Szabad-e sérteni a vallási érzékenységet?

2015. január 12. 10:03

Bartus László
Amerikai Népszava
A magam részéről Guantanamo-t például rendkívül hasznosnak ítélem, és sokkal jobban járunk, ha ez a két emberselejt is ott csücsül. Biztos vagyok abban, hogy Guantanamo nélkül borzalmasabb lenne a világ.

A magam részéről Guantanamo-t például rendkívül hasznosnak ítélem, és sokkal jobban járunk, ha ez a két emberselejt is ott csücsül. Biztos vagyok abban, hogy Guantanamo nélkül borzalmasabb lenne a világ, és rettegnénk kilépni az utcára. Amikor azt olvastam, hogy a CIA titkos börtönöket tart fenn itt-ott, elégedetten nyugtáztam, hogy teszik a dolgukat. Miközben az »emberi jogokat védők« tiltakoztak az ilyen Kouachi testvérek jogaiért. A terrorizmus veszélyes üzem. Nem kötelező terroristának menni. Aki szeret lövöldözni, arra visszalőnek.

A világ technikailag fejlődik, globalizálódik, és ennek arányában veszélyesebb is. Szerintem a majdnem Nobel Béke-díjat kapott Edward Snowden is nagyon sokat ártott a világ biztonságának, még akkor is, ha a nemzetbiztonsági ügynökség túl nagy merítést használt. Engem nyugodtan lehallgathatnak, elolvashatják a leveleimet, nem hiszem, hogy túl érdekes lenne nekik, és ez érdekelné őket.

Ha ez kell ahhoz, hogy Allahu Akbar ordítással ne rontson rám egy elmebeteg, akkor tegyék. A liberális demokráciákat meg kell erősíteni, a liberalizmus nem a széplelkű szobakukacok filozófiája, hanem az emberi szabadság harcos és bátor védelmezője, amelyvadállatokkal és gyilkos veszélyekkel szemben védi az emberi életet. Ide kellene visszatalálni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez kurucinfo szint!

Lehet ez lesz a jelszó Párizs után???????
Mennyi ártatlan ember??? Mert mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ugye???
Azok az emberek még nem voltak bíróság előtt.

De már megy a történelemhamisítás is tőlünk keletre????
"egyik központi német TV-csatornán, Arszenyij Jatsenjuk mindenki füle hallatára kijelentette, hogy mindenki jól emlékszik a szovjet betörésre Ukrajnába és Németországba (a II. világháború időszakában – a szerkesztő) és ezt kell most elkerülni."
Mi lesz itt????

http://transform.hu/index.php/..

A bűnösöket el kell ítélni, akár halálra is. De Guantanamo az USA Andrássy út 60-a.

Ez Sztálin megközelítése: Inkább bűnhődjön kilenc ártatlan is, semhogy egy bűnös is megússza...

Én nem értem, miért szerepel a Mandineren ilyen gyakran Bartus és miért nem, a következő linkek????????

http://www.hirado.hu/2015/01/1..

http://transform.hu/index.php/..

Bartus maga a vegytiszta liberalis, aki koncentracios taborba zaratna mindenkit aki nincs vele egy velemenyen :)

Bartust idézni biztos kommentgeneráló.

Már hosszú évvekkel ezelőtt tökéletesen megbomlott az elméje.

Tele a gatya, Bartus? Inkább rendeld ezután interneten a maceszt, úgy biztonságosabb. Gondoltam, hogy a koncentrációs tábor tetszik neked, ha éppen nem téged zárnak oda.

Nézd, én viszonylag sokat utazom Eu-ban és azon kívül is. De ahogy tegnap is mondtam, sosem lennék olyan bátor, mint te, hogy megmondjam, hol mi a az uralkodó vélemény, s vajon tényleg a nyugati világ zöme azonos véleményen van egy A-kategóriás elmebeteggel.

Te biztosan jobban tudod, tájékozott ember vagy, ezt számtalanszor bebizonyítottad.

nem, én jól értettem. Nem maszatolok, semmiféle ilyen fősodrú vélemény nincs, mint Bartusé. Ha lenne, nem lett volna felháborodás a legutóbbi guantanamói hírek után. Természetesen ez sokak részéről lehetett műfelháborodás is, de hogy nyíltan soha nem volt általánosan vallott nézet az, amit Bartus itt megfogalmaz, az tény.

Te viszont az utóbbi időben erőszakosságban igyekszel behozni azt, amit a szellem terén nélkülözöl. Úgyhogy innentől vitázz azzal, akinek van rád ideje.

Pont.

Hihetetlen vagy. "Kötelező hivatalos álláspontról" hablatyolsz, erre írtam, hogy ilyen nincs.

Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne Guantanamo, és ott ne lenne tonnaszám visszaélés az emberi jogokkal.

Hogy a kettő közötti különbséget nem érted, az egészen félelmetes.

Ez az Amerikától való rettegésed meg röhejes. Szerintem még a hívek közül sem sikerült a többséget ennyire meghülyíteni ezzel a dumával, mint téged. De hogy picit tovább rettegj:

Amíg Amerika lesz a világ vezető hatalma, addig ő fogja a leginkább ráerőltetni az akaratát a világra.
De ha elbukik, akkor - minő bánat, kedves Denia - sem a rózsaszín pónik és a világbéke ideje következik majd, hanem egy új hatalom emelkedik fel, és ő teszi azt, amit most Amerika. Így működnek ugyanis a nagyhatalmak. Befolyásolnak, és igyekeznek úgy alakítani a világpolitikát, hogy az számukra kedvező legyen, hogy a vezető pozíciójukat meg tudják őrizni. S ha nem egy világhatalom lesz, hanem több, akkor igyekeznek saját befolyási zónáikat kialakítani.
Ez nem erkölcsi kérdés, puszta gyakorlat.
S ami még szörnyűbb: 93 ezer négyzetkm és 9,5 millió lakos egyetlen konstellációban sem lesz elég ahhoz, hogy mi kerüljünk hatalmi helyzetbe, így a befolyásolási kísérletek megmaradnak. Örökké.

végleg feladom. Te reménytelenül buta vagy.

"Hasznos Guantanamo!" Még hasznosabb volna, ha téged is befogadna!

mit lehet várni?
Talán ennél már nem lesz hülyébb ez a nyalonc sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés