Quaestor-ügy: a Fidesz lassan ható mérge

2015. március 31. 9:14

Jámbor András
Kettős Mérce
A kormánypárt tehetetlenül ragaszkodik ahhoz, hogy erőből, és csak kommunikációval oldja meg a problémákat. Ez az elmúlt félévben is feltűnő volt, de a Quaestor-ügyben vált egyértelművé.

„A Fidesz kommunikációs stábjában vagy nem mérték fel a Quaestor-ügy hatását, vagy egyszerűen ez már a tompított verzió amit előadnak, annyira benne van a kormánypárt az ügyben. Ugyanis azt egyetlen párt se bírja el, hogy hetekig mutogassák politikusaikat a tévében és az újságokban köztörvényes bünözők oldalán.

Az elmúlt hónapokban szétfoszlott Fidesz-kommunikáció és a nem létező kormányzás tetőpontja a Quaestor-ügy. Míg az RTL Klub és Simicska Lajos médiaháborúja meggyengítette a kormánypárti propaganda lehetőségeit, a netadós tüntetések és a népszerűségvesztés megingatta a kormánypárt győzhetetlenségébe vetett hitet, a kormányzás pedig hitelét vesztette 5 év után, a valódi stratégia helyett alkalmazott háborús logikával - a Quaestor-ügy szép lassan megtölti a Fidesz méregpoharát, úgy, hogy a kormánypárt látszólag semmit se vesz ebből észre.

A kormánypárt tehetetlenül ragaszkodik ahhoz,  hogy erőből és csak kommunikációval oldja meg  a problémákat, ez az elmúlt fél évben is feltűnő volt, de a Quaestor-ügyben vált egyértelművé. Az, hogy minden pozicióban fideszesek vannak, a felelőség kérdését egyszerüen ráönti a Fideszre, főleg azért, mert láthatóan tényleg érintettek. Minden új hírnél egyszerre érvényes az is, hogyaz adott fideszes tisztségviselő vagy politikus valahogy kapcsolatba hozható a sztorival meg az is, hogy rosszul végzi a munkáját. Az MNB vizsgálja ki az ügyet, de ő is írta alá a legális kötvénykibocsájtást, és ő ellenőrizte a piacot is. Az ügyészség nyomoz, de az ügyészség vezetőinek családtagjai érintettek az ügyben. A kormánypárt kommunikál, de tagjai kapcsolatba hozhatóak a Quaestorral. Ez minden választó számára egyértelmű. Van közük hozzá, és csak tessék-lássék csinálnak valamit. És ebből a szempontból lényegtelen mi az igazság, a látszat elegendő.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hol él ez a Jámbor ökör?

Eszénél volt, mikor ezt írta?: "Az, hogy minden pozicióban fideszesek vannak, a felelősség kérdését egyszerüen ráönti a Fideszre,"

A Buda-Cash Brókerház már februárban le lett leplezve, mégpedig a a védelem leghátsó vonalában álló

MNB leplezte le.

A védelem legelső vonalában álló bankvezetés, a második vonalában álló felügyelőbizottság, a harmadik vonalában álló könyvvizsgáló, csak állt és nézett, mint Jenő a moziban.

Elképesztő, hogy a ballib média mennyire irracionális érvekkel hozakodik elő!

Jámbor irracionális érvelése emlékeztet a ruandai rádió propagandájára, akik egyoldalúan és folyamatosan azt sulykolták a hutuk fejébe, megmunkálva lelküket, hogy tuszik tulajdonképpen csótányok

Csak türelem!

Még az is kiderülhet a Quaestor ügyben – ahogy a Madoff ügyben is kiderült – a csalás nem 2010 után kezdődött, hanem sokkal korábban. Így a 2010 előtti kormányok és felügyelet is sáros lehet. Erre majd a nyomozás lezárása és a vádemelésben foglaltak választ fognak adni.
Minden esetre a 2010 előtti 17 milliárdos garancia vállalás elgondolkodtató.

"Tudsz te olvasni."

Ezek szerint azt állítod, hogy Agricola tud olvasni. Akkor meg minek a "nyafogásod"?

Bizony fideszesek, mert a homlokukra van írva. Ádámtól-Évától pedig mindenki rokon. Kivételt képeznek azok akik a majomtól származtatják magukat. Te is az utóbbiak közé tartozol?

Vegyük figyelembe, hogy petru meghiesi kormánya idejin, a "Dereguláció" volt a varázsszó, amitől minden bajra gyógyírt reméltek.

Szász nem ismerte fel, hogy mi a dörgés, szembe úszva az árral leleplezte a K&H brókerbotrányt (Kulcsár botrányt).

Meg is bűnhődött bűneiért:

"Szászt a nyílt utcán súlyosan bántalmazták.[1][2]

2004. május 18-án Medgyessy Péter miniszterelnök szocialista-szabaddemokrata koalíciója Sáray Éva elnökhelyettessel együtt jogellenesen menesztette.[3]" (Wikipédia)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés