Megszólaltak a pártok a plakátrongálás kapcsán

2015. június 7. 15:53
A DK Polt Pétertől várja, hogy hivatalból lépjen a plakátok ellen. A Fidesz agressziónak nevezete a rongálásokat, frakciója pedig feljelentést tesz Szigetváriék ellen, és a hídfoglaláshoz hasonlítja az akciót. A Jobbik szerint mindenki túlzásba esett, különösen a rendőrség, amely állítólag még DNS-mintát is vett az egyik elkövetőtől. A 444 közreadott egy rendőrségi jegyzőkönyvet.

A Demokratikus Koalíció – azon túl, hogy szégyenletesnek tartja a kormány nyílt idegenellenességét – Polt Péterhez fordul a plakátkampány miatt. A DK szerint nem a plakátok lefestésének vagy letépésének, hanem azok kihelyezésének a jogszerűségét kell megvizsgálni. A DK felszólítja Polt Pétert, hogy hivatalból indítson eljárást a kormány uszító óriásplakátjai miatt!” – írja közleményében Varju László, a párt alelnöke. 

A Fidesz Sajtóiroda közleménye így szól: „Elutasítjuk a baloldal agresszióját és felszólítjuk őket, hogy fejezzék be az erőszakos akcióikat! Hagyják abba a nemzeti konzultáció plakátjainak rongálására való felbujtást, és még ha nem is értenek egyet a konzultáció céljával, azt törvényes eszközökkel fejezzék ki!

Később a Fidesz-frakció is reagált, így: „A baloldal ott folytatja, ahol abbahagyta. A sorozatos híd- és közintézmény-foglalások, a törvénytelen útlezárások után most újra erőszakos eszközökhöz folyamodnak, hogy hallassák hangjukat. Szigetvári Viktor és az Együtt felbujtására baloldali pártaktivisták az éjszaka folyamán plakátokat rongáltak meg. Megdöbbentő, hogy a baloldal a magyar családokkal szemben a bevándorlók oldalára állt, és az ő érdekeiket fontosabbnak tartja, mint honfitársainkét. Elfogadhatatlan, hogy azok, akik folyamatosan a jogállamra hivatkoznak, most bűncselekményre bujtanak fel és bűncselekményt hajtanak végre. Ezért a Fidesz még a mai nap folyamán feljelentést tesz Szigetvári Viktor és bűntársai ellen.”

A Jobbik szerint a kormány és a baloldal is túlzásba esett a bevándorlásról szóló óriásplakátok ügyében, előbbi azzal, hogy „rendőröket delegált” a plakátokhoz, míg utóbbi a rongálásra buzdító reakciójával. Ezt Farkas Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője mondta vasárnap Budapesten, más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.

A jobbikos képviselő elmondta, a kormány a „belföldi közvélemény manipulációjára, propagandára” használja a plakátokat. Farkas Gergely közölte, úgy tudja, a rendőrség egy esetben DNS-mintát is vett a plakátrongáló személyének kiderítésére, ami – szerinte – aránytalan lépés, helyette a közbiztonság javítására kellene hasonló mértékű erőforrásokat mozgósítani.

Emellett kiemelte: a Jobbik korábban többször szenvedett kárt plakátrongálás miatt, ezért, miként akkor, most is elfogadhatatlannak tartja az ilyen cselekedetet. A jobbikos képviselő emlékeztetett arra, hogy pártja elsősorban a határőrség visszaállításával szorítaná vissza a bevándorlást.

Mint azt korábban megírtuk, vasárnap hajnalban a rendőrség előállította az Együtt ifjúsági szervezetének hat aktivistáját, akik a kormány bevándorlással kapcsolatos óriásplakátjait rongálták. Szigetvári Viktor jogi segítségükről biztosította az előállítottakat, és az akció folytatására biztatott. 

Az Index arról írt, hogy a rendőrség figyeltette a plakátokat. A 444 megszerezte az ügyben eljáró Kiemelt Ügyek Főosztályán készült jegyzőkönyvet, mely szerint az egyenruhásoknak oly módon kellett figyelniük a Gundel étteremnél lévő plakátot, hogy „rendőri mivoltuk rejtve maradjon”.

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy Magyarország rendőrsége az adófizető polgárok védelme helyett a kormányzat idegengyűlölő plakátjait figyeli. Orbán Viktornak hétfőn a Parlamentben felelnie kell arra, hogy a Belügyminisztérium hányas számú ügyosztálya foglalkozik a politikai véleménynyilvánítás operatív megfigyelésével, valóban elrendeltek-e méregdrága DNS-vizsgálatot a rongálók azonosítására, és ki adott utasítást arra, hogy a rendőrség állományát a kormányzati gyűlöletkampány védelmére használják?” – szól Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s alelnökének közleménye.

Összesen 217 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

DNS mintát is vesznek...,ez igen,ez kemény, látszik,hogy a magyar bűnüldöző szervek nagyra értékelik Finkelgruber úr életének fő művét,a Fidesz-t.

"Az MSZP felháborítónak tartja, hogy Magyarország rendőrsége az adófizető polgárok védelme helyett a kormányzat idegengyűlölő plakátjait figyeli."

De azt nem tartja felháborítónak, hogy itt többről, nem (csak) a tulajdon elleni szabálysértés elkövetéséről van szó, hanem arról, hogy az Együtt PM "Gondolatrendőrsége" nem tűri el olyan vélemény megjelenítését, miszerint

aki Magyarországra jön, tisztelje törvényeinket és kultúránkat.

Az Együtt PM "Gondolatrendőrsége" szerint nem szabad olyan véleményt megjeleníteni, hogy "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!"

Valódi problémára irányítják rá a plakátok a figyelmet, amelyet máshol már régen harag és részrehajlás nélkül megvitattak és helyzetnek megfelelő döntéseket meghozták.

A migráció súlyos problémákat vet fel, amelyet más országokba is felismertek és a helyzetnek megfelelősen cselekedtek a kormányok.

Például:

A világ legfejlettebb államában, az USA-ban, mely már régen űrhajósokat volt képes küldeni a Holdra, már régóta nem engedélyezik, hogy bárki, akinek kedve tartja ott letelepedjen.

Ennek bizonyára racionális okai vannak.

Izrael közel-kelet legdemokratikusabb országa sem ad mindenkinek letelepedési engedélyt, hanem megválogatja, hogy kinek ad és kinek nem.

"Ki jogosult?

Izrael Állama várja és támogatja az új bevándorlókat.
Akinek legalább egy nagyszülője zsidó származású, jogosult az Izraelbe való bevándorlásra és egyben az izraeli állampolgárságra.

Ehhez a törvényhez kapcsolódik, hogy ki tekintendő zsidónak: zsidónak tekintendő, aki zsidó anyától született vagy betért a zsidó vallásba, és nem híve más vallásnak."


A svájci munkaerőpiac védelmében tovább korlátozzák az EU-ból érkező munkavállalók hosszú távú letelepedését. A nyolc új, kelet-európai tagállam polgárai hátrányos helyzetben vannak.

A berni kormány döntése értelmében 2014-ig

(mindösszesen) 2180 (darab) hosszú távú, maximum öt évre szóló

tartózkodási engedély adható ki a nyolc keleti tagállamból érkezettek számára.

Az érintett nyolc tagállam (Észt-, Lettország, Litvánia, Lengyel-, Cseh-, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia) polgárai a Svájc illetve az Európai Unió által 1999-ben megkötött, a szabad munkaerő áramlásáról szóló kétoldalú szerződéshez csatolt klauzula alapján.

A svájci kormány indoklásában a lakosság felől érkező igény kielégítéseként tekint a rendelkezésre, amelynek nem a legfontosabb kereskedelmi partnerek elidegenítése a célja.

A kormány döntésében a munkahelyek védelmét, a szociális infrastruktúra kímélését tartotta szem előtt.

Svájcban a lakosság zöme nem olyan eszement hülye, mint DKP.hu Varju Lászlója, vagy Az Együtt PM Szigetvári Viktora.

Nem létező bevándorlókról beszélsz, alaptalanul!

Ha hajlamod az olvasás iránt megerősödne könnyen rájöhetnél, hogy tavaly 40000 illegális bevándorló lépte át a zöld határt, az idén pedig már 50000 és nem néhány emberről van itten nagyba szó.

Ha hajlamod az olvasás iránt megerősödne, rájöhetnél (ha akarnál), hogy az idei 50000 illegális határátlépő sok ahhoz képest, hogy az országban évente csak 90000 gyerek születik.

Egy hajszál is egy fejen kevés, de egy levesbe sok!

Itt pedig nem egy hajszányi bevándorlóról van nagyba szó!

"A Jobbik szerint mindenki túlzásba esett"

Ezek nem viccelnek: Vona megmondta, hogy ők az MDF-es "nyugodt erő".
Vona Gábor, az új Antall József. :)))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés