Tévedések vígjátéka?

2015. február 25. 22:10

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
A Human Rights Watch legutóbbi országjelentése után az Amnesty International publikált egy, Magyarországgal is foglalkozó jelentést, melynek számos állítása tévedéseken alapul.

„A Human Rights Watch legutóbbi országjelentése után az Amnesty International (AI) publikált egy, Magyarországgal is foglalkozó jelentést, melynek számos állítása tévedéseken alapul. Az AI által leírtakkal ellentétben ugyanis Magyarországon a hatalmi ágak egymástól elválasztva működnek, ezt a korábbi Alkotmányhoz hasonlóan az Alaptörvény deklarálja legmagasabb szinten.

A sugalmazottakkal ellentétben a magyar választási rendszer 1990 óta vegyes rendszerként működik, tehát nem csak a listás eredményeket szükséges figyelembe venni akkor, amikor az országgyűlési mandátumarányokról beszélünk. A vonatkozó választási jogszabályokat, csakúgy, mint az Alaptörvényt, többhónapos vita után, nyilvános törvényalkotási eljárásban fogadták el.

A hazai nemzetiségek hatékonyabb jogvédelmét éppen az új Alaptörvény biztosítja jóval magasabb szinten, mint a korábbi Alkotmány, hiszen az ilyen közösségekhez tartozók a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, illetve emberi méltóságuk megsértése miatt most már bírósághoz fordulhatnak, míg korábban ezt ilyen alapon nem tehették meg.

A menekültügyi őrizet gyakorlatára vonatkozó állítások sem állják meg a helyüket, hiszen egyrészről a menekültek mindösszesen 10 százalékánál alkalmazták ezt a jogintézményt, másrészről a számukra is hatékony bírósági jogorvoslat áll rendelkezésre.

Végül, de nem utolsósorban az is kiemelendő, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságának tavalyi döntésével összhangban a jogalkotó módosított a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre vonatkozó szabályozáson és törvénybe iktatta az adott bírói döntést kötelezően, hivatalból felülvizsgáló kegyelmi eljárást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nemzetközi szervezetek úgy vélik, az az ő dolguk, hogy begyűjtsék a "demokrata" jelentéseket. Messze nem érdekli őket a valóság.

"...A vonatkozó választási jogszabályokat, csakúgy, mint az Alaptörvényt, többhónapos vita után, nyilvános törvényalkotási eljárásban fogadták el..."

Mindenki által jól tudott, hogy a kétharmad fogadta el, az ellenzéket lesz.rva, a miniszterelnök utasításának megfelelően.
Szóval én annyira nem lennék erre büszke...

Provokátorkám!
Milyen kitételre hivatkozol?

Ez a sok tévedés nem csak hanyag munkát jelent , hanem azok emberi jogainak megsértését is , akiket a jelentés megrágalmaz...Orvos , gyógyítsd magadat !...

Te nagyon fordítva ülsz a lovon, barátom.
Ha el tudok menni szavazni, én is a Fideszre szavazok, mert nincs jobb náluk, de a diktatórikus politizálást soha nem szerettem.

Szóval akkor nekem a Fidesz szavazónak kuss van??
Segíts megértenem a helyzetet!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés