Így tüntettek ti

2015. január 2. 15:42

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Az egyik szónokoljon a pártalapításról. A másik a civilség megtartásáról. Az egyik vonuljon fel Che Guevara arcképével. A másik követeljen liberális demokráciát. Az egyik küldje a búsba az elmúlt 25 év aláíró értelmiségét. A másik legyen egy aláíró értelmiségi az elmúlt 25 évből.

A 2015 első napjaiban folytatódó tüntetésbajnokság újabb fordulója alkalmából az eddigi tapasztalatok alapján a következő javaslatokat teszem a szónoklatokra.

Az egyik beszéljen arról, hogy kéne egy igazi baloldali párt. A másik arról, hogy kéne egy igazi jobboldali párt.

Az egyik legyen körúton belüli és követeljen több körútonbelüliséget, a másik legyen körúton kívüli és követeljen több körútonkívüliséget a politikába.

Az egyik szónok a hordószónoklatok helyett szorgalmazza a szakpolitikai elképzelések nyílt megvitatását. A másik a szakpolitizálgatás helyett tegye az orbántakarodjra a hangsúlyt.

Az egyik buzdítson a közvetlen, részvételi demokrácia erősítésére, a másik követelje a valódi képviseleti demokráciát.

Az egyik követeljen több egyéni szabadságot, az individualizmusban rejlő erők felszabadítását. A másik szorgalmazza a közösségi együttműködés, az összefogás szükségességét.

Az egyik szerint minél több tüntetést kell szervezni, mert az a jó. A másik szerint minél kevesebb tüntetést kell szervezni, mert az a jó.

Az egyik tegyen hitet a 2010 előtti rendszerhez és világhoz való visszatérés mellett, a másik követelje az elmúlt 25 év minden politikai erejének és szereplőjének a leváltását.

Az egyik szónokoljon a pártalapítás fontosságáról. A másik a civilség megtartásáról.

Az egyik küldje a búsba az elmúlt 25 év aláíró értelmiségét. A másik legyen egy aláíró értelmiségi az elmúlt 25 évből.

Az egyik mondja el, mit kéne csinálni. A másik mondja el, mit nem kéne csinálni.

Az egyik vonuljon fel Che Guevara-arcképekkel, a másik hangsúlyozza az Egyesült Államokkal való minél szorosabb szövetség és barátság, no meg a liberális demokrácia fontosságát.

Az egyik követeljen alacsony adókat a több kapitalizmus és piacgazdaság nevében, a másik követeljen magasabb adókat a több jóléti intézkedés és szolidaritás nevében.

Aztán mind egyezzenek ki egy unortodox politikában. Oh, wait a minute.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rajcsányi irónikus írása jól kifejezi , hogy ez a tüntetés-sorozat tulajdonképpen a baloldal választások előtti súlyos megosztottságának az utcára vitele .

Gellért, már réges-régen megvalósult a kívánságod! Csak nem a tüntetések helyszínén, hanem itt, a Mandiner hasábjain. Nem a valóságos, hanem a virtuális téren.

Mindent megtalálsz, amiről vízionáltál.

Vegyél be egy aszpirint (visszamaradt egy kamionnal a lemondott orosz rendelésből). Talán elmúlik a fejfájásod és egészségesen indulhatsz az új évbe!

Mint minden jeles alkotás , ez is teret hagy az értelmezéseknek , de úgy , hogy azért nem lehet mindent belemagyarázni . Én - a magam részéről - például el tudnám képzelni a "Csalódott szoci tüntetők panaszai" / Puccs után 10 évvel / címet . Gratulálok !...

Már mutogatták a Ge Zászlókat, van belőlük elég, de a Wall Stieti szélbal anarchista álarcok s látható. Persze a táblácskákon a szokásos szöveg.

Má megen nagyon kell vigyázni a kamera beállítással.... hogy több legyen a szinte nulla..

Belehallgattam az "új köztársaság" dumába!
Azt se tudják, miről beszélnek!
Pártok támogatásáról, melegekről, romákról.

Ahogy észrevettem a vázolt "alkotmányos alapvetések" nem nagyon tetszettek a tüntüliknek.
Gyenge eresztés ez, kérem!

Ilyen szót, hogy "TÜNTIKÉZŐ", csak egy fáradt rózsaszín tüllszoknyába öltözött, fekete harisnyatartós, nyafizó végbélkéjenc találhat ki, akinek két anyja volt és mindkettő Béla!

Egy jó tábla azért van. Állat farm. Milyen igaz ezekre az unatkozókra....

Ezek itt ugyanazok, mint a Lenin fiúk 1919-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés