Politikai logika, Gyurcsány és GFG

2015. március 30. 15:16
Keresztény Konzervatív Polgári
Keresztény, Konzervatív, Polgári
GFG „sértett értelmiségieknek” nevezte azokat a jobboldaliakat, akik felemelték hangjukat a végtelenül cinikus mondata ellen. GFG téved. Nagyon nagyot téved.

„Néhány napja olvastam Köntös László írását a reposzton, illetve ma Stumpf András Török Gábor – GFG cikkét a Mandineren. No meg persze GFG ominózus interjúját a HVG-ben. Az első zsigeri reakciók (hát ez mekkora barom…) után talán éppen az említett két írás és az elején leírt történet segített ahhoz, hogy kicsit rendet tudjak tenni a rettentően kusza gondolatcsonkok között, amelyek ezen GFG interjú kapcsán alakultak ki bennem.

Eltekintve attól, hogy szerintem a miniszterelnöknek ebben a percben le kellene tiltania GFG-t a médiából, mielőtt ez a borzasztó ámokfutása még több kárt okoz, rájöttem: tulajdonképpen nem is lettem okosabb GFG szövege által. (...)

GFG a mai interjúban »sértett értelmiségieknek« nevezte azokat a jobboldaliakat, akik felemelték hangjukat a végtelenül cinikus mondata ellen. GFG téved. Nagyon nagyot téved. És ezért szégyellheti magát, mert éppen elemzőként, gondolkodóként mondott csődöt. De ez nem is lényeg, mert GFG személye jelentéktelen, sokkal fontosabb, az általa felszínre került jelenség.

Én keresztény-konzervatív-polgári értelmiségiként GFG HVG-interjúja kapcsán egy szemernyi sértettséget sem érzek. Szomorúság és csalódottság. Ez a két kifejezés sokkal jobban leírja az érzéseimet. (...)

A cinizmus ott van, hogy a jobboldal összetartó erejét, az erős középosztály vágyát vonta kérdőre. A következtetést Török Gábor vonta le: „Egyik oldal sem gondol többet a politika lényegéről, csak annyit, hogy »mi legyünk, ne ők«.” Ez az, amitől szomorú vagyok és csalódott. Ha ez valójában így van, akkor hamuvá fog porladni a Fidesz perceken belül. És nem is lesz kár érte. (...)

Ha pedig Orbán Viktornak adhatnék egy tanácsot: »Miniszterelnök Úr! Kérem jöjjön kicsit haza és nézzen a körmére néhány legbelsőbb bizalmi emberének! Vagy tán úgy gondolja, hogy a fideszes talpas azért hadakozott, hogy az országot Lázárok és Szijjártók kormányozzák? Gondolja, hogy ezek a talpasom még egyszer csatsorba lesznek állíthatóak? Mert nem lesznek.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Eltekintve attól, hogy szerintem a miniszterelnöknek ebben a percben le kellene tiltania GFG-t a médiából, mielőtt ez a borzasztó ámokfutása még több kárt okoz"

Miért is? Fékek és ellensúlyok hol marad?

"Van egy igen széles és egyre nagyobb réteg, aki mindig is tudta, hogy a komcsik mellett Orbán is alkalmatlan."

De rosszul "tudta"..

1. GFG gondolata nem volt "cinikus" , a "sértett" értelmiségiek tévedtek .
2. Én is "talpas" vagyok , s nem gondolom , hogy bármely egyetlen személy egyetlen mondata alapján kellene értékelnem a Fideszt , illetve a saját politikai helyemet .
3. Abban bízom , hogy sokan vagyunk ilyenek , akik a baloldali-ellenzéki műbalhék ellen kritikus-józan politikai gondolkodással vesszük fel küzdelmet .

1.A lényeg : a kormány összességében mégis jól dolgozik .
2.Olyan kormány sehol nincs a világon , ami csupa jó döntést hoz . Nézd meg : a gazdaságról egy szót sem ejtenek, mert az rendben van . A jó gazdaság pedig a legjobb szociálpolitika . Akkor mi marad az ellenzéknek : a műbalhék sorozata ... 3.GFG ominózus mondatának ragozása is egy ilyen figyelemelterelő manőver , hogy erről beszéljünk s ne a pozitívumokról...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés