Gyümölccsel köszönték meg a gazdák a kerítést a katonáknak

2015. augusztus 12. 8:53
A mórahalmi Mini Hungary Park és a dél-alföldi gazdákat tömörítő zsombói VIRATICUM tagjai mintegy tizenöt mázsa gyümölcsöt adományoztak a déli határzárt építő katonáknak, így köszönve meg nekik, hogy a kerítésépítés kezdete óta egyre kevesebb a migráns a környéken.

Több tonnányi gyümölcsöt adományoztak a környékbeli gazdák – mórahalmi Mini Hungary Park és a dél-alföldi gazdákat tömörítő zsombói VIRATICUM tagjai – a déli határzárt építő katonáknak. Első körben 250 kiló dinnyét ajánlottak fel, de miután egyre többen értesültek a kezdeményezésről, további 15 település gazdáig is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Végül tíz mázsa görögdinnyét, kétszáz-kétszáz kiló körtét és piros almát, valamint száz kiló kopaszbarackot adományoztak összesen a katonáknak.

Az ajándékot Bátor Ferenc alezredes, a déli határzár építését irányító, úgynevezett kihelyezett vezetési elem parancsnokhelyettese vette át – írja a honvedelem.hu, ahol megjegyzik azt is: a gazdák nagyon hálásak a kerítés miatt, így a katonák a későbbiekben is számíthatnak még hasonló ajándékokra.

Fotó: Galambos Sándor/honvedelem.hu

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés