Putyin kiállt Magyarország mellett

2014. november 19. 15:56
Vlagymir Putyin szerint Magyarország Oroszország legfontosabb politikai és kereskedelmi-gazdasági partnere. Az orosz elnök osztja a magyar kormány készségét a párbeszédre és a közös nagyberuházások megvalósítására.

Oroszország egyik legfontosabb politikai és kereskedelmi-gazdasági partnerének nevezte Magyarországot szerdán az orosz államfő, és hozzátette, hogy Moszkva osztja Budapest készségét a párbeszéd erősítésére és a közös nagyszabású beruházások megvalósítására. Vlagyimir Putyin az Oroszországban akkreditált 15 külföldi – köztük amerikai, magyar és lengyel – nagykövet megbízólevelének átadásán beszélt erről. Nyilatkozatát a TASZSZ hírügynökség idézte.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Unió legtöbb vezetője tisztában van azzal, hogy Oroszországgal történő óvatos együttműködés haszonnal jár, csak az angolszász országok prüszkölnek rá - Európát meg biztatják, mint a katonák egymást a lövészárokban: 'szökkenj pajtás, én majd fedezlek'.

Egy dolgot érdemes kiemelni ebből a hírből. Miközben nyugat felé mind Orbán Viktor, mind Szijjártó Péter igyekszik hangsúlyozni, hogy Magyarország és Oroszország viszonya praktikus, pragmatikus jellegű kereskedelmi-gazdasági kapcsolat, addig Vlagyimir Putyin most egyértelművé tette, hogy ezt nem lehet különválasztani a politikai kapcsolattól.

leszünk gyarmat!

El vagy te tevedve, a magyar fiatalokat nem Putyin soroztatja be, hanem a szeretett kijevi juntad vezere, porosjanko...

"Egyszerűen trójai falónak használnak minket az oroszok...."
--------------------------
Hát persze és azt hiszem, hogy az oroszok részéről van is logikája.
Miért is ne tennék?
És mivel az oroszok tudják, hogy mi tudjuk, hogy ők igyekeznek rájátszani arra, hogy mi EU tagok vagyunk, ők sem ragadnak le annál az ellentmondásnál, hogy mi folyamatosan kinyilatkozzuk, hogy a lojalitásunk töretlen mind az EU, mind az USA irányába.

De miért is kellene ezen fennakadni.
A nemzetközi politika már csak ilyen és a diplomácia arra való, hogy ezeket a kis piszkos foltokat, amelyek bizony akár évezredekre visszatekintve is pontosan ugyan így játszódtak le, szóval a diplomácia feladata, hogy ezek ne legyenek zavaró tényezők és, hogy az egyéb, ugyan olyan fontos, vagy még fontosabb ügyek ne akadjanak el, holmi gyerekes durcizásokon.

Nekünk fontos, nagyon is fontos az oroszokkal való jó kapcsolat felélesztése, hiszen a gazdaságunk újra leül, ha ők kiesnek a közös boltolásból.
Nekik is fontos, hogy minél több jó viszonyt mutathassanak fel a nemzetközi politikában, tekintettel arra, hogy Amerika igyekszik, nagyon igyekszik elszigetelni őket.

Máskülönben pedig, függetlenül a szovjet függőség idejétől, részemről mindig az volt a benyomásom, hogy az orosz nép respektál bennünket, magyarokat. Soha nem volt tapasztalható, hogy ha nem a magas politikáról volt szó, ne tartották volna megtisztelőnek a magyar kapcsolatot.

Hogy ez államközi szinten nem lekezelésként jelentkezik, ezt csak becsülni lehet.
Nekünk, a mai körülmények között nagyon fontos lenne a jó viszony Oroszországgal, kérdés, nem köpnek-e ebbe bele a "szövetségeseink".

Hogy ne így legyen, ezért szükséges egy elfogadható egyensúlyt kialakítanunk, hogy a megindult kétoldalú kapcsolatok tovább fejlődhessenek, elsősorban a mi hasznunkra.

Legfontosabb partner?

Ne túlozzunk, Vlagyimir!

Elég baj az, hogy némelyek azt gondolják: Ha normális a kapcsolat a világ valamelyik országával , akkor oda húzunk!!!!
Nem húzunk mi sehová, csak Magyarország érdeke az első!!!
Ha ez találkozik azzal, hogy jó másik ország érdekének akkor fejlődik a kapcsolat.

Oroszország ma nem a Szovjetunió!!!
Az oroszok nem komcsik.
Németország nem a 3. birodalom és a németek nem nácik!!!

Szabad megjegyeznem, hogy Putyin pártja az EPP tagja, vagyis az europai néppártnak a tagja.

Ha jól emlékszem Orbán, mint az EPP Alelnőke anno delegálva Volt a Kogreszusukra is, melyhez kapcsolódott az EU EPP frakció is megbizta a képviselettel, mint unios delegált.

Emlékszem, hogy akkor Volt tele a Magyar sajtó, hogy Orbán nem találkozott Putyinnal, hogy meg se hívták és a Magyarországi Nagykövetnek kellett helyre tenni a ballibant hazugságokat.

Namármost, ha Fidesz és Putyin pártja azonos pártcsaládhoz tartozik és onnan nem zárták ki akkor Putyin teljesen korretül beszél.

Ügyanezt mondhatná akár Merkelről is egy hasonló szituban, de mivel Merkel az ukrajnai helyzet óta össze-vissza nyílatkozik, hol hideget hol meleget fúj ezért Putyin inkább a külügyminiszterével tárgyal, s csak ritkán telefonon Merkellel amiről nekünk nem szabad tudni, mert az USA így is zsarolja az unió centrál államait oroszországgal kapcsolatba, ami következtében nemcsak oroszországot hanem saját magukat még jobban büntetik.

Vedd már észre az iróniát.

Arlet nem képes ilyen finom iróniára.

Sőt: semmilyenre nem képes.

Szerintem a tag korábban Shlomó Morel az igaz ember nicknéven művelte ezt, méghozzá jól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés