Indul a Független Diákparlament!

2014. szeptember 16. 9:27
Gyetvai Viktor
Kettős Mérce
Az idei tanévben először rendezzük meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett Országos Diákparlamenttől függetlenül szerveződő Független Diákparlamentet.

„Az idei tanévben először rendezzük meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett Országos Diákparlamenttől függetlenül szerveződő Független Diákparlamentet. Amint azt már sokan személyesen tapasztalhattuk, a hivatalos diákparlament ülésén csak az előre benyújtott és a szervezők által elfogadott tartalmú felszólások hangozhatnak el, a diákok véleménynyilvánítása ily módon korlátozva van. Az »érdekképviseletnek« ez a módja számunkra nem kielégítő.

Mi, a szervező diákok fontosnak tartjuk, hogy létrejöjjön egy fórum, melyen a résztvevők a diákokat képviselve az oktatás számukra fontos témáit vitathatják meg, tehetnek aktívan a konkrét problémák orvoslásáért, és fogalmazhatnak meg javaslatokat az állam oktatással foglalkozó intézményei felé. Fontosnak tartjuk, hogy az Országos Diákparlamenttel szemben átláthatóbb és legitim érdekképviselet álljon a diákok rendelkezésére.

A független Diákparlamentben mindenki szabadon hangoztathatja majd véleményét. Diákparlamentünk interneten – diákok által – megválasztott képviselői (diákok, hallgatók, szülők és tanárok) egy tanévre kapnak mandátumot, amely során két plenáris ülés, ezek között pedig folyamatos ötletelés, közös munka zajlik majd. A szülő és tanár képviselők azért vehetnek részt – kisebb létszámban – a diákok mellett, mert ők is az oktatási rendszer fontos szereplői, újabb nézőponttal tudják segíteni a diákokat, a döntések következményei pedig őket is érintik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

csak ahogy a vidéki plitkusok a támogatásokat :D muhaha

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés