Orbán egykori parancsnoka szerint alaptalan a beszervezési történet

2015. március 14. 10:01
A Zalai Hírlap megszólaltatta Orbán Viktor egykori alakulatának parancsnokát, Hochrein Lászlót, aki szerint eseménytelenül telt el Orbán második zalaegerszegi szolgálata. A lap a Simicska Lajos által a Mandinernek adott interjúban említett katonai elhárító tisztet, Major Mihályt is megkereste telefonon, ő azonban nem kívánt kommentálni a Simicska által elmondottakat, csak arról beszélt, hogy mi volt a feladatuk, és hogy semmi törvénytelent nem követtek el.

Simicska Lajos a Mandinernek adott interjúban beszélt Orbán Viktorral közös, a zalaegerszegi Petőfi laktanyában eltöltött katonaéveikről. Az interjúban név szerint is említett két tisztet, akik a katonai elhárításnál szolgáltak akkor. Simicska a Mandinernek azt mondta, hogy zalaegerszegi katonáskodása idején Pallos őrnagy berendelte magához, felolvasott a róla készült jelentésekből, figyelmeztette, hogy vigyázzon, mert az egyetem így veszélybe kerülhet, és hozzátette, hogy vigyázzon az elhárító tiszttel, Major századossal.

A Zalai Hírlap telefonon szólaltatta meg az említett Major Mihályt, aki a megyeszékhely ismert alakja, egy időben ő irányította a város közbiztonságáért dolgozó alapítványt. Major azt közölte, hogy a Simicska-interjúról nem nyilatkozik, „se igent, se nemet nem mond, nincs válasz”. A kérdéses időszakról annyit mondott, az volt a céljuk, hogy a katonák egészségben térhessenek vissza a családjukhoz, és az volt a feladatuk, hogy a harckészültséget ne veszélyeztesse semmi, amiben minden becsületes állampolgár segítette őket. Egy biztos, törvénytelenséget nem csináltak – tette hozzá.

Orbán Viktor kétszer szolgált Zalaegerszegen, másodszor 1988 szeptemberétől fél évet töltött a 33. gépesített lövészdandárnál. Az alakulat parancsnoka, Hochrein László a Zalai Hírlap érdeklődésére úgy idézte fel, eseménytelenül teltek el azok a hónapok, s úgy tudja, Orbán Viktor is jó szívvel emlékezett vissza arra a fél évre. Hozzátette, hogy személyes véleménye szerint alaptalan a beszervezés története.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztos, hogy védték az egészségüket akkor is, amikor falevelet kellett felkötözni ősszel a fára, vagy a kiszáradt gyepet zöldre festeni, mert jött valami nagyfőnök:-)))
kedvencem, amikor a csikkeket egyenként el kellett temetni és tisztelegni a "sírjánál":-))) aztán nem dobálták el a csikkeket.

Ha az ügynökaktákat nyilvánosságra hozzák akkor ezeket a Majorokat is kellene.
Ezek biztosították azt a rendszert.

Ja, ha Te ilyen kocsmai dumákra gerjedsz :)

Pedig te már közben a forradalmat készítetted elő, mi? :)

1.Az Orbán "beszervzésével" kapcsolatos Simicska-akció nem éri el a célját , inkább visszafelé sült el .
2.Ugyan tematizálja a közbeszédet , de egyre nyilvánvalóbb a már kezdetkor is nyilvánvaló : itt egy sértett és kétségbeesett ember fejvesztett egyéni "zavargásáról" van szó , melynek végén Orbán feddhetetlensége még nyilvánalóbban jelenik meg...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés