Dorog polgármestere nem kér az MSZP támogatásából

2014. július 30. 12:17
A Dorogot húsz éve MSZP-s politikusként irányító Tittmann János kilépett a pártból, nem kér támogatást az MSZP-től és függetlenként indul az októberi önkormányzati választáson. Arra kérték, hogy cserélje pártdelegáltakra a képviselőtestületi tagokat, akikkel húsz éve együtt dolgozik.

A város vezetője szerdán az MTI-nek azt mondta: „embertelennek és erkölcstelennek tartom, hogy az MSZP kérésére pártdelegáltakra cseréljem azokat a képviselő-testületi tagokat, akiknek jó részével húsz éve együtt dolgozom, és jól működő baloldali önkormányzattá tettük Dorogot”. A polgármester közölte, hogy kilépett a pártból, több képviselő-testületi tag felfüggesztette MSZP-tagságát, és együtt, függetlenként indulnak az őszi önkormányzati választásokon. Hozzátette: „ha az MSZP nem kér az eddig bevált, kiegyensúlyozott és sikeres politikából, akkor mi nem kérünk az MSZP-ből”.

Tittmann János az MSZP-vel való szakítás okát abban jelölte meg, hogy a tisztújítás során leváltották az elnököt, aki a város pénzügyi tanácsnoka volt és széles társadalmi elismertséget élvezett, majd helyette Winkfein Csabát választották elnöknek, akit később a polgármesteri posztra is jelölt a párt. „Az új elnök a bukott baloldal képviselője, annak a folyamatnak a megtestesítője, amelynek során az MSZP elvesztette társadalmi támogatását” – mondta Tittmann János, akit 2010-ben a szavazatok 66 százalékával választottak újra. Fideszes kihívója akkor a voksok 28 százalékát szerezte meg.

Winkfein Csaba az MTI-nek elmondta, szerették volna, hogy Tittmann János legyen a polgármesterjelölt, de város vezetője nem ült le velük tárgyalni, meg sem hallgatta a javaslataikat, majd közölte kilépését, illetve azt, hogy függetlenként indul a csapatával együtt. Az MSZP dorogi elnöke hozzátette, a tagság ennek ismeretében egyhangúlag úgy döntött, hogy önálló polgármesterjelöltet állítanak, illetve mind a nyolc egyéni körzetben állítanak képviselőjelöltet.

Célunk az elnökség és a tagság egyetértésével egy nyitott és fiatalos program megvalósítása, egy szervezetében és arculatában megújult helyi MSZP-vel fognak találkozni a választók” – jelentette ki Winkfein Csaba, az MSZP dorogi polgármesterjelöltje.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dorog polgármestere beledurrantott az MSZP-s nullás lisztbe?
Egyre szagosabb lesz ez a nullás liszt.

Miutan az egy-ket meg meglevo balos varoska az utolso kadertemetesi lehetoseg az mszp-nek, lesznek itt meg veresebb harcok is...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés