Gyümölccsel köszönték meg a gazdák a kerítést a katonáknak

2015. augusztus 12. 8:53
A mórahalmi Mini Hungary Park és a dél-alföldi gazdákat tömörítő zsombói VIRATICUM tagjai mintegy tizenöt mázsa gyümölcsöt adományoztak a déli határzárt építő katonáknak, így köszönve meg nekik, hogy a kerítésépítés kezdete óta egyre kevesebb a migráns a környéken.

Több tonnányi gyümölcsöt adományoztak a környékbeli gazdák – mórahalmi Mini Hungary Park és a dél-alföldi gazdákat tömörítő zsombói VIRATICUM tagjai – a déli határzárt építő katonáknak. Első körben 250 kiló dinnyét ajánlottak fel, de miután egyre többen értesültek a kezdeményezésről, további 15 település gazdáig is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Végül tíz mázsa görögdinnyét, kétszáz-kétszáz kiló körtét és piros almát, valamint száz kiló kopaszbarackot adományoztak összesen a katonáknak.

Az ajándékot Bátor Ferenc alezredes, a déli határzár építését irányító, úgynevezett kihelyezett vezetési elem parancsnokhelyettese vette át – írja a honvedelem.hu, ahol megjegyzik azt is: a gazdák nagyon hálásak a kerítés miatt, így a katonák a későbbiekben is számíthatnak még hasonló ajándékokra.

Fotó: Galambos Sándor/honvedelem.hu

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben a hőségben biztosan jólesett a katonáknak a friss gyümölcs.

Jó kezdeményezés volt.

Van valami teendő, ha a kerítésen kívül lecsüccsennek a bevándorlók? Szerintem nincs. Ballagjon még egy kicsit és a hivatalos határátkelőn kérjen bebocsátást.

Ujsagirok nem valami pengek fizikabol... Olvastam toluk olyat is, hogy a Deli-sarkon van, hogy minusz hetven fokig sullyed a homero higanyszala...

Válaszok:
Sulammit | 2015. augusztus 12. 10:39

Ez ugye, egy egyszerű halandónak fel sem tűnik.
De így visszaolvasva .... már nem semmi!

Te már csak tudod, hogyan történt az egész, te voltál az első akinek elmondták, igaz?

Azt fel sem tételezed, hogy akik naponta átélik a menekültek zaklatásait, kártevéseit, azok valóban örülnek a kerítésnek. Te a foteledből jobban látod a helyzetet, mint azok, akik ott élnek.

Miért kéne táborba vinni őket, ha ott ülnek a kerítés túloldalán? Ha a te kerítésed tövében ül néhány tíz, vagy száz ember napok óta, te beengeded őket?

De mondd csak nyugodtan, hogy igen. Mást nem várok tőled.

Ne menekülj nyelvtani problémák mögé, hacsak nem azt akarod ezzel mondani, hogy nincs érved.

Nézz utána, miért nem a határvonalra épül a kerítés. Egyszer már elmondták.

A kerítés túloldalán nincsenek szanaszéjjel, hanem lényegében egy zárt helyen vannak, ahonnét el lehet zarándokolni a legközelebbi kijáratig, a határátkelőig. Igaz, hogy ehhez előbb vissza kell lépni szerb területre, ahonnét már nem kötelező beengedni őket.

A lényeg, hogy még idejében fel kell hagyni a kesztyűs kéz politikájával, ahogyan ezt Calaisnál már kezdik megtenni. És nyugodj meg, a mértékadó Európa ezt csendben el fogja nézni.

Jó, hát akkor folytassuk a szellemi faszverést.

Én annyit írtam, hogy a helyben lakóknak több tapasztalatuk van a valóságról, mint annak, aki ezt távolról, híradásokból értesülve látja. Abban pedig biztos vagyok, hogy a letaposott termények, a szétszórt szemét és egyéb szennyeződés, a házakba történő hívatlan bekopogás nem tartozik a kellemes tapasztalatok közé.

Táborozz le a kerítés tövében, s addig ne állj fel onnan, míg érted nem jönnek.
Garantáltan a csontvázad támasztja majd a kerítést pár hét múlva.

Miért írtál valamit? Én csak egy halom értelmetlen szót láttam random módra összeválogatva. Mit is kéne cáfolnom?

'Semmi sem szent?!'

Ez náluk alap. Undorral vegyes csodálkozással nézi az ember mit képesek kipréselni magukból egy ilyen hír hallatán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés