Amerikai érdek is lehet Európa meggyengítése a menekülthullámmal

2015. június 10. 10:17

Földi László
Magyar Hírlap

Amerika vagy Kína, nekik biztosan érdekük a kontinens legyengítése. És még valami: az unióba érkezők előbb-utóbb mindenképp radikalizálódnak, hiszen tapasztalják, hogy Európában sem tudnak igazán boldogulni. Interjú.

– Vagyis rivális nagyhatalmak gerjeszthetik a folyamatot? Melyek?

– Amerika vagy Kína, nekik biztosan érdekük a kontinens legyengítése. És még valami: az unióba érkezők előbb-utóbb mindenképp radikalizálódnak, hiszen tapasztalják, hogy Európában sem tudnak igazán boldogulni, és így hajlamosak részt venni a politikai destabilizációt szorgalmazó helyi ellenzékek tevékenységében, súlyos válságokat is okozva ezzel. Ez is jelentős biztonsági kockázat.

– Elfogadható lehet a Fidesz javaslata a déli határzárral kapcsolatban?

– A 2012 előtti szabályozás visszaállítása a minimum. Bár a hivatalos indoklást, az uniós kényszert ismerem, mégsem értem, miért kellett feladni az akkori rendszert. Aki illegálisan átlépi a határt, rögtön bűncselekményt követ el, vagyis azonnal szankcionálható. Ahonnan a menekült érkezik, például Szíriából, ott biztosan ez a rend, de például az Egyesült Államokban is. Sőt ott még a repülőtérről is visszafordítják a turistát, ha nem stimmel valami a vízumával.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/86792