Gyurcsány cége ellenőrizheti a hazai fejlesztéspolitika működését

2015. április 19. 13:20
Az Európai Bizottság a Gyurcsány Ferenchez köthető Altus Zrt.-t bízta meg a hazai fejlesztéspolitika ellenőrzésével. Csepreghy Nándor értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az EU hogyan adhat „hálapénzt” Gyurcsány Ferencnek, akinek véleménye szerinte nem lehet elfogulatlan. Az Altus több mint egy éve dolgozik már együtt az unióval fejlesztéspolitikai projekteken más országokban.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt kéri az Európai Bizottságtól (EB), gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altus Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Csepreghy Nándor vasárnap a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az EB egy politikailag függetlennek nem mondható politikus négyfős cégét bízta meg a feladattal ahelyett, hogy azt például egy nagy nemzetközi könyvvizsgáló cégre bízta volna.

„A politikai függetlenséget hirdető bizottság hogyan adhat hálapénzt Gyurcsány Ferencnek? Aki nem tudja, az tanítja, aki nem tanítja, az pedig alkalmas tanfelügyelőnek?” – vetette fel a helyettes államtitkár. Azt is mondta, Magyarországon senki nem gondolhatja komolyan, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke képes lesz objektív, szakmailag elfogulatlan álláspont kialakítására.

Csepreghy Nándor emlékeztetett arra, hogy az 1992-ben alapított cég Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, jelenlegi DK-elnök érdekeltségébe tartozik, szavai szerint az Altus alapozta meg a politikus milliárdos vagyonát és tette lehetővé, hogy az „egykori KISZ-titkárból a Rózsadomb proletárja” legyen.

A helyettes államtitkár azt hangoztatta, a kormány kulcskérdésnek tartja a fejlesztéspolitikát, ezért is döntöttek 2014-ben arról, hogy megváltoztatják a 2020-ig szóló forrásokra szóló szabály-, és intézményrendszert. Utalt arra is, hogy vannak vitáik a bizottsággal, de szerinte ez nem kardinális kérdés, hanem megoldandó feladat. 

Csepreghy Nándor arra is felhívta a figyelmet, az EB-nek számolnia kell azzal is, hogy az Altus megbízásának milyen következményei lehetnek az Európai Unióval szemben amúgy is szkeptikus magyar társadalomban. A helyettes államtitkár elmondta, a héten több minisztériumot is megkerestek az Altus munkatársai; a kormányzati szerveknek bemutatott dokumentumok szerint megbízást kaptak az EB-től arra, hogy ellenőrizzék a magyarországi fejlesztéspolitikai rendszer felépítését az új időszakra vonatkozóan. Közlése szerint az Altusnak négy alkalmazottja van, közülük az egyik Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felesége, egy másik pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi elnökhelyettese.

A politikus elmondta: az Európai Unió eddig maga ellenőrizte ezt a folyamatot, most pedig egy külsős cég kapott erre megbízást, ami „érdekes kérdéseket vet fel”. Csepreghy szerint Gyurcsány Ferenc ellenzéki képviselő politikai szempontjait és politikai érdekeit nehéz lenne különválasztani a független szakértői munkától, amivel az EB az Altust megbízta.

Az Altus vezérigazgatója, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára a HVG-nek 2014. szeptemberében adott interjújában elmondta: a cég 2010 óta foglalkozik fejlesztéspolitikai tanácsadással. A cég többek közt a frissen csatlakozott uniós országokban adott tanácsokat, mint Bulgária, de dolgoznak Szerbiában, Koszovóban, Albániában, és Montenegróban is. Dobrev az interjúban elmondta: „egy éve kezdtünk el az EU-val is dolgozni, a magyar cégek közül talán nekünk van a legnagyobb keretszerződésünk az Európai Bizottsággal.” 

Frissítés:

Dobrev Klára közleményben reagált Csepreghy Nándor szavaira. A vezérigazgató elmondta: a megbízás tárgya a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése, és a tanácsadás az EU összes tagországára kiterjed. Dobrev Klára hozzátette: a megbízásban semmilyen módon nem szerepel pénzügyi ellenőrzés,illetve az intézményrendszer működésének ellenőrzése.

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

Kecskére a káposztát. Úgy látszik a kecske Mesterházynak nem, Gyurcsánynak szerencsét hozott.
Az EU meg elmehet a sunyiba, ahogy elnézte a 2006-os kozmetikázást, ugyanúgy most is a görbeség mellé áll.

Azt tartja az EU; Magyarország dobre apró. ;-)

Néhány szlovák vicc jutott az eszembe:

Juraj Jánošík vojde do krčmy v Terchovej a dá si obľúbenú slivovicu. Zrazu vidí, že okolo krčmy je plno drábov. Vstane a a chce utiecť. Vtom vstane stará baba a nasype hrach pod nohy nášmu Jánošíkovi. Ten sa pozrie na babu a zvolá:
- Ha ha ha, už ma nedostaneš, kúpil som si tretry!

Viete, kto bol najväčší flegmatik?
No predsa Jánošík. Ten mal všetko na háku.

Ide dedko na bicykli, zastaví ho zbojník a hovorí:
- Dušu alebo peniaze?
A dedko:
- Prednú alebo zadnú?

Úgy látszik az EU-ban nem ismerik ezt a szlovák viccet.

"Dobrev Klára: Volt kollégáimmal együtt már 2010 óta igyekszünk felfejleszteni az Altus fejlesztéspolitikai tevékenységét. Mára szükség lett a profiltisztításra."

Na ja!
Az internacionalista EU. ;-)

"A múltat végképp eltörölni, Rabszolga-had, indulj velünk!"

"Dobrev Klára: Mára szükség lett a profiltisztításra."

Köznapiasan: Sikálás.

:D Te lennél Hutti, Vakhangya akárhányadik leszármazottja?
Átláttok a szitán? Mennyien? Csak nem hatan?
Nagyon úgy néz ki, hogy a több hat lehet.
Máskülönben igazad van. Nagyon jó a fiatal ökörhús sütve.

"Dobrev Klára: Az eddigi céget két vállalattá alakítjuk, egyikben csak a befektetések (Motim Zrt, Béta-Roll Zrt. és leányvállalatai), a másikban meg a fejlesztéspolitikai tanácsadás lesz (Altus-ConsALT Kft., Buda-Shen Kft.). Az első marad a család tulajdonában, az utóbbiba majd új tulajdonosokat is bevonunk."

Vajon kik lehetnek ezek az új tulajdonosok? Netán az EU háttéremberei is érdekeltek?

így akar a gyurcsótány visszamászni a hatalom szekerére!

:)))))))))

Ha te mondod biztos igaz lehet. Ennek ti vagytok a szakismerője. Hiába a gyakorlat teszi a mestert.

Kla asszony anno is az EU-s pénzeknél serte-pertélt a Medgyessy kormány alatt. Mikor Böszme ur ME lett váltott, de addigra már a kapcsolatait kiépitette az EU Bürokratákkal a baloldali internaciónilta vörös polip tagjaival az az Apro dögei klán által.

Nem Volt véletlen a cégprofil bövitése 2014-ben, mivel lehetett rá számitani, hogy nem lesz kormányváltás és az új költségvetési ciklus 14-20 között belföldön nem rugnak labdába így az EU haveri körökön keresztül lobbizták ki a háttérben, hogy mégis borsot tudjanak törni a polgári jobboldali kormáy orra alá és ezzel hazánknak is. Brüszeli szürcsölös Elit Clubba tartozók Gyurcsitól tudjuk, hogy Orbán oda nem hivják meg besegitettek, hogy Magyarországot megleckéztesék a renitens magatartása miatt amit a bankok és a multik ellen tett.

Mikor Gyurcsány járkált Brüszelbe és 2014-ben a pártjából is bejutottak képviselők akik az állandó feljelentéseikkel írányították a bürokratákat, hogy Orbánt nagyon kell ellenőrizni, mert tudjuk Godfield óta, hogy korrupt és különben is lopnak, ezért olyan cégre kell ezt bizni aki ismeri a helyi viszonyokat és erre a legalkalmasabb Dobrev Klára által vezetett cég akit már ismernek a balkáni tevékenységéről.

Na így történhetett, körübelül ez ugyanaz a metodus, mint a Norvég Pénzek a civil pénzek szétosztására megbizott Ökötárs a Norvégek részéről és ami az EU-n keresztül megy.

Nem véletlen a mostani helyzet ami egy előre eltervezett stratégia alapján folyik már közel egy éve amibe a civilek, az ellenzék és főleg a médiák fontos szerepet kaptak.

Nem ismernek Sem Istent Sem embert és legkevésbé érdekli őket a társadalom és az emberek a nemzet és az ország sorsa, mert kidülledt nyakierekkel orditva csak egyre koncentrálnak, hogy a polgári jobboldali kormányt elsöpörjék még az Sem érdekli őket, hogy az ország gazdasági politikai és pénzügyi stabilitása összeomlik.

Eze kéne elgondolkodni annak a sok ellendrukkernek és a kormányellenes hazugság és hecckampány hatására tapsikoloknak, hogy nem a kormánynak ártanak a legjobban és visszafordithatattlan folyamatokat inditanak be, hanem őnmaguk alatt vágják a fát. Ez vonatkozik a magát értelmiséginek és médiamunkások hadának akik élet halál urának képzelik magukat.

Ébresztő magyarok!

„Az Altusról az évek során botrányok sorozata látott napvilágot. A Szalay utca 4. szám alatti ingatlan megvásárlása majd visszabéreltetése révén a Gyurcsány-cég százmilliókkal gazdagodott az adófizetők rovására. A rablóprivatizáció során Apró Piroska bankvezér bankja hitelének segítségével – szimbolikus önerő mellett – az ő vejének, Gyurcsány Ferencnek az Altus-konzorciuma szerezte meg töredékáron a Motimot, mely még a szén-dioxid-kvóták kiosztása és értékesítése révén is tízmilliókkal gazdagodott. És az Altus-cégcsoport tagja volt az a cég is, mely tanácsadás és közvélemény-formálás címszóval 80 millió forintot kaszált a Paksi Atomerőműből, de ezen üzlet írásos dokumentációja éppúgy eltűnt, mint Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozata. ” – írja Mikóczki Ádám a Jobbik prominense a másik posztnál.

Vajon az EU prominensei miért vélekednek másként? Kik lehetnek a háttér személyek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés