Így nyerne az MSZP 2018-ban

2015. május 12. 20:57
„Jó lenne, ha helyi ügyek gazdái lennének, nem pedig egy párt seggdugaszai” — ez Baja Ferenc fő szempontja a baloldali képviselő-jelöltek kiválasztásakor. Az MSZP a visszatérés évének szánja az ideit, így hát elindult a vidéki jelöltkeresés és terepmunka.

Alulról építkezve stabilizálná magát a szocialista párt, derül ki az atv.hu cikkéből, mely az MSZP-ben zajló 2018-as választásra való felkészülés kezdetét vesézi ki. Tóbiás József, a párt elnöke ugyanis nemrég jelentette be: az idei évet a párt a visszatérés évének tartja, amikor stabilizálják a párt szerkezetét és elkezdik az építkezést.

Az építkezéshez terepmunkára van szükség: mind a 106 egyéni választókörzetben lesz egy társadalomszervezője a pártnak, akit közvetlenül az MSZP-frakció fizet. Az atv.hu úgy tudja, az ő dolguk az lesz, hogy helyi civilekkel, iskolaigazgatókkal, egyházi vezetőkkel lépjenek kapcsolatba, hogy a helyi fontos ügyek és erős emberek tekintetében képbe kerüljön a párt. Baja Ferenc, Tóbiás tanácsadója szerint Kész Zoltán példája a minta: ideje lenne ledönteni például olyan tabukat a magyar közéletben, hogy az egyéni képviselőjelöltek egyben pártkatonák is, véli a politikus.

Baja Ferenc az amerikai modellt hozta fel példának, ahol sokkal erősebben szolgálják a helyi érdekeket a parlamentben a képviselők. „Jó lenne, ha helyi ügyek gazdái lennének, nem pedig egy párt s*ggdugaszai” — mondta az atv.hu-nak Baja Ferenc.

Mesterházy Attila, a párt korábbi elnöke a Facebookon reagált Baja Ferenc mondataira: „Hááát ez elég sommás vélemény Baja Feritől... Én meg inkább újra megköszönöm minden MSZP-s volt és jelenlegi képviselőnknek, párttagnak, aktivistának, hogy segítik, támogatják EZT a PÁRTOT! Az elmúlt 25 évben, ma és - reményeim - szerint a jövőben is.”

A miniszterelnök-jelölt személyét illetően Baja szerint még nem született semmiféle döntés, ám az atv.hu-nak nyilatkozó Molnár Zsolt elmondta: vagy egy külsős, de baloldali jelölt vagy egy sikeres polgármester, mint Botka László jön most szóba.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az mszp-t és az 1990 utáni az mszmp ellenzéki kerek asztala alól előbújt posztkomcsi pártokat be kellene tiltani.

Jöjjön az Lmp, a Jobbik, stb csak ezek ne.

Már a D-209 és a "nemzeti közép" óta divat náluk ez a zászlórengeteg... üres díszlet.

Szinte nincsenek is a térképen. Fletó és a DK állandóan zizeg, de esküszöm, még a konkrétan nemlétező PM is gyakrabban kerül a hírekbe (de lehet, hogy csak itt, a mandineren).

Ettől még persze lehetnek veszélyesek, majd meglátjuk. Kész-féle, az MSZP-hez közvetlenül nem kötődő, de helyben népszerű és vagy agilis jelöltekkel sajnos operálhatnak majd, ha addig sikerül megkapaszkodniuk.
De eddig ez a Tóbiás még a Mesterházy-nál is komolytalanabb kalibernek tűnik. :)))

Csak a lopás!!!!!!!!

A franciákkal tárgyalt az atomerőmű bővítéséről.

Szerintem valahol megkapják a témát, a mandi meg tematikus napot csinál belőle.

Nekem tetszett a tegnapi ballib kommunikáció az ország gazdaságáról:-))))
Minden nemzetközi szereplő jónak látja az ország gazdasági növekedését, a ballib meg követeli, hogy a kormány mindent vonjon vissza:-)))))
reggel megnézhetnék a napi híreket:-))))

Baja Ferenc maga is egy fizetett seggdugasz

"Így nyerne az MSZP 2018-ban"

egyáltalán miért nyernének? Pár parlamenti helyecskéért? Az talán nyerés nélkül lesz, csak kevesebb és kormányozni se kell.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés