EP: Megalakult Le Pen új frakciója, de a Jobbik kimaradt belőle

2015. június 16. 13:09
Nem lesz jobbikos tagja a francia Nemzeti Front által kedden alapított új EP-frakciónak – közölte lapunkkal a Jobbik. A Nemzetek és Szabadságok Európája nevet kapó EU- és bevándorlásellenes frakció társelnöke a francia Marine Le Pen és a holland Marcel de Graaff lesznek.

Megalakult a francia Nemzeti Front vezetésével az EU- és bevándorlásellenes EP-frakció, a Nemzetek és Szabadságok Európája – írja a Politico európai kiadása. A frakció társelnökei a francia Marine Le Pen és a holland Marcel de Graaff lesznek. Az alakulathoz több, frakcióhoz eddig nem tartozó euroszkeptikus képviselő csatlakozott, mint az említett de Graaf, a szintén holland Geert Wilders, az osztrák Harald Vilimsky, a belga Gerolf Annemans illetve az euroszkeptikus UKIP-ből kirakott Janice Atkinson.

Korábban az is felmerült, hogy a Jobbik frakcióhoz szintén nem tartozó képviselői is csatlakozhatnak Le Pen új alakulatához, de kérdésünkre a párt sajtóosztálya megerősítette, hogy nem csak hogy nem vesznek részt a Nemzetek és Szabadságok Európája frakció létrehozásában, de nem is keresték őket ez ügyben.

Le Pen szerint a frakció olyan „politikai csapásmérő erő” lesz, amely túlmutat korábbi helyzetükön. A Nemzeti Front pártelnöke szerint az segített összehozni a csapatot, hogy megpróbálták őket és a véleményüket marginalizálni, így azonban nagyobb befolyással lehetnek az Európai Parlament munkájára. Geert Wilders szerint a frakció megalapítása történelmi pillanat, amellyel megkezdődhet a „felszabadítás”. „Újra urai akarunk lenni a törvényeinknek, a pénzügyeinknek, az országunknak” – szögezte le.

Az lapítással egy év után frakcióhoz jut a francia Nemzeti Front, akik tavaly megnyerve az EP-választásokat Franciaországban 23 képviselőt küldtek az EP-be, viszont a UKIP-vezette euroszkeptikus frakció nem fogadta be őket.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Wilders idegenellenes, de roppant nagy Izrael barát. Így Ő demokrata, europér politikussá vedlett. Így nyilvánvaló, hogy a Jobbik nem kapott meghívást. De nem is ez a lényeg, hanem a tünet.

Valami erjedés beindult, s mindez intézményi keretig jutott el. A nemzetáruló, globalista érdekeket szolgáló ballib, szociáldemokrata, zöld kórussal szemben megszólalhat Európa másik arca is. A normálisabb.

most már nem, de azért folyamatosan zsidózól még :D

Megette a fene azt a pártot, amelyik nagyon szalonképes akar lenni.

A sorrend ez. Csak ott nem álltak szóba Gabival.
Így marad a Jobbik Oroszországért Mozgalom elnevezés, mert Putyin elvtárs még pénzt és szakembert (lásd KGBéla) is ad!!

ja. A kereszténységhez való viszonyuk tökéletes jelképe a karácsonyi feszületállítás.

A jobbik tagjainak döntő többsége ilyen maga módján hívő, kicsit ezo, kicsit szittya, kicsit keresztény, kicsit bolsevik katyvasz.

Pilisi szívcsakra, turulmadár, Szűz Mária 3 in 1
Volt, amikor máglyára dobálták a hasonlókat.

:D

Ajvé!

A cukis-süveg cukros-bácsija már senkinek sem kell?

ő is tudja, de sose fogja bevallani.

Nógrád és Borsod azok a helyek, amik nemhogy szoci fellegvárak voltak, de anno még a Thürmerék is 5% feletti eredményt értek el ott.
Na, az a bázis.

Bátran hátrálnak a gyáván előrenyomuló ellenséggel szemben.

"Európában sokan keresik a Jobbik társaságát.
Az a legszalonképesebb Mozgalom.

Nincs elszigetelve, vezetőjét bárhol szívesen látják.

Szebb Jövőt!"

Nincsen semmilyen fóbiám.
Viszont én egyes rajongókkal ellentétben ismerem saját hazám történetét, így tudom, hogy mi mindent "kaptunk" Szovjet-Oroszországtól.
És soha többet nem akarok ilyen "ajándékot"...

Egy-két fenegyerek csak ront az unalmas átlagon. L. Szanyi.

Remélem, hogy a jobbik soha nem tudja magát elfogadtatni nemzetközileg. Vona tavasszal nyitni akart, szóban európához akart közeledni. Nem fog menni:-)))

Nincs űr.
Mostanában többen foglalkoztak azzal, hogy nemzetközileg miért támadnak minket olyan dolgokért, amit egyébként mások is megtesznek? Ez a mi ballibjeinkre vezethető vissza, nemzetközi kapcsolataik révén írattak rólunk olyan cikkeket, amik nem feleltek meg a valóságnak. Mára már több nemzetközi médiában felmerült, hogy nem biztosak abban, hogy igazat írtak rólunk. A változás első jelei mutatkoznak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés