Jobbik: Lomtárba a finnugor emléletekkel!

2014. augusztus 8. 11:04
Ander Balázs szerint a finnugor elméleteket lomtárba kellene tenni, a hivatalos tudományos életnek pedig a magyar nemzeti megmaradást és identitást kellene erősíteni.

A Jobbik paradigmaváltást sürget a magyarság őstörténetének kutatásában. Ander Balázs, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: messze nem elegendő, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóintézetén belül létrejött egy őstörténeti munkacsoport, álláspontja szerint önálló kutatóintézet felállítására van szükség. Kérdésre kifejtette: az összetett kérdéskört egyebek mellett a történettudomány, a régészet, az antropológia, a genetika és a népzenekutatás mentén vizsgálnák. Visszautasította, hogy az MTA korábbi közlésében szubkultúrának nevezte a nemzeti kultúra és művelődés ápolóit. A Jobbik az olyan fesztiválok „drogos törzsközönségét” tekinti szubkultúrának, mint az ozorai – tette hozzá.

A jobbikos politikus szerint tudatosítani kell, hogy „egy nagyon ősi, értékes sztyeppei civilizáció örökösei vagyunk, nem pedig a semmiből érkeztünk ide a Kárpát-medencébe”. Az elavult finnugor elméleteket, tévedéseket lomtárba kellene helyezni az új kutatási eredmények fényében – jelentette ki Ander Balázs, aki példaként hozta, hogy Bíró András Zsolt, a Kurultáj főszervezője Kazahsztánban végzett Y-kromoszóma vizsgálataival új tudományos eredményeket tett le, ami egészen más megvilágításba helyezhetné a magyarság őstörténetét.

A párt álláspontja szerint a hivatalos tudományos életnek is a magyar nemzeti megmaradást és identitást kellene erősíteni. Pozitív kezdeményezésként említette a Kurultáj hagyományőrző rendezvényt, amelyen az ellenzéki párt is részt vesz. Megjegyezte: a rendezvény jól szimbolizálja a keleti népek testvéri szeretetét, akik baráti segítséget tudnának nyújtani a keleti nyitáshoz.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

na, ez vár ránk a jobbikos proli csőcseléktől. Ez a hájfej tetoválószalon-töltelék fog majd okosakat mondani.

Ez csak a latin hatása, mert a latin nyelvben a jelző a jelzett szó után áll, mint mikor 'Mátyás az igazságos'-t mondunk.
Egyébként egy nép tudata és aktivitása történelmi sorsfordulatainak is függvénye, nem csak genetikai leszármazásáé. A származás és nyelv azonossága elég kérdéses. Egymás mellett élő kisebb népcsoportok gyakran átvették a főhatalom nyelvét, mint a Balkánon a románok ősei a latint.

2015.02.15. MTA(!) - Felerősödhet a régészet szerepe a magyar őstörténet kutatásában

http://erdely.ma/tudtech.php?i..

Felerősödhet a régészet szerepe a magyar őstörténet kutatásában, hiszen hatalmas a feltáratlan anyag. Egy új régészeti leletanyagra hivatkozva a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Magyar Őstörténeti Témacsoportja illetve A kutatócsoport vezetője, Vásáry István akadémikus úgy véli, nem vándoroltak évszázadokig a magyar törzsek, csupán öt-hat évtized alatt érhettek el az Urál vidékétől a Kárpátokig.

Az MTA pénteki közlése szerint a Magyar Őstörténeti Témacsoport az Akadémia berkein belül azzal a szándékkal alakult meg 2012 elején, hogy figyelembe véve a magyar őstörténet iránti növekvő érdeklődést, erősítse a tudományosan megalapozott szemléletet a témával foglakozó közbeszédben.

A magam részéről (én ÁrPi) azzal a kommenttel értek egyet maximálisan amely így hangzik (az mno.hu fórumán) :

"Az Akadémia nyitását az őstörténet kutatásra kétféleképp értelmezhető. Egyrészről engedve az óriási nyomásnak és az alternatív elméleteknek újraértékeli saját őstörténeti szemléletét. Mindamellett felmerül a gyanu, hogy egy tudományos látszat mögé rejtőző ellentámadásról van szó. Rájöttek, hogy a mundért az elefántcsont toronyból nem lehet tovább védeni. Semmi sem motiválja őket hogy újraértékeljenek, mindössze átcsomagolásról van szó."

Továbbá emellett is szent igaz, hogy nem fér az későókor-legkorábbiközépkor történetének időkeretébe hiteles magyar krónikáink állítása öt nemzedékről: Attila fia Csaba, Csaba fia Ed , Ed fia Udek , Udek fia Elöd, Előd fia Álmos.

Nem fér egy ilyen nemzedéki felsorolásba sem Charlemagne sempedig Kazária államvallási hipotézise, mindezen ütközések támadásokat, kétségbevonásokat eredményeznek.

Kiegészítésként mégegy link, az MNO (az előbbitől átvett) kommentelhető cikkéhez:

http://mno.hu/tudomany/magyar-..

(NINCS ehhez köze szerintem a médiaháborús simicskának hanem csak úgy ecceri híradás)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés