Clintonról és a keleti nyitásról is faggatták Szijjártót

2014. szeptember 22. 10:42
Szijjártó szerint Clinton régen járt Magyarországon, azért kritizál. A leendő külügyminiszter bizottsági meghallgatásán az azeri baltás is szóba került.

Négy parlamenti bizottság képviselői egyszerre hallgatták meg szombaton Szijjártó Pétert, aki az EU-biztosnak jelölt Navracsics Tibor utóda lehet a külügyi tárca élén.

Szijjártó a meghallgatáson az azeri baltás kiadása kapcsán azt mondta: azt semmilyen módon nem kapcsolták össze a gazdasági keleti nyitással. Paksról is faggatták a miniszterjelöltet, aki leszögezte: az ügy felülbírálatát vagy felülvizsgálatát nem tartja szükségesnek. 

Szijjártó Péter a parlamenti munka szépségeiről is értekezett arra a szocialista kérdésre válaszul, hogy volt-e egyáltalán a diplomaszerzése óta más munkája a politikán kívül. A leendő külügyminiszter leszögezte: 1997 óta az volt az álma, hogy Orbán Viktorral dolgozhasson.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha csak azt nézem, hogy milyen külügyminisztereink voltak az utóbbi évtizedekben: a végtelenül unalmas, ám nemzetközi ismeretsége miatt "elfogadott" Martonyi 1., azután egy súlytalan, túlélésre játszó, az országot és népét leszaró, szuper közönyös Kovács László, majd a mélypont, a Göncz Kinga, aki méltó megfelelője volt patkány apjának (kár is szót pocsékolni rá). Azután megint, a kibírhatatlan, unalomba kergető, "menj már a picsába, látni sem bírlak " effektust kiváltó Martonyi 2., nos ezekhez képest a választás kitűnőnek tűnik.

Egy szuperintelligens, ambíciózus fiatalember, aki meglepő magabiztossággal lépi túl a korára való hivatkozás akadályait, aki nem tanácstalan, minden szituációban azonnal feltalálja magát, aki fölényes magabiztossággal képes kezelni a partnereit, nos én azt hiszem, jó választás.
Most mindenképpen annak tűnik.

Clinton természetesen minden világok legjobbikának tarthatja hazája politikai rendszerét. De nem ördögtől való, ha más országokét is működőképesnek találjuk.

A teljes bizottsági meghallgatást kéne betenni....

A leendő alkotmánybírák meghallgatása 13 órától élőben:

http://www.ustream.tv/channel/..

Lecserélték Sorost, Mark Mobius-ra kb. ennyi történt. Az egyiknek IMF a másiknak Tempelton Global Fund. Az egyiknek IMF hitel a másiknak dollárkötvény. Egy valami állandó: a süllyedésünk.

"..A gazdasági lap szerint magyar papírok vélhetően a Templeton-portfólió legjobban teljesítő elemei közé tartoznak..

Mi fizetjük ezek szerint a legtöbb kamatot a Tempeltonnak.

Mióta Gripeneket vettünk F-nem-tudom-hányasok helyett, ezt a szerepet rendszeresen kiosztják nekünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés