Portik: Pápa Marianne diktál Habony Árpádnak

2015. március 2. 15:15
Az Átlátszónak nyilatkozott Portik Tamás, aki szerint Pápa Marianne, akivel korábban közel álltak egymáshoz, valóságos agytröszt, többek között a vele távoli rokoni kapcsolatban álló Habony Árpádnak is ő diktál. Az olajügyekről azt mondta, „ennél a nagyságrendű pénznél nincsenek pártszínek”. Az interjúban megemlített személyek tagadják az elhangzott állításokat.

Pápa Marianne irányít, az van, amit ő mond” – jelentette ki az előzetes letartóztatásban lévő Portik Tamás az Átlátszónak adott interjúban. A lap emlékeztet: Pápa Marianne volt férje, Szetlik Ferenc a nagybátyja Habony Árpádnak. Az asszony korábban cáfolta, hogy szoros kapcsolatban állt volna Portikkal, a férfi azonban azt állítja, 2010-től „elmélyült” volt a viszonyuk, Pápa nyaralt is vele, méghozzá családostul. Azt is elmondta, hogy a nő rendszeresen beszélt Habonnyal Skype-on.

A belvárosi ingatlanügyekről azt mondta Portik, őt Csipak Péter kereste meg azzal, hogy „Tomikám, kéne pénz a Belvárosra”, ráadásul ezen találkozójukról hangfelvétele is van. De szerinte a Pápa-Szetlik család nem csak a Belvárosban kötött előnyös ingatlanüzleteket. „Az I. kerületben remek boltokat csináltunk” – tette hozzá. 

A vállalkozó cáfolta, hogy a baloldallal bizalmasabb lett volna a kapcsolata, mint a jobboldallal. Laborc Sándorral való találkozásairól például úgy fogalmazott, azok látszólag „közepesen érdekes puhatolózó tárgyalások” voltak, a valóságban viszont Pintér Sándor egyik embere által állított csapdák. Portik úgy gondolja, Pintér – aki Orbán Viktor legfőbb támasza – érdekében állt, hogy ő baloldaliakkal mutatkozva lejárathatóvá váljon.

Az Átlátszó olajügyeket firtató kérdésére azt mondta, „ennél a nagyságrendű pénznél nincsenek pártszínek”, ezért a különböző pártok egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy az üzlet kivitelezhető legyen, most pedig azért folyik sok résztvevő ellen eljárás, mert ismerik a részleteket. Portik szerint ők csak „golyófogók” voltak, akik a haszon kisebb részét tették csak el, de leültethetők, ha borul a bili. 

Az Átlátszó megkeresésére Pintér Sándor a BM sajtófőosztája útján cáfolta, hogy ismerné Pápa Marianne-t, Habony Árpád ügyvédje, Kosik Kristóf kijelentette, ügyfele „semmilyen kapcsolatban nem áll a nevezett személlyel”, Csipak jogi képviselője pedig ugyancsak tagadta az elhangzottakat.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Portikot véletlenül nem az Orbán-kormány alatt csukták le? De. Köszönöm, nincs több kérdésem.

Komoly ember nem gondolhat arra, hogy a politika nem a mutatványosok világa. S persze arra is biztosan sokan esküsznek, hogy csak az egyik oldalon vannak bűnözők, a másik oldalon meg csak a szentek sorjáznak. Mindenkit meg kell hagyni a maga hitében, így szép ez a világ. A mai Magyarország.

1.Na igen : a szoci kötődésű Portik-maffiavezér , mint az igazság osztogatója , az igazmondás bajnoka...
2. Kavarj rágalmazz , ültess el kételyt , hozzál neveket forgalomba alantas összefüggésben stb : lesznek aki ráharapnak . S akkor már megérte a baloldal Portikjának ...

Erre biztos nem kapsz választ a "szakértőtől"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés