Eddig közel 60 ezer menedékkérelmet adtak be Magyarországon idén

2015. június 24. 15:16
Idén már 61 ezer illegális migráns érkezett Magyarországra, és június 22-éig 59 929 menedékjogi kérelmet adtak be. A határzár bejelentése óta újra megnőtt az illegálisan érkező bevándorlók száma, kedden például 876 illegális határátlépőt kapcsoltak le a rendőrök, ami az elmúlt 30 napban a legmagasabb szám volt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint elmúlt 30 napban kedden érkezett a legtöbb, 876 illegális bevándorló Magyarországra. A számuk idén elérte a 61 ezret, közülük 60 922-en Szerbia felől érkeztek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) sajtóosztálya az MTI érdeklődésére azt tudatta, hogy január elseje és június 22-e között 59 929 menedékjog iránti kérelmet nyújtottak be Magyarországon, a külföldiek túlnyomó többsége a szerb-magyar határon keresztül érkezett.

A BÁH az eljárással kapcsolatban azt írta: az illegálisan érkező, menedékjogot kérők esetében regisztrálják a kérelmezőt, és meghatározzák a kötelező tartózkodási helyüket, ami 90 százalékban nyitott befogadóállomáson történő elhelyezést jelent. A menedékkérők ingyenes utazási kedvezmény igénybevételéhez igazolást kapnak, hogy a kijelölt szállásra eljuthassanak. Akiknél a hatóság személyes szabadság korlátozása mellett dönt, a hatóság kíséretével kerülnek a menekültügyi őrzött befogadóközpontba.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak nyitott befogadóállomása van Bicskén, Debrecenben, Vámosszabadiban, közösségi szállása Balassagyarmaton, és ideiglenes befogadóállomása Nagyfán, ahol kizárólag a kérelmezők regisztrációja folyik. Menekültügyi őrzött befogadóközpontjuk található továbbá Békéscsabán és Debrecenben. A nyitott befogadóállomásokat a menedékkérők napközben a házirendben foglaltak szerint elhagyhatják.

A menekültügyi hatóság döntésének jogalapját európai uniós normák és nemzetközi egyezmények határozzák meg, amelyek alapján a menedékjogról szóló törvény részletesen meghatározza a menedékkérők befogadásával kapcsolatos szabályrendszert.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI kérdésére azt a tájékoztatást adta, hogy ebben az évben június 22-ig 1302 határsértőt helyeztek el a kiskunhalasi őrzött szálláson, amely 122 ember befogadására alkalmas, a befogadottak száma folyamatosan változó. Az őrzött szálláson átlagosan 10-11 napot tölt el egy idegenrendészeti őrizetbe vett külföldi. Aki nem menekült kérelmező, idegenrendészeti őrizetbe veszik, és ha a jogszabályi feltételek fennállnak, a visszafogadási egyezmények lehetőségei alapján visszatoloncolják az őrizetben lévő külföldit abba az országba, ahonnan érkezett, vagy amelyik ország állampolgára, illetve amelyik ország köteles visszafogadni. 

Bács-Kiskun megyében az idei év első öt hónapjában az egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai szerint a rendőri eljárásban regisztrált embercsempészés bűncselekményének elkövetése miatt 19 esetben indult eljárás 29 emberrel szemben.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleménye szerint az elmúlt 24 órában 344 határsértőt és egy embercsempészt fogtak el a rendőrök. Az embercsempészt az M5-ös autópályán, Lajosmizse közelében állították meg, kistehergépkocsijának rakterében 22 afgán, 10 szír, 2 iráni és 1 pakisztáni állampolgárt találtak. Az embercsempészt őrizetbe vették, a menekültek valamennyien menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket a BÁH munkatársainak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett grafikon alapján az elmúlt 30 napban kedden érkezett a legtöbb, 876 illegális bevándorló Magyarországra. Míg június 1-jén a határsértők száma 373 volt, szombat óta naponta több mint hatszázan érkeznek Magyarországra – derül ki az összesítésből.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt úgy hívják, hogy invázió.

" A számuk idén elérte a 61 ezret, "

Ez semmiség. Az SZDSZ által ránk hagyott megtakarítása, az MSZP-DK-EgyüttPM párt, vezetőinek vagyona, "megtakarítása" egy emberöltőre fedezi a költségeket. Ha a holdudvarukat és a külföldi támogatóikat is figyelembe vesszük akár három emberöltőre is.

Biztos örömmel bedobják a közösbe.

Ugy kell csinalni mint az ausztralok, a buncselekmeny tehat az illegalis hataratlepes eleve kizarja a menekultstatusz megszerzeset. Kesz, passz.

Az OPNI-t is bezárták az EU mégsem tiltakozott. Persze értem ám! Nekünk ott van az EP, elégedjünk meg azzal.

Mondanál rá példákat? Mert ha lenne, akkor a balliberális társulás már világgá kürtölte volna. Ők erre várnak, ezért szorgalmazzák a befogadást. Ezek lesznek az ballibek forradalmárai, mártírjai, mikor mire lesz szükség, mert a hazai lakosság nem vevő a liberális tanokra

A migránsok Olaszországban már agresszíven lépnek fel, Calaisban úgyszintén. Tudom, ezt így kell csináltatni velük, hogy aztán az első lakossági visszavágásból hatalmas ügyet lehessen kerekíteni.

Idő kérdése, hogy ez megtörténjen, ezeket indulás előtt ellátják pénzzel és tanácsokkal. Talán ki is vannak képezve egy-két érdekes dologra, de ezt csak hosszabb idő után fogjuk megtudni. Maguktól nem lennének ilyen bátrak és tájékozottak.

Ebbe beleérted a franciákat is, akik nem engedik be őket az olasz határon? Az osztrákokat, svájciakat, akik lezárták a határokat? A bajorokat, akik a schengeni határok felfüggesztését helyezték kilátásba?

Benne vannak a visegrádi négyek, így együtt akik elutasították a kvótát? Benne vannak külön a szlovákok, ahol népszavazást akarnak rendezni a kérdésről.

Mit szólsz a bolgár és a spanyol drótkerítésről, az amerikait csak futólag említem.

Ez tíz ország, ahol nem kérnek a menekültekről, de te csak rólunk beszélsz.

Valóban? Ezt honnét veszed? Minden olyan intézkedés, ami egy adott ország, vagy az ottani lakosság védelmét szolgálja nem más, mint politikai haszonszerzés, amelyik a következő választáson kerül a mérleg serpenyőjébe.

Ha megteszik pluszban, ha nem teszik meg mínuszban fog számítani.

Ez alatt kiket kell érteni?

"...A 8 elemit végzett barmok..."

Kértem már a példát a lakossági erőszakra, még mindig keresed? Azt hittem, kéznél van, ha hivatkozol rá.

Látom, ki vagy képezve, hogyan kell a suttogó rémhírterjesztést művelni.

Az EP inkább bukott politikusok elfekvő intézménye és a képviselőkkel tevékenységével együtt egy nagy bolhacirkusz. Ha így folytatják a következő választásra már nem kerül sor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés