A Milla 10 évre hazavágott mindent

2014. október 22. 9:36

Nuszbaum Tibor
Fent és Lent
A Milla történelmi bűne egyértelműen az volt, hogy rendesen hazavágta legalább 10 évre, hogy itt kinőjön a semmiből, alulról szerveződve egy balos tömegmozgalom.

„A Milla történelmi bűne egyértelműen az volt, hogy rendesen hazavágta legalább 10 évre, hogy itt kinőjön a semmiből, alulról szerveződve egy balos tömegmozgalom. Ezek után jó ideig minden szerveződés gyanús lesz, ereje nem lehet akkora mint a kezdeti Millának. 

A Milla első október 23-i tüntetése után három évvel megint mozgolódik valami a mélyben. Az 1956 forradalom évfordulóján megint 
lesz civilnek mondott tüntetés. Most a Humán Platform hirdetett demonstrációt Tedd magad szabaddá címmel. A recept látszólag ugyanaz, mint ahogy a Milla meghatározta önmagát az elején. Éljük meg a közösségiséget, éljük meg a szabadságot, élesszük fel az emberekben az önrendelkezést, a bátor kiállást, aztán majd meglátjuk. Pártpolitika nuku, semmi buzulás. Érdekes lesz figyelni, hogy mennyire lesz sikeres a dolog, van-e tér a Millán túl, van-e még bizalom a népben az ilyen kezdeményezések iránt. 

Természetesen biztos van átfedés a Milla kezdeti tagsága és a Humán Platform által szervezett tüntetés személyi állományában. Ez nem feltétlen baj, a Millát sokan addig csinálták, amíg az be nem kurvult. A kérdés inkább az, hogy elkövetik-e ugyanazokat a hibákat, mint a Milla, és a rettegés foka belül lesz-e olyan nagy, hogy egy idő után csak össze kell fogni a patás Orbán leváltása érdekében azokkal, akik saját hiteltelenségükkel tartják hatalomban a pocakos ramszeszt. Vagy van-e értelme mesterséges falakat húzni a civilség és a politikai cselekvés közé. A közélet alakítása ugyanis akkor is politika, ha nem úgy hívjuk. Felfogja-e ezt valamikor a civil társadalom? Érdemes lenne-e élesen különválasztani akár megnevezésükben is azokat a civil szervezeteket, akik kizárólag szakmai munkát végeznek (VaLyo, Critical Mass, Magyar Kerékpárosklub, zöld mozgalmak) azoktól, amelyek valahol pártpolitikai célokat dédelgetnek? Az biztos, hogy utóbbiaknak el kell jutni odáig, hogy ne bújjanak a civil szó mögé, mert ezzel mérhetetlen károkat okoznak a szakmai civil szervezeteknek. 

Ha ez az október 23-i esemény annak szól, hogy első körben önterápiás módon ezeket tegyék helyre a fejükben a szervezők, akkor az nem lenne nagy baj.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Millának már a neve is hazugság volt.
Mit csodálkozol?

A Millának már a neve is hazugság volt.
Mit csodálkozol?

Arról nem beszélve, hogy a millval Indult el a cirkusz a kormányellenes akciósorozat az eu-ban is aminek a vékifejletje háromszoros vereségbe torkolott és még mindig nem esett le a tantusz. A millának köszönhetjük a nemzetközi támadásokat az unios szankciós kisérleteket és leginkább Gyurcsibohoc szinrelépését.

Babarcy hülyesége az Egymillioan a Sajtószabadságért mozgalom teljesen bevaditotta az agyamenteket s ez lett belőle. Az Orbánfobiájuk exportálása Sem hozta meg az eredményt, sőt az USA mostani szemétsége mégnagyobb ellenszenvet vált ki a társadalom többségéből.

Tegnap az EP-ben mely szintén egy fokozott habzású utánlővés Volt kezd lecsengeni.

Minden normálisan gondolkodó politikusnak azért el kellene gondolkodni nemzetközi és eus szinten is, hogy valami hiba esetleg a hazai ballibek készülékében van és amit közvetitenek nem egészen kerek, hísz egy ország társadalma nem véletlenől hatalmaz fel egy regnáló kormányt újfennt 2/3 al, sőt éven belül három választáson elsőprő gyözelemmel mely között nem kormányzati, hanem helyhatósági választás is szerepelt.

Szóval ami most történik az a végjátéka a levitézlett rendszerváltás utáni posztkommunista utodpártnak és a magyarországi kollaboráns neoliberális társaságnak.

Most ért véget a rendszerváltoztattás minden nyügével együtt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés