A visegrádi négyek zsidó vezetői tanácskoznak Budapesten

2015. február 23. 13:12
Kétnapos tanácskozáson vesznek részt Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország zsidó közösségeinek vezetői Budapesten a Mazsihisz kezdeményezésére.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke kezdeményezésére kétnapos tanácskozáson vesznek részt Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország zsidó közösségeinek vezetői Budapesten – tájékoztatta a Mazsihisz hétfőn az MTI-t.

 
A közlemény szerint a hétfőn kezdődő megbeszélésen szó lesz az aktuális biztonsági kérdésekről, az elhagyott zsidó temetőkről, a kóser élelmiszerellátásról, a kulturális turizmusról, az örökségvédelemről és az oktatásról.
 
A kelet-közép-európai régió azonos történelmi múltja és sok tekintetben hasonló társadalmi berendezkedése a résztvevők szerint lehetőséget nyújt a jelenleginél szorosabb együttműködésre - írták.
 
Heisler András a vendégek tiszteletére rendezett vacsorára meghívta a Mazsihisz taghitközségeinek elnökeit, valamint Izrael Állam és a visegrádi országok nagyköveteit is.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés