Nemzeti italboltok: A sör és a bor kimarad?

2014. szeptember 4. 10:41
A sör és a bor továbbra is kapható volna az élelmiszerboltokban és borszaküzletekben is, nem csak a nemzeti italboltokban – írja Válasz.hu

A Válasz.hu forrásai szerint a nemzeti italboltokra vonatkozó szakmai alapkoncepció kidolgozásában népegészségügyi szakemberek is részt vettek. A javaslat a portál szerint forradalmi átalakulást hozna, mivel a szeszes italok (a hivatalos meghatározás szerint a 15 százaléknál nagyobb alkoholtartalmú italok) vagy ezek közül a magasabb szesztartalmúak (egyelőre nem tudni, hogy pontosan hol húzzák meg a határt) élelmiszerboltban már nem volnának megvásárolhatóak. Azonban a korábban kiszivárgott változatoknak megfelelően az alacsony alkoholtartalmú italok forgalmazásában nem lennének alapvető változások: vagyis bort és sört továbbra is lehetne vásárolni az élelmiszerboltokban, borszaküzletekben.

Mint szerda reggel megírtuk: a Napi Gazdaság kormányközeli forrásból úgy értesült: a dohányhoz hasonlóan jövőre állami felügyelet alá kerülhet az alkoholkereskedelem is.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

érdekes, már változk a dolog...

és ki a rákomat zavart a tömény pia a boltokban, azt nem vették annyira az emberek, abból nem lehet boltot csinálni, ami geyedül fogyna belőle, az a tüske és a dekások...

de így meg semmi értelme nincs...

Jó,jók, oké, legyen így,de azért azt a szánalmasan gyalázatos "pályázati" rendszert nem kéne megismételni,mint a trafikok esetében.

igy halálra van itélve vagy a nemzeti italboltos, vagy a nemzeti dohányboltos...

Igen, helyes a párhuzam!

Borókai Gábor
főszerkesztő-lapigazgató


szerinted megetették a választ?

ha igen, akkor mocskos egy játék ez

A feketegazdaság elleni harc a dohánykereskedelem esetében is elképesztő indok volt. Ép ésszel ugyanis nyilvánvaló volt amil lett: meg fog nőni a dohányárú feketepiaci forgalma.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés