Tervezi a kormány az energiaitalok fogyasztásának korlátozását

2015. április 28. 17:40
Az energiaital-fogyasztás korlátozására készül a kormány – derül ki Rétvári Bence államtitkár Oláh Lajosnak adott válaszából. A kormány célja a bizonyítottan egészségügyi kockázatot hordozó élelmiszerek, így például az energiaitalok fogyasztásának visszaszorítása a leginkább érintett iskolás gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek körében.

Az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozását tervezi a kormány – derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának egy képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából. A tárcához Oláh Lajos független képviselő fordult azzal a kérdéssel: a kormánynak van-e arra vonatkozó szándéka, hogy betiltsa az energiaitalok forgalmazását a magyarországi üzletekben a fiatalok számára.

Rétvári Bence válaszában tudatta, hogy Az egészséges Magyarország 2014-2020 egészségügyi ágazati stratégia népegészségügyi programterületével összhangban előkészítették a Táplálkozás-egészségügyi Szakpolitikai Programot, amelynek kiemelt cselekvési területe az egészséges választás elérhetővé tétele a fogyasztók számára.

A területet érintő tervezett intézkedések között szerepel az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozása, amelynek egyik lehetősége a kereskedelmi forgalomban lévő energiaitalok maximális térfogategységeinek meghatározása és annak ellenőrzése” – írta.

Az államtitkár azt is közölte, hogy a kormány célja a bizonyítottan egészségügyi kockázatot hordozó élelmiszerek, így például az energiaitalok fogyasztásának visszaszorítása a leginkább érintett iskolás gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek körében. A nevelési-oktatási intézményekben, valamint az intézményen kívül a gyerekek, tanulók részére szervezett rendezvényeken energiaital már most sem árusítható, illetve fogyasztható – tette hozzá.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemzeti Kávézó, egy csésze haveri fekete + hozzá kötelező Kossuth kifli a királyi tv-ben.

Tessék betiltani ilyen alapon az olcsó virslit, az olcsó parizert mert az energiaitaloknál sokkal nagyobb veszélyt jelent a fogyasztásuk az emberi szervezetre.

Szerintem hagyni kellene a fenébe. Aki ezzel itatja a gyerekét, az másra is képes.
Legfeljebb rá kell dobni egy marha nagy jövedéki adót, aztán kalap. Ha még így is isszák, akkor igyák, majd az orvosok ellátják a baját.
Komolyan mondom , ahol nincs normális család, ott nem érdemes papolni, majd a saját kárukon megtanulják, mibe lehet belebetegedni és mibe nem.

Soha nem felejtem el, amikor nálunk az egyik fiú belekortyolt a nagyapám pálinkájába. (Azt hitte, nem látja a nagyapa).
Nagyapa visszalépett és töltött neki egy kortyot a kerítésszaggatóból. Prüszköléssel ért véget a nevelés. Az unokabátyám azóta is óvatosan kezeli a "szeszet". :)))

Már kényelmetlenül érzem magamat, ha a kormány valami jót akar az embereknek. Azért se kell nekik. Ha meg kell, akkor mindig nagyobb kell. :-)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés