Nyílt levél Lázár János Miniszter úrnak

2014. december 26. 22:46

Richard Field
Budapest Beacon
Mivel ön is kormányzati tisztségviselő, ez pedig egy nyílt levél, annak az esélye, hogy egy másik magyar média is szó szerint közzéteszi ezt, nagyjából annyi, mint hogy az Egyesült Államok felfüggessze Andre Goodfriend amerikai nagykövetségi ügyvivő diplomáciai mentességét.

Tisztelt Miniszter Úr!

Az ön által Fidesz frakcióvezetőként 2011-ben elfogadott média törvény nem teszi lehetővé, hogy a nyomtatott sajtóban kormányzati tisztviselőknek címzett nyílt levelet tegyenek közzé. Mivel ön is kormányzati tisztségviselő, ez pedig egy nyílt levél, annak az esélye, hogy egy másik magyar média is szó szerint közzéteszi ezt, nagyjából annyi, mint hogy az Egyesült Államok felfüggessze Andre Goodfriend amerikai nagykövetségi ügyvivő diplomáciai mentességét, amiért megsértette Vida Ildikó, NAV elnök jó hírnevét.

Mindketten igen érdekes időkben élünk.

De nem ezért írok önnek. Tegnap abban a kétes örömben volt részem, hogy lefordíthattam a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent önnel készített interjút. Az elmúlt 15 hónap során számos interjút olvastam és hallgattam végig, beleértve azt is, amelyet ön októberben az ATV-ben Mészáros Antóniának adott, és biztosíthatom önt, hogy a hallott szavak nem az ön szavai, hanem Orbán Viktor szavai (vagy bárkié, aki beszédeit és spontán megjegyzésit írja).

Ne vegye sértésnek, de a nyilvános beszéd nem tartozik az ön erősségei közé, hacsak nem ellenzéki képviselők megvádolásáról van szó, miszerint külföldi hatalmak alkalmazzák őket. Nyilvánvalóan az ön tehetsége másban van, és nyilván ezért adta át önnek Orbán Viktor miniszterelnök a miniszterelnöki hivatal kulcsait, és tette önt kormányhivatalok megdöbbentő sorának felelős pozícióiba, beleértve az Információs Hivatalt is, ahogy az a tegnapi interjú megjelent.

Nem érte meglepetésként, hogy a Magyar Hírlap újságírója a magyar hírszerzési hivatalra vonatkozó a kérdéssel nyitja az interjút? Végülis, annak az oka, hogy az utóbbi időkben bekerült a hírekbe, nem a magyar hírszerzéshez köthető, hanem annak a ténynek, hogy amikor épp nem fácánokra vadászik Csehországban, vagy arisztokratákkal bratyizik, akkor a beszámolók szerint drága órákat és ingatlanokat vásárol a tokaji borvidéktől kezdve a budai luxuslakásokig – ugyanazon a környéken, ahonnan az ön vádjai szerint az MSZP vezetői lenéznek Magyarország népére.

Ha nem ismerném jobban a helyzetet, azt mondanám, hogy a nyitó kérdés célja a hisztéria határán álló, paranoid, idegengyűlölő hangulat elérésére tett kísérlet lenne, amely valamilyen módon meg akarja győzni a Fidesz támogatóit, hogy Magyarország támadás alatt áll, pedig valójában az önök kormányát helyezték nyomás alá, hogy feleljenek meg az emberi jogok, a jogállamiság és a demokratikus intézményrendszerre vonatkozó nemzetközi vállalásainak, valamint a nem csak szabad, hanem igazságos választások követelményeinek is.

A 60 négyzetméteres luxuslakással kapcsolatban, amelyet a hírek szerint ön a tíz éves fiának vásárolt idén áprilisban, nem találta furcsának, hogy a korábbi tulajdonos nem más volt, mint Giró-Szász András kommunikációs államtitkár sógora, és Giró-Szász kormányzati szóvivőként számos jövedelmező kormányzati szerződésből gazdagodott meg?

Mivel ön olyan embernek állítja be magát, mint akit érdekel a szegény emberek sorsa, úgy gondoltam az alábbi levél, melyet az Amerikai Ház Alapítvány kapott e-mailen 2014-ben, talán érdekelheti önt.

Ezzel kapcsolatban kíváncsi lennék, ön személy szerint mennyit áldozott 2014-ben olyan jótékonysági szervezeteknek, amelyek valóban a szegényeket segítették Magyarországon. Nem a Fidesz-párti Civil Összefogás Fórumára (CÖF) gondolok, melyet az a kormánytisztviselő működtet, aki eldönti, hogy mely civil szervezetek jogosultak állami pénzekre, és melyek nem, hanem olyan civil szervezetekre, amelyek anyagi támogatást nyújtanak annak a beszámolók szerint 3,3 millió magyarnak, aki anyagi nehézségek között élik az életüket.

Amikor ön „gyermekei jövőjébe fektetett be”, elgondolkodott egy pillanatra a magyar fiatalok 43 százalékának jövőjén, akik a beszámolók szerint szegénységben élnek?

Azt hiszem, mindketten tudjuk a választ erre a kérdésre.

És ön valóban azt várja az emberektől, hogy elhiggyék, a kormánynak azért kell a vidéki tömegközlekedés fejlesztésébe milliárdokat ölnie, hogy azok, akik nem tudnak saját autót fenntartani, könnyebben elérhessék a közegészségügyi intézményeket?

Nem hinném.

Nos itt vannak a levelek, Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok önnek és családjának!

Tisztelettel:

Richard Field

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na mi van Field, megint jössz cigányt menekíteni?

Mint egy schlafenrockos pletykafészek a gangon.
Körülbelül ezt a szintet üti meg ez a cikk.
Annyira színvonaltalan, hogy nem is érdekes mit mond.

Viszont ha már a nyilvánossághoz igyekszik fordulni ez a Field, ha már közírói babérokra is pályázik, illene tudni, hogy nincs "másik" magyar média.
A média nem számszerűsíthető, az a létező médiumokat összefogó többes szám.
Ezzel nem tisztában lenni ebben a szakmában az a hétköznapi suk-sükölésnél is alantasabb tahóság.
Ha ezt sem tudod, nem tudsz semmit. Ezért, ezután az egész további csak locsi-fecsi pofázás.

1.Ez a "nyílt levél" is egy technika - a sok közül - , hogy szuggerálja a nyilvánosságnak azt , amit a kormány-ellenesek minden alkalmas/alkalmatlan apropóból , agymosás-szerűen propagálnak .
2.A tisztességes-józan polgár dolga pedig az , hogy dekódolja ezeket a propaganda anyagokat...

No lám, a magyar sajtót markában tartó diktatúra ellenére megismerhetjük Mr. R.F. eszmefuttatását. Nem úgy, mint amerikai polgártársai egy Nobel-díjasunkét.

Régi komcsi fogás. Felkelteni másokban az irigységet.
Elvenni azt a házat és beköltöztetni társbérlőket. Lakhat a 60 négyzetméteren 2-3 család is igaz Ricsike?
Apropó, te mekkora házból osztod az észt?
Milyen ingatlanba fektettél be a családod biztos jövőjét biztosítva?
Tudod, ha megint egy újabb gazdasági világválságot robbantanátok ki, ami után szemmel láthatóan virágzásnak indult Amerika.

"Valószínűleg az lmp-t akarják felturbózni."
-------------------------------------
Erősen kétlem.
Nem vagyok LMP-s, a Széll Bernadett ostobaságait is nehezen viselem, de a Schiffer Andrást tökösebb politikusnak találom, mint hogy ennyire kenhető lenne.

Nem. Ha Kövér szavait elemezzük, akkor csakis azokra a fiatalabb körökre gondolhatott, akik az utóbbi hónapok tüntetéseit szervezték.
Ez egy nagyon vékony, nagyon labilis, még semmiképpen sem egységes réteg és az is lehet, hogy több realitásérzék, több öntudat is szorult legtöbbjükbe, mint, hogy ilyen aljasságba csak úgy simán, gond nélkül bevonhatók lennének.

Először is ne forgasd ki folyamatosan a szavaimat. Vagyis ne hazudj!

Másodszor. Azt írod nekem, hogy
"Bevallom, sokáig nem hittem volna, hogy nő vagy."
Bevallod? Valóban? Nocsak, nocsak már megint hazudsz. Annyira nem, hogy ezt te írtad Mákvirágnak
"Ennek a kispapnak az soha nem lesz, (mármint gyermekem) még a házvezetőnőjét is málé felcsinálni."

"Úgy gondoltam, hogy nők ilyen ocsmány gyűlölködésre nem lehetnek képesek."

Ki "ocsmány gyűlölködik" velem folyamatosan?

Tudom, hogy nem tudod megbocsátani nekem, hogy nem olvastam el. Hát így jártál.1.

"egy újabb gazdasági világválságot robbantanátok ki, ami után szemmel láthatóan virágzásnak indult Amerika"
Pontosabban az egyik amerikai bank Igaz?
Amerika túl élte a válságot, és már újból jól mennek a dolgai virágzik a gazdasága, igaz?. Dübörög.
Mi ebben az érthetetlen hamis állításom?

"alpári nyelvezetű hozzászólásaid vannak idén év elejéről."
Azért erre kíváncsi vagyok.
Ha ez igaz, akkor azt bizony meg kell gyónom.
Ha nem akkor az már a te dolgod.
Úgy emlékszem, hogy folyamatosan sértegettél, mintha kíváncsi lettél volna, hogy mikor szakad el a cérna. Emlékezz a sok felkiáltó jelért is megróttál, hogy biztos ideges vagyok.
Szóval sok afférunk volt. És sokszor megfogadtam, hogy többet nem állok veled szóba.

4."Szóval ettől a kifogástól már most kímélj meg."
Meg leszel kímélve.

3. De dübörög. Ide hallom.

2. Rendben.

1. "Jaj, véletlenül nem volt alkalmad elolvasni"
Jaj lett volna alkalmam, csak nem érdekelt. És ennek semmi köze nem volt az egómhoz. Miféle vereségről beszélsz? Nem győztél, mert én nem vesztettem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés