Bejegyezték a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot

2014. szeptember 8. 19:58
Tizenhat perccel az aláírásgyűjtés határidejének lejárta előtt kapta meg az értesítést a Magyar Kétfarkú Kutya Párt arról, hogy bejegyezték a pártot.

Bejegyezték a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot (MKKP) – adta hírül hétfőn Facebook-oldalán a szervezet. A bejegyzés szerint 16 perccel az előtt kapta meg a párt az értesítést a bejegyzésről, hogy lejárt az idő, amely az önkormányzati választásokon való induláshoz szükséges aláírások összegyűjtésére áll rendelkezésre. Mindezt bejegyzésükben – csatolva a végzést – a következőképpen kommentálták: „na, hurrá, végre bejegyeztek minket. Szerencsére pont időben, hiszen ma 4-ig lehet még aláírásokat gyűjteni az önkormányzati választásra. 16 perc alatt simán összegyűjtjük!

Kúria: A humor nem kizáró ok

A Kúria még június 24-én döntött arról felülvizsgálati kérelem nyomán, hogy nincs törvényes akadálya az MKKP bejegyzésének. Ugyanis, az indoklás szerint a humor és szatíra mégoly erőteljes alkalmazása sem lehet ezt kizáró ok, figyelemmel a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos alapelvére. Ezzel a Kúria hatályon kívül helyezte a bejegyzési kérelem elutasításáról szóló jogerős végzést és az elsőfokú bíróságot új eljárásra és új határozat hozatalára utasította azzal, hogy a bejegyzésnek nincs törvényes akadálya. 

Az első fokú bíróság korábban azt állapította meg, hogy a párt elnevezése nem felel meg a névvalódisági és névszabatossági követelményeknek, „viccpártként” a meghirdetett célok komolytalanok, nem felelnek meg a párttörvény preambulumában rögzített általános követelményeknek. Az MKKP fellebbezett a döntés ellen, de a másodfokú bíróság helybenhagyta az elutasító végzést, annak indokait pedig helytállónak minősítette. Az MKKP ezt követően fordult a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel, amelyben kérte a jogerős végzés hatályon kívül helyezését és a bejegyzés elrendelését.

 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerinted melyik oldal félt tőlük jobban?
Merthogy azért a fellebbezés is elhúzódott addig, amíg már nem tudtak indulni a választásokon.

No meg nyilván az sem véletlen, hogy ismét keresztbe tettek nekik...

aki a humort nem érti...nah mindegy...te se leszel már okosabb

Mert az teljesen véletlen, hogy a bíróság elutasította a bejegyzésüket, a Kúria szerint viszont semmi gond nincs az elnevezéssel.

Nagyon ciki lett volna a jelenlegi politikai elitnek, ha bejutnak a Parlamentbe...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés