Mit örökölt a mai magyar elit?

2014. december 29. 11:36

Tallián Miklós
Kapitalizmus
A mai ifjú jobbos elit nem a semmiből érkezett, ezek az emberek nem a társadalom legalsó rétegeiből tűntek elő varázslatosan, hanem a kádárizmus (alsó-) középosztályának, hivatalnok- és téesztisztviselő-rétegének gyermekei ők.

A mai ifjú jobbos elit nem a semmiből érkezett, ezek az emberek nem a társadalom legalsó rétegeiből tűntek elő varázslatosan, hanem a kádárizmus (alsó-) középosztályának, hivatalnok- és téesztisztviselő-rétegének, egyszóval a perverz újraelosztásból leginkább hasznot húzó, a kádárista állam működését leginkább saját javára torzító »osztály« korábban esélyt nem kapó tagjai*, ill. a kicsit idősebb generáció különösebb hátránnyal nem küzdő gyermekei ők.

És ennek megfelelő kulturális tőkét hoznak magukkal. Mindent, amit tesznek, ebből a nézőpontból kell magyarázni. Például. Nem értik, mire jó a piaci alapokon működő kétszintű bankrendszer és a független jegybank, mert nem ebben nőttek fel, hanem azok között, akik már a létező szocializmusban is unortodoxak voltak. Vagy például nem azért csökkentik a gimnáziumi férőhelyek számát, hogy direkt gonoszságból kibasszanak a szegényekkel, hanem mert számukra a minta az az oktatási rendszer, ahol az állam kijelölte, kik és hányan mehetnek egyetemre, és ebből vezette le az oktatási rendszer alacsonyabb szintjeinek kiosztását, aki meg kimaradt, mehetett a szocialista iparba dolgozni, amelynek morálja és hozzáadott értéke a mai közmunkához volt hasonlatos.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A (gazdag bolsi) papa-mama majd kihúz minden szarból Kádár-kori (néhány fős) ellenzék otthonról hozott felsőbbrendűségét már megtapasztaltuk. Nem kell! Az szdsz-mentalitás nem kell!
Orbán saját tehetsége révén jutott előre. És nem befolyásos szülők révén. Mint az szdsz-esek.

Remélem, nagy lesz a tiltakozás az e cikket író ellen.
Remélem, minden demokratikus média kitaszítja magából.

Ez nem lenne megengedhető a világban, még akkor sem ha igaz amit ír.

Ráadásul nem is igaz! Parasztozik.

De származás szerin osztályozni???????

Ilyen a veszélyes diktatúrákban volt!!!!!!!!!

Kóka János apukája mi volt a Kádár-rendszerben?
Ha jól emlékszem, ő villogott először a márkás cuccaival meg a helikopterével.
(Ja,hogy ő igaz liberális lévén saját maga dolgozott meg érte? Vicc.)

A szerző eltévesztette a házszámot és a "jobboldali" polgári fiatalokat probálja jellemezni, pont a poszkommunista szülök gyermekeikre jellemző tetteket és gondolkodásmodot.

A jobboldali fiatalok azon családokból kerültek ki akiket a diktatura megnyomoritott és a családok túlélésre rendelkeztek be örizve a családi legendáriumot.

A rendszerváltoztattáskor ezek a családok nem állami segitséget várva, hanem saját erejükből tudásukra alapozva éltek a szabadságadta lehetőséggel és gyermekeiknek biztositva azt az életformát amit egy középosztálybeli, felsőközéposztálybeli családban természetes lét.


Mára szétvált a társadalom azon rétege akik korábba általában a spontán privatizáció és a diktatura kapcsolatrendszerén keresztül élvezték az új világ előnyeit, de nem tudták fenntartani és gyarapitani exiszteciájukat és gyermekei számára sem tudják hosszútávn biztositani a korábbi jólétet, mivel sem tehetségük, sem akaratuk nem volt mivel hozzászoktak a közpénze fenntartot állapothoz.

Mára ez megváltazott főleg 2010 után az állami csöcsök kiestek, a multik bámennyire is mögéjük állnak nem foglalkoztattnak tehetségtelen embereket, mert az az érdekeikkel szembeáll, így az ifjaknak sincs biztositva a szülök korábbi privilégiuma.

25 év után megváltozott helyzet, a törvényi környezet az eu-hoz csatlakozva a gazdasági körülmények és a világ is tovább szelektál, hisz egyre inkább a tehetség és a teljesitmény, a kreativitás innováció, céltudatoság az ami tovább szétválasztja a két értékrendet valló generációkat ami nem kedvez a posztkommunista elit és a rendszerváltás korábbi haszonélvezőinek családjainak és az ifjuságának.

Ezért történik mindaz ami ma észlelhető, hogy támadják azokat a fiatalokat akik családjaik és őnőn erőfeszitéseken szolgalman céltudatoságon sikeresek akár a politikai, szakmai téren vagy a vállalkozásokon keresztül.

Ezért támadják a kormányt minden eszközzel, mert tudják, hogy számukra bezárodtak azok a kapuk amik eddig tárt karokkal várték. Ezért szervezödnek civilszervezeteknek álcázott szervezetekben, ezért szerveződnek az "unokák" emzedéke a Felsőoktatási Intézményekben HA-HA fedőneven, ezért szervezödnek az anarchista deviáns alkokból akik élvezték az szdsz Magyar Bálint féle 10-12 éves egyetemen eltöltött semmitevést és most 30-35 évesen diplomával még a szülök által eltartott frusztráltaknak egyetlen lehetősége, hogy demokat szervezne NEM TETTSZIK A RENDSZER szlogennel valahogy bekerüljenek a politikai elitbe és természetesen a hatalomba, mert úgy gondolják, hogy az út az anyagiak megszerzéséhez. Nem fogják fel, hogy ez egy virtuális álom, mivel egy ország vezetése és írányitása, az állam megszervezése a mai világpolitikai helyzetben nem a pénzről szól, s koábban sem arról kellett, hogy szóljon. A posztkommunista -liberális elit pont azért szoritott padlót mert rosszúl itélték meg a hatalom természetét, és a kormányzást célként jelőlték meg exisztenciális szempontbó és nem eszközként a társadalmi közjó és a nemzet érdekében.

Ez a Tallián Miklós valami kurva nagy antiszemita lehet. Vagy fasiszta.

"Mit örökölt a mai magyar elit?"

Tallián Miklós fizikusból (?) már megint kitört a genetikus?

Vajon melyik genetikus, történész, szociológus, statisztikus, elemző írta a következőket?

"Ahogy a genetikával való érveléshez érteni kell a genetikához, úgy a statisztikával való érveléshez is érteni kell a statisztikához. Közelebbről ez azt jelenti: nem szabad összekeverni az ok-okozati összefüggést (illetve figyelni kell a más oldalról is alátámasztott, helyes üsszefüggés megtalálására), a közös okra visszavezethető korrelációt, és a véletlen korrelációt. Példának okáért annak, hogy a hazai zsidóság szociológiailag, anyagi helyzetében, életminőségében valószínűleg felette van a hazai átlagnak, nem fajelméleti okai vannak. Nem azért élnek jobban, mert zsidók, hanem azért, mert zömmel budapestiek: a zsidóság jelentős része történelmi okokból Budapesten koncentrálódik, Budapest átlagos anyagi és életminőségi viszonyai pedig jelentősen felette állnak az országos átlagnak. Nem a zsidóság okozza a jobb mutatókat, hanem a budapestiség, az, hogy a zsidóságnak épp a budapesti része élte túl a vészkorszakot, történelmi kérdés."

(Akinek nehéz a megfejtés, és már sehogy se megy, egy link http://www.judapest.org/jp-sza.. Ha ez sem elég akkor http://www.judapest.org/faq/ro..

És egy másik magyarázatként http://molnargoreny.blog.hu/20..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés