Röhögjünk együtt: Szili Katalin, autonómiabiztos

2015. március 21. 16:02

Bőtös Botond
Slovensko, do toho!
Ez van: Szili Katalin a megélhetési magyarság-politikus egyik top ikonja.

„Akkor most zárjátok be a boltot, autonómiázók! Szili pozícióba helyezése újabb bizonyíték arra, hogy hülyemagyar lehet álbalos és áljobbos is, a hülyeség nem ideológiafüggő.

Olvasom a hírt és nem tudom abbahagyni a röhögést: Szili Katalint megbízza Semjén Zsolt a határon túli magyarok autonómia-koncepciójának kidolgozásában való részvételre. Értem én, hogy a korban, amikor a köztévé egyes csatornája a szilveszteri rádiókabarét hozza el nekünk minden nap, a kormánynak is nagyot kellett virítani, de Katalint jobban el tudnám most képzelni az közszolgálati Időjárás Csatorna munkatársaként, hiszen ő mindig tudta honnan fúj a szél. Persze, megértjük: a dubajozáshoz már egy kicsit öregecske lenne...

Ez van: Szili Katalin a megélhetési magyarság-politikus egyik top ikonja.

(...)

Ez a látszólag működőnek tűnőérv azonban csak a felületes olvasó számára lehet meggyőző, aki egy kicsit jobban ismeri Katalin munkásságát, sejthette: itt bizony a tort ül a hülyemagyarizmus. Ugye a Jobbikról nem érdemes különösebben vitázni: ami úgy hápog, mint egy kacsa, ami úgy tipeg, mint egy kacsa, és úgy néz ki, mint a kacsa, az kacsa. Rasszista megjegyzések, az irredentizmus pacifikálása és antiszemitizmus, nehéz úgy tenni, mintha nem ostoba nácikról beszélnénk. Igaz, 2013 tavaszán még volt remény, hogy az MKP egyértelműen elhatárolódik Jugendjétől, de két évvel később azt látjuk, hogy a jobbikos Szávay jóslata teljesedett be:

A párt idősebb tagjainak helyét fokozatosan átveszik a jobbikos érzelmű MKP-s fiatalok, Szili Katalin barátai, azaz Gubík László, Csonka Ákos, Varga Tibor, Cziprusz Zoltán és a többiek. Hol vagytok józan emkápések? Leesett már a kétfilléres, hogy ezekkel a bohócokkal soha nem fogtok visszajutni a parlamentbe? Azokkal, akikkel budapesti hátszéllel megtámogatva, erkölcsi és morális ítéletet mondanak felettetek, szétverve már létező struktúrákat, intézményeket kontraszelektív módon gyűrnek mindent maguk alá?

Szlovákiai magyar állampolgár, tedd fel a kérdést magadnak; üres és blőd tetteken és üres szavakon kívül, mit adott neked ez a Jobbik-Fidelitas-Szili Kati-MKP-Via Nova féle bagázs?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szégyen a felvidéki magyarságra ez a tahó.

nagyobb szégyen az amiről ír

Röhögj csak, egy ideig mást úgysem tehetsz, jó röfögést!

Szili Katalin valamikor harcos MSZP-s volt, ez igaz. De nem egyik napról a másikra váltott köpenyeget (már amennyire hivatal vállalás az). Az Országgyűlés elnökeként politikai rutint is szerzett.

nem gondoltam volna hogy ilyet kell mondanunk..

és magácska mit adott a magyarságnak, hogy így lángol a nyelve hegye?

1.Aki ilyen nyeglén , fölényeskedve ír , az biztosan nem tudja , hogy a véleménye egy a sok közül , meghatározott előítéleteken alapul .
2.Vannak érvek Szili kormányzati szereplése mellett , de aki eleve elutsítja ezt , annak semmi féle érv nem elég...

Annál nagyobb szégyen.
Mellesleg mit számít itt, hogy hol, született?
A Felvidékről írt, arra lehetett -és kellett is - reagálni.

Fusson neki még egyszer annak a cikknek, barátom.

Azért az nem jut eszedbe, hogy Szili mint Közjogi Méltóság az Országgyüllés elnőke mikor Gyurcsányék megszüntették a MAERT-et alamint dec. 5 szégyenteljes népszaazás ellenére szembemene a lököttekkel léttrehozta a határontuli magyarok tanácsát és tartotta a kapcsolatot. Így a határon túli Magyar szervezetek legitimnek és tiszteletrenéltónak tartották Őt.

Miel mostáltalában a határon tuli automia törekések felerösődtek ezért az anyaország kormánya segitséget nyújt ezeknek a szerezeteknek és helyben tart begbeszéléseket tanácskozásokat. Szili jelen státuszában nem pártkatona hanem baloldali értékrendet valló, de nemzeti politikát mindig támogató Politikus volt. Jelen pillanatban nem aktiv pártpolitikus ezért tudja képviselni a kormányt valamint az egész társadalmat ideológiai hovatartozáa nélkül.

Ennek a területnek tudoja ismeri a közigazgatást, alamint a törvényeket, jogász végzettsége is segit értelmezni a külömböző országok jogi meghatározásait, az unio ezzel kapcsolatos külömböző szabályzását.

Mellesleg már a ballib oldal kikiáltotta árúlónak, pedig csak ebben az esetben a nemzet egységéért tevékenykedik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés