Tartanak az európai cégek az Oroszország elleni szankcióktól

2014. július 30. 9:25
A British Petrolt, illetve több orosz-nyugat-európai vegyesvállalatot is hátrányosan érinthetik az Oroszország ellen bejelentett újabb szankciók.

Európai cégek is megfizetik az Oroszország elleni szankciók árát. A British Petrol figyelmeztette az Európai Unió vezetőit, hogy visszafordíthatatlan károkat okoz az üzletnek az energia- és technológiai szektort érintő minden korlátozás. A brit olajvállalatnak, a BP-nek 20 százalékos részesedése van az orosz Rosznyeft olajvállalatban. A második negyedévet még nyereségesen zárta, ám a cégvezetés aggódik az év további részét tekintve. A szankciók súlyosan érintenek minden orosz-nyugat-európai vegyesvállalatot.

Brüsszelben úgy számolnak, hogy a védelmi-, technológiai- és energiaszektort érintő szankciók körülbelül 40 milliárd euró kárt okoznak az EU-nak idén és további 50 milliárd eurót jövőre. Ez az összeg azonban tovább nőhet annak tekintetében, hogy Oroszország milyen ellen-szankciókat vezet be.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy milyen csapás ez Oroszországra, nem tudom. Hogy milyen csapás ez Európára, jobb ha nem tudom.

usa kitalalta hogy szivattassa meg europat sajat magaval, erre mondana kohn bacsi hogy ugyes.

mertugye az, hogy ket szuperhatalom kozott fuggetlenek is lehetnenk, fel se merul senkiben.

Bizony. Az EU-nak és a bürokratáinak, könnytárszakos vezetőinek, bukott politikusainak a görbe uborka a fontos. E mögött van, hogy az országukban az általuk képviselt párt a hatalom közelébe, vagy hatalmon legyen.

Még annyit. Az uniós országok, az unió vezetői majd ne csodálkozzanak a következő választáson, ha a radikálisok egyre erősödnek a többiekkel szemben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés