Pakson vagy teljesen hülyék, vagy teljesen hülyének néznek

2015. július 8. 21:36

Jávor Benedek
Jávor Benedek blogja
Ilyen társaságra a kerti sufnim építését sem bíznám rá jó szívvel, nemhogy 2400 MW-nyi nukleáris kapacitás építését
Az elmúlt hónapok egyik leglátványosabb közéleti Benny Hill-bemutatóját feltétlenül az MVM Paks II. projektcég tartotta, amelynek egyik vezetője egyszerűen az autójában hagyta az erőmű építésére vonatkozó, egyébként a nyilvánosság elől gondosan eltitkolt dokumentumokat, amelyeket onnan aztán ismeretlenek annak rendje és módja szerint el is loptak. De úgy látszik, az illetékesek nem érezték eléggé humorosnak a helyzetet, mert tovább csavartak a poénon: a nyilvánosság előtt kifejtették, hogy az ellopott adathordozókon nem voltak titkos adatok. Joggal merült fel a kérdés, hogy ha a Pakssal kapcsolatban 30 évre általánosan szinte mindent titkosító törvény az erőmű terveire nem vonatkozik, akkor vajon mire? De emellett azt is észre kell venni, hogy ha a kérdéses adatok nem titkosak, akkor vajon miért nem ismerjük őket? Abból az állításból ugyanis, hogy az ellopott adatok nem voltak titkosak, két közvetlen logikai következtetés adódik:

1. Pontosan tudják, hogy milyen adatok voltak az adathordozókon (különben honnan tudnánk, hogy vannak-e köztük titkosak, vagy sem);

2. Ha nem titkosak, akkor semmi akadálya, hogy a nyilvánosság megismerje őket.

Ennek fényében korábban adatkéréssel fordultam a projektcéghez, amiben az eltűnt adatok megküldését kértem. És a börleszk-jelenet most ér a csúcspontjára! A napokban megkaptam az MVM Paks II. Zrt. válaszát az adatkérésre:

 

1. Meghatározhatatlanul tág a köre az általam kért adatoknak, nem tudják mit kérek

Nos, az általam kért adatok köre pontosan lehatárolható, azokról van szó, amelyek az ellopott adathordozókon voltak. Ezt vagy pontosan tudják, hogy mi volt, és akkor pontosan le van határolva a kért adatok köre, vagy számukra meghatározhatatlanul tág a kért adatok köre, azaz fogalmuk sincs róla, hogy mi is volt a kérdéses adathordozókon. Ezesetben azonban arról sem lehet fogalmuk, hogy voltak-e köztük titkosak, vagy sem, azaz a cég nettó hazudott, amikor azt állította, hogy nem tűntek el titkos adatok.

2. Az általam kért adatokat amúgy sem áll módjukban kiadni, mert azok titkosak.

Ebben a levélben tehát az MVM Paks II. projektcég konkrétan megcáfolja a BM állítását, miszerint nem voltak titkos adatok az ellopottak között.

Ezek után az alábbi levéllel fordultam a céghez, amelyben kérem, hogy vagy adják írásba, hogy fogalmuk sincs róla, hogy mit loptak el a munkatárs autójából, vagy vallják be, hogy a BM hazudott, amikor azt állította, hogy nincsenek titkos adatok az adathordozókon, vagy azonnal adják ki az adatokat. (...)

Konklúzióként annyit jegyeznék meg, hogy egy olyan társaságra, amelyik a fenti mutatványt bemutatta, a kerti sufnim építését sem bíznám rá jó szívvel, nemhogy 2400 MW-nyi nukleáris kapacitás építését.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jávor, látod ilyen hülyék a paksiak! Mennyivel egyszerűbb bedugni az iPAD-et tölteni a konnektorba, onnan bezzeg jön áram..

Ritka hitvány egy alak ez a Jávor. Aki Lúdas Mutyis eliszkolása nyomán lett EP tag.

mire kell ellenérv?? Mi az érv? Bekattant ennek a szerencsétlennek a villamos energia, de nem hajlandó petróleumlámpára váltani.

"Pakson vagy teljesen hülyék, vagy teljesen hülyének néznek"

Vagy:
teljesen hülyék vagytok Jávor,
vagy hülyének sem néznek Jávor.

"Miért baj az, ha van valaki az országban, aki arra is kíváncsi, hogy vagyon a gyerekeink és unokáink majd meg tudják fizetni a Paks II. által termelt áramot, vagy lesz egy giga erőművünk, de olyan drága lesz az áram, hogy a számítógépet is kerékpárdinamóról kell majd működtetniük?"

Jávor nem kiváncsi erre, csak balhézni akar.

Gyerekeink és unokáink miért nem tudnák fizetni a Paks II által termelt áramot? Ha az a legolcsóbb ráadásul.

Mitől lenne drága az áram? Mihez képest? A dinamóhoz képest? Mi az alternatívája az áramnak? TV-d, PC-d a vízcsapba kötöd, konnektor helyett?

Amúgy bármilyen választ kap Jávor érdeklődésére, akkor is ahol tud árt, EP-ben. Inkább ő nem mondja meg mit szeretne. Szénerőművet? Gázt, olajat? CO2-vel mi van, ha zöldnek pozicionálja magát? Orosz függéssel mi van, ha anti-russzistának adja elő magát?

a posztod mutatja meg igazából mekkora koponya vagy.
kevesebb gázt vettünk, nem kell tetves társaságnak lenni, csak tájékozódni. Szerencsére csökkent a fogyasztás, az igény.
"Mi a fasznak kell egy nagyobb kapacitású Paksot építeni, mint ami most van? "

Két blokk le kell álljon. Ahelyett lesz másik kettő, valóban nagyobb kapacitású, mint az eddigiek. Miért baj ez? Ettől még át lehet állítani az országot kisebb energia fogyasztásra. Pl. LED-es közvilágításra. Nagyobb arányú megújuló energia igényről annyit, hogy a fogyasztó oldalon nem tudható melyik elektron hol keletkezett. Nincs nap-elektron, atom-elektron meg szélerőmű elektron.

Most cca. 40%-ot fedez a paksi alaperőmű, a maradék 60%-ot lehet kitölteni minden egyébbel. Ez az energiamix. lehet importálni, CO2-t kibocsátani, fotóvoltikus, szélerőmű.

Hogy kapcsolod össze a gáz és villamos energia fogyasztást?

"A mocskos amcsik bezzeg tudják hogy miként világít a Nap éjszaka is"

Hogy?

Két új atomreaktor épül állami támogatással az Egyesült Államokban; a reaktorok a tervek szerint 2016-ban és 2017-ben kezdik meg az áramtermelést.

"Azért ha tőled lopnának el egy gépet, utána valaki kérdezősködne, hogy milyen féltve őrzött adataid voltak rajta,"

nem életszerű. Először is felhívnám mindenki figyelmét a jó mentések szükségességére. Ha tőlem lopnának el gépet ( nem történt még ilyen szerencsére) ÉN tenném fel magamnak a kérdést milyen veszteség ért a gépen kívűl. Nem jön oda valaki meg kérdezni.

Egyszer hagytam el iPOD-ot sok zenével. A zene pótolható, de meló volt az új iPOD-ot összerakni, hogy nekem megfeleljen.

Azt, hogy a felhőben vannak a féltve őrzött adataink, az egy másik történet.

SzénDIoxid az a CO2..

"Ha munka van a gépen, a veszteség nem csak az lehet, hogy nincs biztonsági másolat, mert az biztos van, hanem hogy illetéktelen kezekbe kerül valami adat."

erre is van megoldás. Titkosítás, de főleg nem hagyom a verdában.

Ha az ország hülyék gyülekezete lenne, akkor nyilván Paks sem kivétel. De szerencsére nem ez a helyzet.

Jávor Paksot tartja speciális helynek, mert Pakson hülyék a zemberek. Az fel sem merül benne, hogy ő maga a hülye.

Az is lehet, hogy a címben rejlő minkét lehetőség igaz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés