Egy újabb hadüzenet az európai civilizáció ellen

2015. január 7. 16:17

Stefano Bottoni
Mandiner
Ami ma Párizsban történt, nem egy egyszerű terrorcselekmény, hanem hadüzenet mindaz ellen, amit európai civilizációnk több évszázad alatt összerakott.

Vendégszerzőnk, Stefano Bottoni történész írása.

Első gondolat: iszony és felháborodás.

Második: mérhetetlen és egyben beletörődő harag. Éveken át kinevették, megfenyegették vagy hallgatásra kényszerítették azokat a lényeglátó elméket, akik megjósolták a mai és az ehhez hasonló tömegmészárlásokat.

Fél 3 előtt bekapcsoltam a francia tévé angol nyelvű híradását, és a stúdióban valaki azt mondogatta, hogy a Charlie túl messze ment, szóval végeredményben érthető a reakció. Elborult az agyam.

Ugyanazok a hamis realisták, akik semmit nem értettek az iszlám európai térnyeréséről, újfent elmélkedni fognak egy olyan jelenségről, melynek civilizációs gyökereit nem képesek elfogadni, mert ellentmond az általuk évtizedeken át terjesztett tudományos hazugságoknak.

Ami ma Párizsban történt, nem egy egyszerű terrorcselekmény, hanem egy újabb háborús deklaráció mindaz ellen, amit megfáradt európai civilizációnk több évszázad munkájával tudott összerakni. A keresztény és zsidó hagyományokat. A tolerancia és a kölcsönös tisztelet mindennapi gyakorlatát. Az erőszakmentességet.

Itt él közöttünk az ellenség, érzi gyengeségünket és irtózatos kegyetlenséggel harap belénk.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

volt már valaha kezedben a Biblia?

a Tízparancsolatról hallottál már?

"... amit megfáradt európai civilizációnk több évszázad munkájával tudott összerakni. A keresztény és zsidó hagyományokat." - ami a keresztény hagyományokat illeti, nem a muszlimok törlik ki Európa tudatából. Megteszi azt az ún. (ki tudja mi fán termett) európai értékekre való folytonos hivatkozás.

Ezt talán egy kicsit bővebben lennél jó kifejteni.

Ezt a karikatúrát elnézve kezdem megérteni a merénylőket.

A szélsőbalos sajtpapírok puszta léte is merénylet az európai civilizáció ellen. Tiszta profit, ha lelövik egymást, de sajnos volt rendőri áldozata is az incidensnek, ami elfogadhatatlan.

Ezt mondja az egyik fiatal lány:
"Mi vagyunk az a generáció, amely '68 májusának áldozata, azoké, akik föl akarták magukat szabadítani a hagyomány, valamint a tudás és tekintély alapú oktatás alól. Az egyetlen dolog, amit elértek, hogy felszabadították magukat kötelességeik alól."

Lusitania, Pearl Harbour, Ikertornyok...
...Az egyre terjedő terror...
Meddig lehet ezt folytatni?
4 milliárd liter szennyvizet engednek a Karib-tengerbe csak az ott hajózó-pihenő vízi turisták hajói... a petpalack-szigetvilágok, -zátonyok kialakulása a tengereken.
A termőréteg fertőzése, mérgezése.
Mind mögött a kapzsiság, a pénzcsinálás, a még több és több pénz csinálása...
Meddig lehet gyalázni a teremtett földet?
A katasztrófa így elkerülhetetlen.
De mit várhatunk, az USA-EU szabadkereskedelmi egyezmény pl. alapja lesz, hogy kormányokat-népeket már ne adósságcsapdákkal, de perekkel lehessen rabszolgasorba juttatni, tartani... Mert kell a pénz, nagyon, finanszírozni a liberális demokráciát.
Mi jön még?

Már vártam, hogy kinek kell először elővennie az előre megírt forgatókönyv szerinti véres kardot az iszlám ellen.

Tanulságos lesz követni az újabb szereplőket, akik majd keretbe foglalják, hogy most mit kell tennünk, ki ellen kell fordulnunk, kivel nem szabad szóba állnunk, megállapodást kötnünk - például Iránnal az atomprogram kapcsán, akkor amikor Izrael már régen bombázni szeretné őket -, miért kell a törököket örök időkre kizárnunk az EU-ból - lám ott is robbantgatnak, most éppen Isztanbulban valakik, egymásról, a francia balhéról semmit sem tudva - , miért nem bombázzuk már szét Szíriát - A Golant akár már le is vehetik a régi térképeikről - , s végre Líbiában is rendet kellene tenni.

Kávé, fotel, csak az a baj, hogy vérre megy a nagyok játéka.

Itt most két felfogás ütközött és abban igazad van, hogy nem kellett volna megjelentetni azokat a rajzokat a sajtószabadság nevében.

De az, hogy ezért megölnek/kivégeznek 12 embert,
az már túllép minden határt. Ráadásul ennek az lesz a következménye, hogy most még több ember meg fog halni, mert a szélsőjobboldali eszelősök elkezdik majd gyilkolni a muszlim civileket.

Ráadásul ezek az eszelősök a szemtanuk szerint tökéletesen beszéltek franciául, tehát már régóta ott élnek vagy akár ott is születtek.

Ennyit az integrációról...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés