Feminizmus, ahogy a szexlapok elképzelnék

2015. március 18. 15:18

Pál Benedek
Danube Institute blog
Attól még, hogy egy nő saját elhatározásából mutatja meg melleit, lásd a Femen-jelenséget, a tárgyiasítása és a férfi szexizmus nem szűnik meg.

„A női félmeztelenség nem szolgálja a feminizmus és a női egyenlőség ügyét Cosmo Landesman szerint. A szerző a The Spectator-ban megjelent írásában kritizálja a jelenséget, amelyet napjainkban a Femen tett ismertté. Landesman úgy véli: attól még, hogy egy nő saját elhatározásából mutatja meg melleit, a tárgyiasítása és a férfi szexizmus nem szűnik meg.

Képzeljük el, hogy újra a hetvenes években vagyunk London utcáin. A feministák a Miss World szépségverseny ellen tüntetnek. Férfi magazinok kiadóival találkozunk, akik közlik velünk, van egy új ötletük, hogy miként lehetne rávenni a nőket arra, hogy megmutassák melleiket. Nem pénzt és hírnevet fognak nekik ajánlani, mint a Playboy vagy a Penthouse, hanem a női szabadságjogok nevében veszik rá őket, hogy szabaduljanak meg felsőiktől. Az egyik még közli is velünk: »Láttam a feminizmus jövőjét, és hatalmas mellei vannak«. Cosmo Landesman ezzel a képpel nyitja írását. Szerinte teljesen örültségnek tartanánk az ötletet, pedig a valóságban már létezik.

A szerző a jelenséget „magamutogató« feminizmusnak hívja, melynek meghatározó pillanata volt a Femen 2008-as megalapítása. A szervezet mottója: »Célunk a tiltakozás, és a fegyverünk a meztelen melleink«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meztelenkedéssel a nők tárgyiasítása ellen kb olyasmi mint evéssel az elhízás ellen. De ezeket se az eszükért szereti, aki szereti.

Vagy talán még ennyit se, csak elég zsozsót a köv. adagra, cuccra, vagy hasonló magasztos dologra.

Buta ringyók, akiket jól megfizetnek.
Egyszerű prostik.

Szerintem több szociológus is tudna diplomamunkát írni róluk.
Amikor valamelyik arab országban "demonstráltak", hamar lerendezték öket a hatóságok. Azóta sem mennek arrafelé "tiltakozni".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés