Menekültek, bevándorlók, mozlimok

2015. január 29. 15:02

George F. Hemingway
Magyar Nemzet
Európa most retteg a terroristáktól. Hamarosan mélyreható tanulmányok születnek a terrorizmus elhárításáról, és hogy melyik mozlimot kell szeretni, és melyik mozlim ellen kell védekezni.

„Európa most retteg a terroristáktól. Hamarosan mélyreható tanulmányok születnek a terrorizmus elhárításáról, és hogy melyik mozlimot kell szeretni, és melyik mozlim ellen kell védekezni. Az is vita tárgya lesz, hogy hogyan kell vagy nem kell a terrorizmust összemosni a bevándorlással. Ugyanakkor az elkövetkező idők fókuszában minden bizonnyal a terrorizmus elleni harc és az európai és tengerentúli mozlim közösségek pacifikációja lesz. Véleményem szerint a fent megjelölt irányvonal nem célravezető. Akármennyire fájó és költséges, a terrorizmus elleni harc megnyerhető, az Egyesült Államok és az Európai Unió összefogásával. De ez a rövid időn belül biztosra vehető siker semmit sem tesz az európaiak valódi problémájának megoldásáért. Mert kétségkívül a jelenleg Európát fenyegető nagy problémák egyik legnagyobbja a bevándorlás.

Ha ez így van, akkor miért oly nehezen vehetők rá Európa vezető hatalmai, publicistái és gondolkodói, hogy ennek a valós problémának a megoldásával foglalkozzanak? Véleményem szerint erre a kérdésre a választ valahol a politikai korrektség és a gonosztól való irtózás furcsa keverékében kell keresnünk. Merthogy melyik tisztességes ember szeretne akármilyen kérdésben is egy oldalra állni a szélsőjobbal? Szóval ez kellemetlen, de csak azért, mert számunkra elfogadhatatlan egyének és irányzatok is egyetértenek abban, hogy az európai bevándorlási politika reformra szorul, nem halaszthatjuk el a bevándorlás kérdésének felülvizsgálatát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hagyján, ha egy szem hangya mászik a lábszáramra, de egy egész bollyal mit kezdjek?

Ja, akik a vörös terror ellen nem léptek fel kellő eréjjel anno, azok most megkapják a zöld terrort. Serves you right.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés