Nemzeti ünnep

Kisebb balhé volt a Múzeumnál

2015. március 15. 10:50
Orbán ellen tüntetők egy csoportja jelent meg a Nemzeti Múzeumnál, akik összetűzésbe kerültek a hivatalos ünnepségre érkező fideszes szimpatizánsokkal. A vita tettlegességig fajult, valaki a földre is került. A biztonságiak végül közbeléptek, de Orbán beszéde alatt ismét lökdösődés kezdődött.

A Nemzeti Múzeum előtt, a hivatalos március 15-i megemlékezés helyszínén kisebb csetepaté alakult ki. Egy 20-30 fős csoport elkezdte skandálni, hogy „Orbán takarodj!”, mire kormánypárti szimpatizánsok „csürhe!” felkiáltásokkal válaszoltak.  Később fasisztázni és kommunistázni kezdték egymást, sőt a vita tettlegességig fajult: valaki a földre került, egy férfinak pedig vérzett a szája – írja az Index.

A miniszterelnök beszéde alatt ismét megerősödtek az Orbán-ellenes hangok: az ellentüntetők sípoltak és demokráciát követeltek. Az egyik ellentüntetőről letépték a kokárdát, majd lökdösődés kezdődött a tömegben – számol be az Index. A biztonságiak időnként kiemeltek egy-egy embert a tömegből.

Frissítés:

A rendezvényen történtek miatt egy embert előállított a rendőrség garázdaság gyanújával – közölte az ORFK. Részleteket nem árultak el, de a rendezvényen dulakodás, verekedés is történt. Egy nő szemüvegét leverték, egy férfi az arcán sérült meg, később egy kamerát tartó újságíróra támadt rá egy idősebb férfi, a tettlegességet csak a rendőrök beavatkozása után hagyta abba. A rendőrök igazoltatták a támadót. 

A megtámadott újságíró a hírek szerint Kökényesi Gábor videóriporter, aki korábban a Hír TV-nek dolgozott, most pedig a Kettős mércének is készít anyagokat. Az újságíró a Kettős mércének azt mondta: „épp az ellentüntetőket vettem fel, és a nekik beszóló urat, amikor az észrevette, hogy kamerázom. Ekkor odafordult hozzám, mondta, hogy ne vegyem fel, majd elkezdett ütni”. Kökényesi ekkor elfutott, de elesett, és a férfi, aki az újságíró szerint ügyvéd, a földön fekve tovább ütötte és rúgta, a fejét többször is beleverte a betonba. Az újságírót tanúként hallgatja meg a rendőrség.

A Fidesz szerint szélsőjobboldali és szélsőbaloldali tüntetők próbálták megzavarni a megemlékezést, ami „szomorú és gyalázatos”. A Fidesz közleményében egyúttal megköszönte „a békésen megemlékező több mint tízezres tömegnek, időseknek, fiataloknak és családoknak, hogy nem ültek fel a durva provokációnak, és segítettek megtartani a nemzeti ünnep méltóságát”.

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Borzalmas. Egy ünnepet megzavarni. Nem is tudom, kitől tanulták.

Ja, a komcsi pénzügyminisztérium kisz alapszervezete nem vész el csak átalakul. :)


"..1981-ben a Pénzügyminisztérium KISZ-szervezete kiadott egy ún. „Fehér Könyv”-et. Ez volt a Fordulat és Reform próbafutama. A „Fehér Könyv”, leánykori nevén a Viták a gazdasági mechanizmus reformjáról című kötet 1981 novemberében Lengyel László, Matolcsy György, Patai Mihály, Csillag István dolgozatát tartalmazta egy radikális hangvételű összefoglaló mellett..."


"..PM KISZ szervezetének 1980-ban választott vezetése – Draskovics Tibor titkár, a vezetés tagjai közt Bokros Lajos, Csillag István.."

".. Amikor Bokros Lajos, szokásához híven minden politikai érzék nélkül, támogatóan fölvetette a „Fehér könyv” ügyét, amelyről addig mindenki kínosan hallgatott, és Matolcsy György elfehérülten elhatárolta magát önmagától.."


Tehát, Bokros, Csillag, Draskovics, Matolcsy, Patai..


Miért nem jutunk egyről a kettőre, 35 év után is ugyan azok irányítják a magyar gazdaságot akik anno. Régi cimbik, jobb és bal ugyan már. Egy az egész.

A régi pénzügyminisztérium KISZ alapszervezete nem vész el, csak átalakul.
http://beszelo.c3.hu/cikkek/va..


http://hetenyi-kor.blog.hu/201..

jön a "vegyük elő Gyurcsányt, és mossuk össze vele a kommentelőt"-taktikád :)

Pedig te is jól tudod, miről beszélek, elvtinéni.

Nem tudnak várni a délutáni "ünnepségig",ahol majd jól kiordibálhatják magukat.

ez most hogy is kapcsolódik bármihez is?

Személyem biztos nem, mert olyan vörös mint az állat.

Pataky :))

Ez kész, te tényleg olyan buta vagy, amilyennek mutatod magad. Vagy a világ legjobb trollja.

Először is nem veled beszéltem. Másodszor mi közöm hozzá, te kinek a szájából beszélsz és kiéből nem? Harmadszor kárhogy nézem, semmi köze a benyögésednek ahhoz, amit írtam.

Segítek: annyit írtam, hogy bármiről van szó, Denia azonnal gyurcsányozni kezd és gyurcsányistázni azt, akivel nem ért egyet. Kurva unalmas technika, de megértem, hogy abból a szellemi munícióból, amivel őt megáldotta (vagy inkább megverte) az Isten, nem futja jobbra.

Namost erre jöttél te, és írtál valamit, ami szerinted odaillik. Miért is?

titkot árulok el: tudom.

De nyilván neked Kozsó is előadhatná.

ez már az a "nemzeti oldal", az a szubkultúra, amelyiknek a nemzeti hagyományt a négyakkordos nemzeti rock jelenti, amibe betesznek néha egy-egy hegedűfutamot, amitől az alulművelt közönség elalél, hogy ez aztán autentikus, ez a tiszta forrás, maga a művészet.

A nemzeti rock gyakorlatilag a cigánybandás magyar nóta újkori megfelelője. Piálás mellett lehet rá danolászni, duhajkodni.

"A Bartók féle maszturbálás"

no, akkor nem is kell tovább magyaráznom, kikről beszélek

letettél az asztalra egy pohár diétás kólát, majd most egy pohár ötputtonyos tokaji aszút.

Finnyás, aki az előbbit inkább kiönti?

Ezzel azt mondod, hogy a leggiccsesebb szar fércmű ugyanazt az érzelmet kell, hogy kiváltsa, mint egy valódi remekmű, csak mert a témája azonos?

Érdekes.

Pedig hogy készültek! Négyszáz valahányan jelezték, hogy mennek fütyülni mert ez már borzasztó meg hallatlan... Most délutánra gyúrnak. Alja. A legalja.

érzelemmentességről szó sincs. Csak kérdés, mi milyen érzelmet vált ki. Az igénytelen hatásvadász szemét bosszúságot.
Sokat járok külföldön, de ha azt szeretném, hogy semmiképpen ne legyen honvágyam, akkor mondjuk Kárpátiát hallgatnék.

Ha azt, hogy igen, akkor mondjuk Muzsikást, Bognár Szilviát vagy éppen a hazafias rokker olvtárs által maszturbálónak titulált Bartókot.

Vagy mondjuk ezt a fiút, aki nem a Kárpátok bércén repkedő büszke sólyommadárról nyomja a patetikus sódert, hanem csak a kis lováról, amit elveszített. És mégis.

https://www.youtube.com/watch?..

"Amikor egy Kárpátia számot linkeltem be, akkor ellenzéki kommentelők ugyanezzel jöttek. "

mivel? Hogy a legalja? Helyesen tették.

Ott voltunk, cca. 10 perccel előbb értünk a muzi elé, a síneken álltunk, mogöttünk egy lengyel csoport.
Néhány tízezren lehettünk, a taps hangja messze gördült, a templomig és a Múzeum kávéház felé. Onnan jöttek az ellentüntetők hangjai.
Szerintem a rendezőknek, rendőröknek azt a cca. 20-30 (ez a max.) embert nagyon rövid úton ki kellett volna emelni. Más tüntetésére -mert a Fidesz megemlékezés ilyesmi volt) odamenni rendzavarni, ha úgy tetszik, ellentüntetni és tízezrek örömébe belerondítani nem gyülekezési és szólásszabadság, hanem szerintem hitványság, bármit csináltak, maguknak keresték.

Kiváncsi vagyok hány Fidesz "birka" megy örjöngeni az ellenoldaliak megemlékezéseire. Szerintem egy sem, mert alapból normálisok, és van, amit nem teszünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés