Tóbiás: Nem megoldás a kerítés

2015. június 20. 15:53
Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint csak egy közös, hosszú távú európai megoldás megtalálásával lehet jó választ adni a migráció valós problémájára.

Tóbiás József sajtótájékoztatón kijelentette: a kormány a nemzeti konzultációval, valamint az ehhez kapcsolódó plakátkampánnyal és a kerítésépítés bejelentésével felesleges politikai gyűlöletkampányt folytat, ami biztosan nem megoldás az ország és Európa biztonsága, továbbá a menekültek humanitárius helyzete szempontjából. Tóbiás József szerint csak közös európai fellépéssel lehet megoldani a migráció problémáját, ezért egyebek mellett azt kezdeményezte, hogy az unió gyűjtsön forrást a menekültek országainak biztonságosabbá tételére.

Az MSZP egy európai alap létrehozását is indokoltnak tartja a schengeni határszakasz megerősítése érdekében. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a menekültekkel szemben humánusnak kell lenni, ugyanakkor az illegális bevándorlókkal szembeni biztonságot is meg kell teremteni. A szocialisták pártelnöke az utóbbi cél szempontjából hosszú és rossz megoldásnak nevezte a kerítésépítést, és bejelentette: az MSZP módosító javaslatban terjeszti elő, miként lehetne más módszerrel, rövidebb időn belül biztosítani az ország zöldhatárát. Tóbiás József arra is felszólította a kabinetet, hogy adjon világos tájékoztatást a migráció valós helyzetéről, hangsúlyozva, hogy Magyarország jelenleg csak tranzitország.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több ezren tüntetnek Pozsonyban az EU menekültpolitikája ellen
http://www.stop.hu/kulfold/tob..

Teljesen igaza van, egy közös európai megoldást kell találni.

Addig is, amíg nem jön össze, építsünk egy határzárat a déli határon. Persze nyalhatjuk Brüsszel seggét is, ha már Moszkváét nem lehet, tudom, hogy ez a stabil MSZP-s horizont, csakhát nem ők nyerték ugye a választásokat. És ezzel a mentalitással nem is fogják.

Jó, de mi a megoldás most?


A Schengeni határokat meg kell védeni.
Azért határ, nem?
Törvénytelen a zöldhatáron való átlépés!!!!!
Az EU bürokratái nagyon lassúak.

A szíriai háborúból menekülőket be kell fogadni!!!!!

Igen, közös európai megoldás kellene.
De mit csinál az EU?
Hallott valaki valamilyen érdemleges megnyilvánulást az EU-tól a témában, valami közös állásfoglalást, vagy legalább egy rendkívüli ülést tartottak az utóbbi időben?
A szánalmasan gyenge kvóta ötlet óta, ami ugye látványosan alulbecsülte a menekültek számát, innentől kezdve bukásra van ítélve, látványosan kussban vannak.
Erre az EU-ra kéne várni? Tőlük akár egész Európa meg is dögölhet.

Ma hallottam a rádióban, hogy az MSZP kemény nyolc százalékon áll. Még néhány Tóbiás nyilatkozat, s bezuhannak öt százalék alá. Amit egyébként meg is érdemelnének.

Az MSZP-nek sem programja, sem vállalható arca nincs.

Ma hallottam a rádióban, hogy az MSZP kemény nyolc százalékon áll. Még néhány Tóbiás nyilatkozat, s bezuhannak öt százalék alá. Amit egyébként meg is érdemelnének.

Az MSZP-nek sem programja, sem vállalható arca nincs.

Egyem meg Tóbiás úrnak azt az okos kis fejét!
Köszönjük, hogy ilyen sokat segített a probléma megoldásában! :D

Tóbiás a hosszú távú együttműködést úgy érti, hogy az eu majd nagyon sokára, hosszú tárgyalássorozat után áll elő egy javaslattal, amit a tagállamok nem szavaznak meg......ez a hosszú táv.
Ma tárgyalnak a Földközi tengerről, eredmény nem várható.

Úgy hallottam, a halogén izzót is ki akarják vonni a forgalomból, meg az egyszerű gázkazánt is.
Egy dologban hasznos a tesze-tusza lomha eu-tevékenység: a ttip tárgyalásban.
Itt egy jó cikk:
http://mno.hu/magyar_nemzet_ga..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés