Amerikai érdek is lehet Európa meggyengítése a menekülthullámmal

2015. június 10. 10:17

Földi László
Magyar Hírlap
Amerika vagy Kína, nekik biztosan érdekük a kontinens legyengítése. És még valami: az unióba érkezők előbb-utóbb mindenképp radikalizálódnak, hiszen tapasztalják, hogy Európában sem tudnak igazán boldogulni. Interjú.

– Vagyis rivális nagyhatalmak gerjeszthetik a folyamatot? Melyek?

– Amerika vagy Kína, nekik biztosan érdekük a kontinens legyengítése. És még valami: az unióba érkezők előbb-utóbb mindenképp radikalizálódnak, hiszen tapasztalják, hogy Európában sem tudnak igazán boldogulni, és így hajlamosak részt venni a politikai destabilizációt szorgalmazó helyi ellenzékek tevékenységében, súlyos válságokat is okozva ezzel. Ez is jelentős biztonsági kockázat.

– Elfogadható lehet a Fidesz javaslata a déli határzárral kapcsolatban?

– A 2012 előtti szabályozás visszaállítása a minimum. Bár a hivatalos indoklást, az uniós kényszert ismerem, mégsem értem, miért kellett feladni az akkori rendszert. Aki illegálisan átlépi a határt, rögtön bűncselekményt követ el, vagyis azonnal szankcionálható. Ahonnan a menekült érkezik, például Szíriából, ott biztosan ez a rend, de például az Egyesült Államokban is. Sőt ott még a repülőtérről is visszafordítják a turistát, ha nem stimmel valami a vízumával.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Amerikának érdekében áll egy erős szövetséges," - írod.

Milyen szövetséges? Katonai, vagy gazdasági?
Milyen katonai szövetség az Európai Unió amelynek nincs saját hadereje? Sőt még a tagjainak is csak átlagos, vagy az alatti.

Hogyan reagáltak Merkel önálló hadsereg felvetésére? No látod. Azóta is csend van róla.

Oroszország gazdasági érdeke a kerekedés lenne, a gazdasági kapcsolatok bővítése. Ez erősítené Európát, ami nem kedvezne az USA-nak. A szabadkereskedelmi megállapodás is burkoltan azt a célt szolgálja az USA szempontjából, Európa országait gazdasági témában is magához "láncolja".

Hogyan jött létre Amerika?

Kiirtották az őslakosokat. Elvették az értékeiket, karanténba zárták őket. Betelepítették a néger rabszolgákat. A világot lerabolták.

Ma ezt ebben a formában nem lehet megtenni. Marad a gazdasági témakör és a társadalom hígítása.
A gazdasági témában az USA gazdaságához való "láncolás" - szabad kereskedelem - a társadalmi témában a bevándorlás.

Most mondok egy meglepő dolgot: abban a korban mindenki ezt csinálta - pl. a germánok is annyira őslakosok, hogy az i.e. első században vándoroltak le dél-Skandináviából, kiírtva vagy beolvasztva a korábbi őslakosokat.

„olyan orosz kém még nem volt, aki a saját hazáját elárulva amerikába menekülve kitálalt volna”

Mindez véletlen?

„Áprilisban a Kanadába menekült orosz diplomata, Jevgenyij Todorov például fürdés közben halt meg, áramütés következtében.

Júliusban a 2000-ben Amerikába szökött Szergej Tretyjakov volt ENSZ diplomata és hírszerző – aki az iraki „olajért élelmiszert” program piszkos ügyeire vonatkozóan árult el információkat - megfulladt evés közben.

Augusztusban török halászok egy orosz férfi holttestét fogták ki a Földközi-tengerből, aki nem volt más, mint Jurij Ivanov, az orosz katonai hírszerzés második embere. A hivatalos magyarázat szerint Ivanov egyszerűen megfulladt. Nemrég azonban Ivanov munkatársa és barátja, Viktor Csevrizov is meghalt, a hivatalos verzió szerint öngyilkossággal vetett véget életének....

Amerikai érdek?

A DK meg az élre tör.

"A június elején végzett Ipsos-felmérés szerint a Fidesz vesztesége minimális: az áprilisi 21-ről 20 százalékra szűkült a kormánypárti tábor, jelenleg 1,6 millióan tartoznak oda. A Jobbik valamivel többet veszített, két hónapja 17 százalékon állt, most 15 százalékos, és 1,2 millió szavazópolgár követi a radikális pártot. Az MSZP-nek az áprilisi 11-ről 9 százalékra csökkent a támogatottsága, így nagyjából 750 ezren sorakoznak fel mögötte."
http://www.hir24.hu/belfold/20..

Putyin cárt magyar köztársasági elnöknek!

Áder Jani mandátuma úgyis nemsokára lejár!!

Putyin cár egész biztos jót akar Európának!
Ezért pénzeli az EU szkeptikus pártokat...

Ami a terjeszkedést illeti, volt egy un. Budapesti Memorandum, amit 1994-ben írtak alá a nagyhatalmak, köztük Oroszország. Ennek értelmében Ukrajna lemondott atomfegyvereiről, a többi nagyhatalom, köztük Oroszország vállalta, hogy tiszteletben tartja Ukrajna határait.
Ezek után Oroszország megszállta a Krím félszigetet, vagyis megszegte az általa is aláírt memorandumot.

Ez tény, a "NATO nem terjeszkedik keletre" c. "urban legenddel" ellentétben.
Arról már nem is beszélve, hogy a tagállamok maguk kérték felvételüket a NATO-ba, szóval ez a csatlakozás nem olyan volt, mint a Varsói Szerződéshez való csatlakozás.
Amúgy Putyin cár is azt mondta, hogy eszében sincs megtámadni egy NATO tagállamot. Szóval a kis országoknak nagy biztonság a NATO tagság...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés