Holokauszttagadás miatt jelentik fel a szociológust

2015. február 5. 16:35
A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda feljelenti Németh György szociológust holokauszttagadás miatt. A szociológus ellen a Közép-európai Egyetem és a Magyar Szociológiai Társaság keddi panelbeszélgetésen elhangzott kijelentése – „nem volt romaholokauszt” – miatt tesznek feljelentést.

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) holokauszttagadás miatt feljelentést tesz Németh György szociológus-közgazdász ellen – mondta Muhi Erika, a NEKI igazgatója a hvg-nek. A NEKI, a Roma Sajtóközpont és a Romaversitas Alapítvány egy keddi, a Közép-Európa Egyetem és a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett a romákkal kapcsolatos beszédmódról tartott panelbeszélgetés miatt tesz feljelentést, amit Debreczeni József DK-alelnök Ne bántsd a cigányt! című könyvének apropóján tartottak.

Németh György ezen a beszélgetésen kétségbe vonta a romaholokausztot, mikor azt mondta: „nem volt romaholokauszt”. A kijelentés ellen a beszélgetés résztvevői és a közönség tagjai is tiltakoztak. A feljelentést azonnal benyújtják, amint hozzájutnak a konferencián készült videó felvételhez.

Az Index és a hvg emlékeztet arra is, hogy Németh György nem először fogalmazott meg hasonló véleményt a magyarországi cigánysággal kapcsolatban. 2013-ban „bomlásterméknek” nevezte a hazai cigányságot. 

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a törvény a'szongya, akkor volt. Ha majd más lesz a törvény, akkor majd mást mondunk.
Egyelőre a hatmillió is hatmillió.
A történész úr mehet majd Aushwitzba vezekelni. :)

Válaszok:
rezvez | 2015. február 5. 17:47

"A történész úr mehet majd Aushwitzba vezekelni. :)"

A "kanosszát jár" után itt az "Auschwitcot jár".

Kínjukban már nem tudják, mit csináljanak.
Így válnak nevetségessé, de ha nevetsz, mehetsz vezekelni.

Nem tudom mit idegeskedtek. Németh nem hülye, be fogja idézni a tárgyalásra Karsai profot szegedről, aki majd tudományos bizonyítékokkal támasztja alá, hogy a magyar cigányok közül ezer körüli (tehát nem ezernél több, vagy több ezer, hanem kilencszáz valamennyi!!!) volt az áldozatok száma.
Aztán beidézi Hablicsekéket, akik meg bemutatják, hogy az 1941-es cenzus szerint 37 ezer, az 1947-es szerint meg 43 ezer cigány élt Magyarországon- tehát a háborúzó nemzetek etnikumai közül egyedül az ő számuk gyarapodott.
Így aztán a per végére minden tisztázva lesz, Némethet felmentik, az antifák fizetik a perköltséget és megnyúlt arccal figyelik,hogy a gimnáziumi törikönyvekből törölnek néhány scifi elemet...

Az szólásszabadság meg le van kakilva...

Katolikusként mondom, hogy méltatlan a magyar, a lengyel, a szlovák, az olasz, a holland, a francia és a többi zsidó, valamint cigány holokauszt áldozat emlékéhez mindaz, ami ma e körül zajlik.

Méltatlan az egész elüzletesedése, a szörnyűségek, mai zsidók általi politikai és konkrét pénzre váltása, a csendes, belső gyász helyett a kérdés harsány politikai erőtérbe való helyezése. Az e kérdés kapcsán is kierőszakolt kettéosztottság fenntartása.

S méltatlan az emberi és a magyar történelem részét is képező események megkérdőjelezése is, az azon való viccelődés. Meg kell próbálni embernek maradni még akkor is, ha a zsidóság részéről sajnos rangsort állítanak a fájdalomnak, amikor naponta pénzzé teszik sorstársaik kálváriáját, ártatlan halálát.

Nem szabad felejteni, s egy zsidó ember részéről elfogadom, s megértem azt is, hogy nem tudnak megbocsátani, biztosan én sem tudnám megtenni. Hogy nehezen tudják hazájuknak tekinteni azt az országot, amelyik a legszentebbet, a nagyszülőket, szüleiket, házastársukat, gyermekeiket, testvéreiket vette el tőlük. Igaz, német megszállás alatt, de nem menthetjük fel azokat a magyarokat, akik mindebben bűnsegédként részt vettek.

De nem tartható az sem, hogy a zsidóság ezért a magyarságot kollektív bűnösség vádjával illesse, s különösen bántó az, ha a most élőkre is ez a vád borul részükről, igazságtalanul.

Egyik oldalon sem a megbékélést keresik, hangsúlyozom, nem kell megbocsátani, de együttélésre vagyunk ítélve. Örömteli, hogy a magyarországi zsidóság jól érzi magát, virágoznak közösségeik, építik identitásukat, de segítsék, támogassák azt, hogy a magyarok is megismerhessék ezt az életérzést, ők is meg tudják tartani identitásukat.

E téren sem állítsunk fel rangsort, mindenkinek a kultúrája, történelme egyenrangú. Mert amíg a mai gyűlöletkeltők helyett nem a békét keresők veszik át a vezető szerepet, addig csak megalázzuk egymás halottait is.

Ha 70 év alatt 47 ezerről cca. 870 ezerre nőtt a magyarországi cigányság létszáma, bár a 870 ezer helyett a legutóbbi népszámlálási adatokat kellene nézni, így a reálisabban számolt számbeli gyarapodás olyan inkább négyszeres lehet a hússzoros helyett, akkor is, ez szédítő! Nem beszélve a valóban szédítő távlatokról.

Németh a cigányság eltartásának és bűnöző életmódjának terheit nyögő többségi társadalom véleményét mondta ki, mint okos és becsületes ember. Elég nehéz lesz bármilyen formában történő elítéléséhez tömegtámogatást szerezni.

Ahhoz, h. ez a kisebbség (óriási balszerencséjére, szemmel láthatóan megkülönböztethető kisebbség), akik, bár a kanadai, francia közismert módszer lenne a legegyszerűbb, az országból ki nem rakhatók (hová?), elérje a többségi társadalom civilizációs szintjét és a törvénytisztelő magatartás soraikban a többségivel megegyező arányban kapjon teret, intézkedés sorozatra lenne szükség.

Úgy gondolom, még az eladósodást, a szinte teljes magyar ipar felszámolását is meghaladó súlyosságú probléma megoldására irányuló intézkedés csomag gyors kidolgozása és "rendszerbe állítása" a legfontosabb feladat, ami a mindenkori magyar kormány előtt áll.

A most szóba került 9 osztályos általános iskola helyett jobbnak találnám kimondottan kis létszámú osztályok indítását, a nehezebben elsjátítható tárgyakat még a kis létszámú oszályokat is két csoportban oktatva.

Ez rengeteg pénz, viszont így nem lehet élni.

A magam részéről belebetegednék, ha újra nehezen megvásárolható munkaeszközeimtől megfosztanának és kizárólag azzal vígasztalhatnám magam, milyen jó, h. nem voltam ott, mert akkor mégcsak nem is szomorkodhatnék! Jogorvoslatot pedig el kéne felejtenem, reménytelen.

Tegnap elnézegettem a kifosztott, lerombolt tiszavasvári Dessewffy kripta képeit a TV-ben. Ennek talán lesz gazdája, de ez így nem mehet tovább! Elég a bűnözőkből és a "jogvédőkből"!

A szegregáció elengedhetetlen. Mióta közismert lett, h. a cigány gyermek serdülőkorban már felnőtt és valóban, soraikban VAN fiatal felnőtt korú nagypapa, nagymama, ki az a felelőtlen többségi szülő, aki bármit vállalva, nem viszi el a gyerekét olyan iskolába, ahol nem a fegyelmezetlen, rosszul tanuló cigány gyermekekkel egy padban kell fölkészülnie az igazi felnőtt életre, aminek az ideje a többségiek
számára évekkel később, már kenyérkereső szakmával rendelkezve jön el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés