Tegnap is volt egy tüntetés

2015. február 2. 8:01
Párbeszédről, együtt politizálásról, gondolkodásról beszéltek, de talán nem szándékosan, említést sem tettek az előadók, egy már létező társadalmi párbeszédről, a DEKA kerekasztal tevékenységéről. Talán még nem hallottak róla?

Sajátos jelenség figyelhető meg. A tüntetéseken megjelenők csökkenő számával párhuzamosan, mintegy azt ellensúlyozandó, radikalizálódik az igényeknek megfelelően a szónokok hangvétele. Már nem téma, az elmúlt huszonöt év kidobása anblokk, hanem a hibákból való tanulás alapján, egy új, demokratikus, Európához tartozó köztársaság felépítése a cél. A résztvevők között szétnézve egy alakuló összefogás különböző csoportjai, táblái, zászlói voltak láthatók. Vidéki résztvevők, a Szolidaritás, a DK, a 42, az OGYM képviselői egymás mellet skandálták az Orbán takarodj, börtönbe, FIDESZ maffia, Európa jelszavakat. Az előadók a nyomásgyakorlás fokozódását, a kormány minden rossz döntése elleni tüntetések folytatását ígérték. Fontosnak jelölték meg az emberek személyes, saját életterükben folytatott politizálását, bátor fellépését a diktatórikus jelenségek ellen.

Külön aktualitása volt a demonstrációnak Angela Merkel holnapi magyarországi látogatása. A fő gondolatok ezzel kapcsolatban: a mi feladatunk a rezsim eltávolítása, de elvárjuk a kancellár asszonytól az európai értékrend, moralitás melletti kiállást. Orbán Viktor nem Magyarország, mi vagyunk a nép, Európa a hazánk. A tüntetés az Örömóda, az európai himnusz eljátszásával, itt-ott éneklésével ért véget, melyet még gyakorolnunk kell, de egyre többünk ismer fel. Az előadottakkal kapcsolatban még egy többek által tett észrevétel. Párbeszédről, együtt politizálásról, gondolkodásról beszéltek, de talán nem szándékosan, említést sem tettek az előadók, egy már létező társadalmi párbeszédről, a DEKA kerekasztal tevékenységéről. Talán még nem hallottak róla?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tehetek róla, aon rövid részletek alapján, amiket láttam és hallottam, minden szónok nevetséges volt.
A médiás egyenesen riasztó.
Hogy tudnak ilyen minőségű emberek komoly mozgalmat indítani?

Aha.
Akkor Orbán megint nyugodtan kávézgathat.

Nem szabadalmaztattatok? Ti bajotok :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés