Van-e nagyobb lúzer a kormányban, mint Varga Mihály?

2015. január 23. 8:37
Adott egy miniszter, akit sokan szavahihető embernek tartottak. Még többen szakembernek, aki nem keveri az esztelenséget a politikával, aki nem lánglelkű forradalmár, de a lehetőségekkel és a következményekkel mindig számoló profi.

Varga alulmaradt anno Rogánnal szemben az ingyenes készpénzfelvételről folytatott vitában. Botor módon kiállt az internetadó mellett – védve a védhetetlen eredeti koncepciót –, amíg a főnöke be nem jelentette a hátraarcot (ezt a cuclit mások még jobban beszopták). Ő az, aki jobb pillanataiban elismeri, hogy álom a gyors gazdasági felzárkózás, a közmunka program nem megoldás, és az uniós pénzek fűtik a magyar gazdaságot, míg máskor zombiként zengi a kórussal, hogy „Magyarország jobban teljesít”. Varga Mihály az a miniszter, aki teljes képtelenségnek tartotta a vasárnapi zárva tartást, majd teljes mellszélességgel kiállt mellette. Ő az, aki azt nyilatkozta, hogy nem lesznek boltbezárások, elbocsátások meg pláne nem, miközben saját államtitkára szerint ugyan nem tízezres nagyságrendben, de bizony lesznek.

Varga Mihály a korrupciós váddal az Egyesült Államokból kitiltott Vida Ildikó NAV elnök közvetlen felettese. Főnökként napokig nem tudott beosztottja kitiltásáról, sem annak céges viselt dolgairól. Ő az, aki azóta sem mentette fel – még csak ideiglenes sem – a korrupciós gyanúba keveredett NAV vezetőket és nem kezdeményezett külső vizsgálatot a NAV-nál a vádak tisztázása érdekében. Miniszterként ő a felelős, amiért a tárcája több tízmilliárdos bevételi többletet tervezett be 2015-re az útdíjakból, aminek hatására az NFM illetékesei kétségbeesett és roppant dilettáns módon voltak kénytelenek hozzányúlni az autópálya-díjakhoz. Varga illetékessége a szerencsétlenül bevezetett EAKER rendszer is, mint ahogy nála landolt a magán és állami milliárdokat »elgazdálkodó« Töröcskei István ÁKK-elnök lemondása is. Ez utóbbinak bár »jó munkát végzett«, elfogadta a lemondását, sőt közpénzből még egy magánbank tehetős ügyfeleit is kártalanítja, mielőtt azok privát számoltatnák el a bukott bankárt – valószínűleg ez a jól végzett munka jutalma. Kit zavar, hogy ez a 6 milliárd eredetileg a közszférában foglalkoztatottak bérfejlesztésére ment volna?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még mindig vannak egyes lököttek, akik rácsodálkoznak arra, hogy egy miniszternek egyben politikusnak is kell lennie és megnyugtató nyilatkozatokat kell világra hoznia, s időnként olyan kormányzati döntések mellett is ki kell állnia, amelyekkel eredetileg nem értett egyet. - Dehogy csodálkoznak rá. Hangulatkeltésre használják fel. Ha nekik kedves miniszter ülne ott, úgy megértenék ...

A korrupciógyanú kivizsgálásának elmaradásáról is lehet hadoválni még évekig, akik azonban nem elfogultak politikailag, tudják, hogy nincs korrupciógyanú, csak üres állítás. A semmit nem lehet vizsgálni! Hogy az ártatlanság vélelmének jogelvéről most ne is beszéljünk ...

És mi köze Ángyán részben jogos, részben túlnyomott dolgainak a NAV-elnököt érintő amerikai korrupciós vádakhoz, vagy inkább "sejttetésekhez", és annak kivizsgálásához? Az égvilágon semmi.

Mär Maolcsyval Sem birtak anno, most meg, hogy Matolcsy a jegybank élén még karakteresen bemutatta azt is, hogy elődjei milyen hibákat követek el az ország kárára kiszolgálva az idegen globalista pénzügyi köröket hátráltattva hazánk gazdaságát fiskális politikjukkal még nagyobb a düh. Ráadásúl Varga már az első Orbán kormány idején bizonyitotta pragmatikus szakmai rátermetségét most meg a kormány jegybak közös egymást kiegészitő stratégiája folytán elérkezett az a pont, hogy a gáncsoskodo nemzetközi körök és elemzök is kezdik belátni Magyarországon az a " unortodox" gazdaság és pénzügypolitika amit Matolcsy honositott meg a jelen világpolitikai helyzetben egy közepes kitett ország is képes írányt mutattni.

Azon kuncogon, hogy kinjukba kezdenek előbújni a nagyokos gazdasági és pénügyi nagy guruk és a letünt elméleti és gyakorlati baklővéseit úgy probálják eladni, hogy minden konferencián és a médiában hülyeségeket beszélnek és a saját portékájukat probálják eladni ujfennt, természetesen a Orbán-Matolcsy- Varga triót lealázni.

Már ott tartunk, hogy Surányi és Bot végig kasztingolja a médiákat, s Kupa is felbukkant az okoságával.

Természetesen, hogy a holdudvar és a médiák felsorakoznak. Én még Mellárt hiányoltam az utobbi napokban, de ami késik nem mulik.

Varga Mihály 2000-ben pénzügyminiszter lett. Járait váltotta.
Azt a Járait, aki az első két évben pénzügyminiszterként rendben tartotta a büdzsét.
Varga már akkor (2000-ben) tanúbizonyságot tett: a szakmaiság helyett a lojalitást választotta.
Belement a 2 éves költségvetésbe, és pl a minimálbérek emelésébe (aminek következtében 40 éves szakdolgozók bére közel azonos lett a minimálbéren dolgozóékkal és én pl tudományos fokozattal rendelkező diplomásként a minimálbér kétszeresét kerestem egy állami intézményben).
Szóval ha valaki sajnálni akarja Vargát, akkor sajnálja. Én is azt teszem, de már 2000 óta.
Mégpedig azért, mert nem lehet könnyű folyamatosan figyelmen kívül hagyni a szakmaiság követelményeit. Főleg annak, aki amúgy jó lehetne a szakmájában,.

A közmunkával nem az a gond, hogy az állam ad munkát. Elvileg adhatna olyat is, ami értéket termel.
Ám a közmunkások többsége a lapátot támasztja, és a bérüket az állami költségvetésből fedezik (akkor is, ha közvetlenül az önkormányzatiból).

Vagyis: annyiban különbözik csak a segélytől, hogy munkaszerű tevékenységet kell legalább imitálni ahhoz, hogy megkapják.
Így valóban csak a semminél több, de fentiek miatt a közmunkások számának növekedése nem fogja az ország gazdasági élénkülését eredményezni.
És épp ezért a közmunkásként foglalkoztatottakat egybemosni az egyéb munkavállalókkal (továbbá ide számítani a külföldön munkát vállalókat is) hát az bizony nem az igazság összes szálának kibontása. Finoman szólva.

A "nagy " Bokroslali!
Mindenhonnan utánvéttel jött vissza!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés