Így lettem a nép ellensége

2015. április 15. 9:06

Bod Tamás
Magyar Narancs
Mire számítson az, aki egy vidéki kisvárosban értelmiségiként és politikai szereplőként fellép a Nemzeti Együttműködés Rendszere ellen?

Testületi ülésen interpellációra 5 perc áll a rendelkezésemre, majd egy percben reagálhatok a válaszokra. Erre, teljesen tudatosan, négyszer, ötször akkora időkeretben válaszolnak. Minősítő jelzőkkel, kioktatóan. Azzal a feltett szándékkal, hogy elmenjen az ember kedve a kérdezéstől is. Legutóbb a helyi Fidesz hű vazallusa, a közpénzből működő Gyulai Hírlap főszerkesztője írt ellenem az ötvenes éveket idéző cikket, majd megtagadta tőlem a reagálás lehetőségét. Arra hivatkozott, hogy »nem tekinti azt a válaszomnak«. Erre írtam a lap felügyelőbizottságának (fb). Ám az fb elnöke, Elek Tibor József Attila-díjas irodalomtörténész a legnagyobb sajnálatára nem tudott semmit tenni. Mint írta, a grémium csak pénzügyekben kompetens. Kérdés, miért kell ehhez három bölcsész, és mitől felügyelőbizottság ez? Különben bizonygatnom sem kell, így Elek, hogy milyen fontos a vélemény- és sajtószabadság. A leg­újabb fejlemény, hogy immár harmadjára indította el – név, cím és jelzet nélkül – a gyulai Fidesz gyűlölet- és rágalomhonlapját. A játszótéren hagyott emberi ürülék mellett én vagyok az egyetlen téma.

A gyulai, Fidesz által uralt és megfélemlített közéletben és a képviselő-testületben egyetlen lehetséges magatartásforma maradt, mégpedig ez: »Remélem, zavarok!« Nem tehetek másként. 47 ezer forint tiszteletdíjért.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Őszintén és komolyan,de tényleg: Mire számíthat a nép ellensége ? Hát,ha egyszer ellenség,akkor nem kell valami rózsaszín álmokat kergetni arról,hogy mire számíthat.

"Bod Tamás azt a Gyulát kívánja 2014-től képviselni a parlamentben, mely városról újságíróként egy jó szava nem volt az elmúlt években, és amely városért az ott létrejövő beruházások országos médiában elkövetett ostorozásán kívül semmit nem tett, és helyi politikai aktivitása ellenzéki tüntetések szervezésében és az azokon való részvételben merült ki."
http://pestisracok.hu/bod_tama..

Ugye, hogy bőven van felület, ha valaki véleményt akar nyilvánítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés