Tüntetnek a szakszervezetek az utakon

2014. december 15. 9:19
A közútkezelő szerint eddig nem okozott nagy fennakadást a több szakszervezet által közösen hétfőre szervezett forgalomlassító tüntetés. A belvárosi utak egyelőre járhatóak, az autópályákon sem okozott egyelőre nagy fennakadásokat a demonstráció. Közben a parlamentnél is tüntetnek.

Egyelőre nem okoznak nagyobb fennakadást az ország közútjain a hétfőre meghirdetett félpályás, forgalomlassító demonstrációk – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője reggel az MTI-vel. Azt mondta: egyedül az M3-as Budapestre bevezető szakaszán alakult ki a szokásosnál nagyobb hétfő reggeli torlódás, de vidéki helyszínekről egyelőre nem érkezet jelzés nagyobb fennakadásról.

Pécsi Norbert Sándor ugyanakkor mindenkitől azt kérte, hogy indulás előtt tájékozódjon az aktuális útviszonyokról, a www.utinform.hu oldalon, illetve a közútkezelő hivatalos Facebook és Twitter oldalain.

Gaskó István, a hétfői országos félpályás útlezárásokat szervező Liga Szakszervezetek elnökének korábbi tájékoztatása szerint az ország 62 pontján legalább 1600 gépkocsival készülnek a közúti forgalom lassítására reggel 7 és délután 4 óra között, amivel a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakoznak.

A LIGA által szervezett közös demonstrációhoz csatlakozott a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (Médosz), a Mentő Dolgozók Önálló Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete, illetve a Mozdonyvezetők Szakszervezete. A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete is forgalomlassító tüntetést tart Budapesten, 400 áruszállító teherautóval.

A hvg.hu percről percre frissülő tudósítása szerint az M3-as és az M5-ös autópályán látható, de nem érezhető a tüntetés és egyelőre a tömegközlekedés sem terhelt, bár a hármas metró reggel ritkábban járt és nagyon tömött volt. Időközben a parlament mélygarázsának bejáratát is tüntetők foglalták el, de a tüntetést készenléti rendőrök felszámolták.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes ajánlat, gondolom sok mindent megoldana. Rákosi népítéleteiből merítettél? Tudod, amikor nem tudott 47-ben nyerni. Akkor Vorosilovnak hívták a külföldi felbujtót.

LOL
Ne bántsad Gaskót. Vasutas volt. Ő volt a FÉKEZŐ. Ebben nagy érdemeket szerzett. Maradt a szakmájánál, most a közút forgalmát fékezi.

A rossz példának is kell a reklám, főleg, ha hasonló a helyzet.

De nevezzük egyszerűen történelmi párhuzamnak.

Ha valaki megöleti közvetlen munkatársait, akkor hasonlít minden olyan emberhez, aki ezt megtette. Sztálinhoz, Rákosihoz, Maohoz, Hitlerhez, válassz, melyik tetszik jobban.

Ha valaki levegőt vesz, úgy működik, mint a többi ember, és ebben benne vannak a felsoroltak is. Az a kérdés, melyik halmazból merítünk, bár a kettőnek van közös részhalmaza. Mert ahhoz levegőt is kell venni, hogy valaki közvetlen munkatársait megölje.

Ezért, ha idegen hatalom felbujtására, idegen hatalom érdekében, annak nyílt támogatásával csinálja valaki a belpolitikát, akkor jogos a párhuzam a történelem hasonló eseményeivel.

Na látod, itt kezdődik egy egyszerű kérdés mentén a szellemi faszverés, a kákán is csomót keresés. Ez ma a legfőbb fegyveretek.

Amúgy pedig, hazai eseményhez hazai példa dukál a legjobban, hiszen a saját történelmünk a mérvadó. De folytasd nyugodtan, nem zavar.

Mert szerinted Putyin és a Kim család a mi történelmünk. Szórakoztató vagy, főleg azzal, ahogyan ütős érvek híján sértő megjegyzésekkel kritizálsz valakit.

Félre ne értsd, nem baj, nem akarok ettől senkit megvédeni, csak jellemző egy meglehetősen alacsony színvonalra.

"Ez a legújabb flaszterparaszt mesterség.

Növelik a munkavállalók számát, hacsak nem ÁFA csalók, mert zsebből fizetik őket. Lehet, hogy ezeken akadt meg a zügyvivő sasszme amikor korrupcióról beszélt?"

Mondasz valamit!

Minden szakszervezet a vezetőkről szól. Kidurrannak a jóléttől.

"Vagy csak az állammal szemben?

Hol lehet erről értesülni?"

Egy dolguk van! Ki ne derüljön, hogy a vezetők önmagukért szervezkednek.
Még a világon semmit sem értek el semmilyen hátrányos helyzetben lévő fizikai dolgozók érdekében.

Gyurcsány becsapta Magyarországot és az EU-t!!!!
Az ősződi beszéd minden szava igaz, a tekintetben, hogy a Gyurcsány köré gyűlt szarháziak semmit sem dolgoztak! Megkaptak a nagy "szakértői díjakat" és egy normális Konvergencia Programot sem tudtak összehozni. Gyurcsányt Lendvai Ildikó és társai irányították.
Gyurcsány eljutott az amortizáció azon fokára, ahonnan csak külső hatalom segítségével lehetne belőle első ember.
Ennek te is oka vagy, mert nem vagy képes reálisan látni, mit jelent egy ország vezetése.
Orbán minden esetben egy szétesett pénzügyi és gazdasági struktúrát örökölt.
Nem látod, hogy a valódi változás lassú folyamat, ha belegondolsz, Gyurcsányt is, de leginkább Orbánt a kriptokommunisták és az őket szolgáló média kezdte ki.

A két ember között az a különbség, hogy Gyurcsány maga mellé tömörítette őket, mert felismerte, hogy az idegen hatalmak emberit kell emblematikussá tennie, ha politikailag életben akar maradni.
Orbán szeretne valamit csinálni a romokon, de a primitív gondolkodású, a hazaárulástól sem távol álló vakkok képtelenek átlátni, mi, miről szól.
Mondhatnám, hogy nyald ki az amerikai ügyvivő nemesebbik részét, de nem mondom, mert a múlt idő tény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés