Mozgalmat hirdettek az önkiszolgáló kasszák ellen a kereskedelmi dolgozók

2014. november 28. 13:33
Az önkiszolgáló pénztáraktól féltik az állásukat a kereskedelmi dolgozók, ezért mozgalmat hirdettek: arra kérik a vásárlókat, hogy a normál kasszákat válasszák az önkiszolgáló kasszák helyett.

Társadalmi akciót hirdet a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ), amely arra kéri a vásárlókat, hogy az önkiszolgáló kasszák helyett a normál kasszákat válasszák a nagyáruházakban való bevásárláskor – mondta Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Bubenkó Csaba kiemelte: egy-egy önkiszolgáló kassza négy munkavállaló munkahelyét veszélyezteti, és a szakszervezet szerint azért vezették be a multinacionális vállalatok ezeket a kasszákat, hogy kevesebb dolgozót kelljen alkalmazni a pénztárakban. 

Nyitrai Károly munkajogász a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a munkáltatók egyre nagyobb arányban foglalkoztatnak pénztárosokat részmunkaidőben, nő az iskolaszövetkezeti munkavállalók száma, és egyre több olyan munkavállaló van, akit több munkakörben foglalkoztatnak.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dobjuk ki az egész ipari forradalmat a francba, és csináljunk mindent kézzel! Meg ahogy azt Móricka kitalálta. Ha valamit lehet automatizálni, akkor azt nemcsak lehet, hanem KELL.

Ha egy automata helyettesíteni tudja a munkádat, akkor nem az automatával van a baj, hanem te vagy értéktelen.

Semmi gond, haver. Megcsináljuk a konzervet is kézzel, a gyártósort meg bezárjuk, mert elveszi a munkahelyet ötszáz gyári munkástól.

Igen, jó, hogy van automatizálás, és igen, jó, hogy a társadalom jelentős része végre van annyira művelt, hogy olyan munkát végez, amire egy gép nem képes. Mondjuk magyarországra ez nem jellemző, mert itt egy kenyérpirító is komoly konkurenciát jelent a munkaerőpiacon az agyonművelt magyar jómunkásemberrel szemben.

szerintem meg gyors és kényelmes. ha csak tehetem az önkiszolgálót használom (a közeli szupermarketben pl. még sosem fizettem embernek)

a pénztárosoknak meg üzenem, hogy tanuljanak és csináljanak valami hasznosabbat, amit egy gép nem tud helyettük elvégezni.

A szoftvereim nagy része Németországban készül, de ha Magyarországon készülne is, nem üzleti eladók írnák. Komolyan nem vágom, hogy jön ez most ide.

Menj és kezeld azokat az embereket, akik más pozícióra nem alkalmasak, csak kasszásnőnek. Mert ezzel van a baj, nem azzal, hogy egy automata leolvassa a konzervemet én meg beadom neki a pénzt.

Végzettségben messze az uniós átlag alatt, nyelvtudásban konkrétan az utolsó helyen, ez Magyarország. Lehet menni sztrájkolni, amiért a legalja munka nemcsak nem fizet négyezer eurót per hó, de még meg is szűnik.

Előszeretettel alkalmazzák a magyarokat nyugaton? Mutass már valami statisztikát, ami alapján magyarokat előnyben részesítenének más nemzetiségű munkavállalókkal szemben, köszi.

Te szegény! Mennyire nem érzékeled a világot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés