: 34 millió forint
Nyereséghányad: 3,16 %
Létszám: 20 fő

ZÁLIA Dohány Bt.
A cég tevékenységei
Dohányáru-kiskereskedelem
Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése
Saját tulajdonú ingatlan adásvétele
árbevétel: 1 milliárd 318 millió
Nyereség: 73 millió forint
Nyereséghányad: 5,5 %
Létszám: 16 fő

Mindezekből feltételezhető, hogy az árbevételük döntő hányada nem a dohányértékesítésből keletkezik, hanem a többi tevékenységéből.

Alaptörvény

A rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok

46. cikk116

(1) A rendőrség alapvető feladata a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme.

De látod, hogy valamelyik cikkben, ahol meghalt az autóban az a sok migráns, az osztrák pasi azt nyilatkozta, hogy LEHET, hogy szigorítani kéne e jogszabályokat.
Még csak itt tartunk.

Falconak van az a jó száma, (police) hogy hátra ne nézz, mert nyakadon a vész!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés