Nem tetszik a DK-nak a jövő évi adócsomag

2014. október 21. 17:09
A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett jövő évi adócsomag Magyarország számára rövid távon a pangás, hosszú távon pedig a leszakadás és reménytelenség költségvetését ígéri.

Gréczy Zsolt DK-szóvivő szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentésétől nem lesznek új munkahelyek, nem érkeznek külföldi befektetők és nem fognak jobban élni az emberek. Hozzátette, a lakosság negyven százaléka szegénységben él, több tízezer gyermeknek nem jut főtt étel, miközben a kormány „mondvacsinált látszatgesztusokkal próbálkozik”. A szóvivő szerint Magyarországon válság van és a gazdaságot azok a beruházások tartják életben, amelyeket a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok hoztak. Megjegyezte, az ország versenyképessége várhatóan tovább csökkenni a netcégek adóztatása miatt. A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy a kormány továbbra is viszi az országot a szakadékba – összegzett.

A szóvivő egy kérdésre válaszolva reagált arra is, hogy a nap folyamán Hörcsik Richárd, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának fideszes elnöke az ország elleni újabb támadásként értékelte a magyarországi demokráciáról kedd estére szervezett európai parlamenti vitát és azt a DK kezdeményezte közmeghallgatást, amelyet előző nap tartottak Strasbourgban a magyar médiahelyzetről. Gréczy Zsolt azt mondta: úgy látszik, „a mai kokiért és sallerért Hörcsik úr jelentkezett be”, ugyanis elkerülte a figyelmét, hogy a közmeghallgatáson egy néppárti politikus is élesen bírálta a pártcsaládjukhoz tartozó Fideszt.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés