Tarlós megállapodott a CÖF-fel

2014. szeptember 12. 13:56
Együttműködési megállapodást írt alá a CÖF-CÖKA Tarlós István főpolgármesterrel pénteken Budapesten. Csizmadia László CÖKA-elnök szerint a Tarlóson kívüli főpolgármester-jelöltek mind a futottak még kategóriába tartoznak. Tarlós ígéretet tett arra, hogy ahogy eddig, ezután is meghallgatja az általa az ország legnagyobb civilszervezetének nevezett CÖF-öt és figyelembe beveszi javaslatait.

Együttműködési megállapodást írt alá a CÖF-CÖKA Tarlós István főpolgármesterrel pénteken Budapesten. A rendezvényen Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke felidézte, hogy négy éve jelképesen átadták a város kulcsát a főpolgármesternek. Úgy fogalmazott: továbbra is Tarlós Istvánt támogatják, mert korrekt embernek tartják, akire elődjével szemben nem vetült korrupció árnyéka. Csizmadia László tapasztalt, megfontolt emberként jellemezte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét. A többi jelöltet „futottak még” kategóriába sorolta.

Fricz Tamás CÖF-alapító, politológus úgy értékelt: 20 év után nagyon jó főpolgármester irányította a fővárost és szavai szerint a következő ötben is ő fogja folytatni. Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője arról beszélt, hogy a megállapodásban várakozásaikat, megvalósítandó reformokat fogalmaztak meg.

A főpolgármester a rendezvényen az ország legnagyobb civil szervezeteként beszélt a CÖF-ről, kifejtve: az általuk közvetített szellemiséget, pragmatikus javaslatokat eddig is igyekeztek figyelembe venni, s eztán is meghallgatja őket és kezdeményezéseiket a döntéshozó testület elé viszi. Tarlós István elmondta, hogy Budapest nagyot lépett előre a városok élhetőségi rangsorában és noha gyakran kapott támadásokat a közterületi átnevezések miatt, ha nem így lett volna, ma is „tele lenne a város Vöröshadsereg úttal”.

A baloldal programjára utalva azt mondta: a „Jézuskának írt levél reálisabb és reménykeltőbb”, a városvezetés más szemlélettel áll a munkához. Kifejtette: 2030-ig szóló városfejlesztési koncepciójuk, az agglomerációt is figyelembe vevő területfejlesztési koncepciójuk van, középtávú elképzeléseik között számtalan tematikus fejlesztési projekt található, amelyek „nem Grimm meséi”, költségbecslésekkel együtt kidolgozott tervek. Példaként említette a barnamezős területek újjáélesztést, a Duna partok rendezését és a szociális programokat.

A főpolgármester kitért arra is: rendszeresen aktualizálják korábbi 130 oldalas programját, s tervei között szerepel újabb 600 új autóbusz, új villamosok, trolibuszok forgalomba állítása, P+R parkolók építése, az elektronikus jegyrendszer bevezetése, a margitszigeti és állatkerti beruházások folytatása, valamint a Lánchíd felújítása. Szólt arról is, hogy megvalósítanák a római parti árvízvédelmi rendszert is, a projektet jelenleg áttervezik egy törvényváltozás miatt.

Összesen 250 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért Zoltai Gusztávval tessék majd résen lenni.

Örülök, hogy a CÖF továbbra is példát mutat a politikamentes, valódi civilségből.

Tiltott pártfinanszírozás sincs. Szeretet és béke van helyette. A cöfösök otthon széttörték a malacperselyt abból futja mindenre.

Tarlós helyzete is , a CÖF is azért stabil , mert van követhető programjuk , korrekt módon dolgoznak , tehetséggel és szorgalommal . Megfigyelhető , hogy az ilyen feddhetetlen emberek és szervezetek ellen az áskálódás hatástalan , mert maga a valóság a védelmezőjük .

" az ilyen feddhetetlen emberek és szervezetek ellen az áskálódás hatástalan , mert maga a valóság a védelmezőjük"

Örülsz, hogy végre bátran leporolhatod a régi pufajkádat, igaz? Eljött a te időd. Ez a sok feddhetetlen bolsevik és munkásőr csodálatosan leképezi a te valóságodat, elvtárs

te már megint itt kiabálsz, Paja? :)

az az opció eszedbe sem jut, hogy vannak még olyanok, akik nem poroszkálnak se szoci, se fideszes, se semmilyen ex-mszmp-s szarházik mögött boldogan?

Pedig hidd el, van élet a nyagygyűléseken túl is. Sőt, ott kezdődik.

akkor használj pontot, felkiáltójel helyett.
Ott van alul jobbra. Az M-betűtől a második gomb.

Szívesen.

ez elég egy bites vűálasz volt :D fehér vagy fekete

a nagy többség meg egyikbe sem tartozik bele

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés