Heisler: Izrael tolerálta a legtöbbet a Földön

2014. július 28. 8:45
Heisler András Mazsihisz-elnök szerint nincs ma a Földön még egy olyan ország, ami annyit tolerált volna, mint Izrael, ám a Hamásznak a zsidó állam elpusztítása a célja, bármi áron.

Heisler András Mazsihisz-elnök a Békés demonstráció Izraelért című vasárnap rendezvényen, amelyet a Mazsihisz és Hit Gyülekezete szervezésében a budapesti Dohány utcai zsinagógában tartottak, azt mondta, a demonstrációra érkezők kiállnak Izrael és a béke mellett, elítélik a fundamentalizmus minden formáját, és elutasítják emberek és országok terrorizálását. 

Sok száz gyermek, és már a felnőttek is sérültek mentálisan a folytonos „rakétázás” miatt Izraelben – mondta Heisler András Mazsihisz-elnök a zsidó állam melletti demonstráción. Ezért utaztatják a gyerekeket a Balatonra, hogy csendben tudjanak pihenni egy keveset.

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amennyiben Izrael állam létrejöttének történetét és az ezt követő történéseket nézzük, ezek nem egészen támasztják alá Heisler András Mazsihisz-elnökek állítását, mely szerint nincs ma a Földön még egy olyan ország, ami annyit tolerált volna, mint Izrael, ám a Hamásznak a zsidó állam elpusztítása a célja, bármi áron.

"„1914-ben Palesztina lakosságának mindössze 8%-át alkották a zsidó vallásúak, s ők a földterület mindössze 2%-ával rendelkeztek. A Cionista Bizottság akkori elnöke Chaim Wiezman – Herzl utódja – így vélekedett: “Az arabok nem idegenek, hiszen évszázadok óta ebben az országban élnek. Van itt hely mindkettőnknek. Ők jól járnak általunk, mi élvezni fogjuk barátságukat. Nem úgy jövünk ide, mint a junkerek, nem engedhetjük meg magunknak más nép elűzését. Mi leszünk az utolsók akik egy fellahot kitúrnak a földjéről. Minden más felfogás bűnös, gyerekes, apolitikus és ostoba.” Ez az idézet is jól jellemzi, hogy ekkoriban még tényleg nem voltak komolyabb összecsapások, nem is volt még igazán ok rá.
1914-ben a hadbalépő hatalmak akik addig pénzzel támogatták a zsidó közösségeket beszűntették a kölcsönök folyósítását, így azok léte veszélybe került. Ezt a veszélyt látva Henry Morgenthau – az Egyesült Államok zsidó származású Törökországi nagykövete – segítséget kért kormányától és az Amerikai Zsidó Bizottságtól, akik két nap alatt megszerezték a szükséges összeget. Később tizenhárom amerikai hadihajó élelmiszert, gyógyszert és pénzt szállított Palesztinába. Ez volt az első alkalom amikor az ún. “zsidó lobby” az Egyesült Államokban sikert ért el és támogatást kapott.”

Jav. Mazsihisz-elnökének

Nagyon szomorú azt látni, hogy a választott nép - s itt ezt nem ironikusan gondolom -gondolkodás nélkül öli a védtelen gyermekeket, katonai célpontnak tekinti az ENSZ védelme alatt álló iskolát.

Minek nevezzük ezt demokratikusan, hogy ne sértsük meg a zsidóságot sem? Szabad ezt az öldöklést egyáltalán számon kérni Izraelen, vagy az az emberi, a megértő, a becsületes aki hallgat?

Sabra és Satila is mélyen kísért, s nem az első alkalom, hogy ENSZ védelem alatt álló menedékhelyet lőttek szét.

Izraelnek vitathatatlan joga van államához, a biztonsághoz, a térség békéjéhez. De tények bizonyítják az egyoldalúságot, azt, hogy Izrael mindig csak erőből, háta mögött a nagy nemzetközi támogatással, cinkos hallgatással, az ENSZ határozatok elutasításával politizál, s érdemben semmiben sem enged a palesztinoknak, akiket hasonló jogok illetnek meg.

Vagy mégsem? De akkor ezt túl a fegyvereken mondják is ki. mert így álságos az egész előadás. Döbbenetes látni a nyugati média által tálalt képsorokat arról, hogy az izraeli ágyúk, tankok milyen tökéletes pontossággal rombolják szét a lakóházakat, benne élő emberekkel, köztük többségében ártatlan civilekkel. Ágyúdörrenés, majd füstfelhő, s mint a WTO torony, már csak romok maradnak, alatta emberekkel.

Akkor mekkora hullámokat vetett a nemzetközi szolidaritás, s most?

Igaz, Franciaországban az utcára ment az izraeli öldöklést elítélni a francia baloldal, a legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a CGT, de a zöldek is. / Talán itthon is erre készülődik az MSZP, a DK, az Együtt-PM és az LMP is, ja meg az MSZOSZ utód, már nem tudom őket követni, s az iskola elleni barbár támadás miatt a Fidesz is azon gondolkodik, hogy felbontja testvérpárti szövetségét a Likuddal /.

A józan gondolkodású, Izrael jogos érdekeit is megérteni törekvő többséget nehéz helyzetbe hozza ez a látványos genocídium. Miért is? Mert pontosan amiről Heisler beszél, a zsidóság nagyon sok fájdalmat élt már át történelme során, s maga is megérdemelné a nyugodt, békés életet.

De az igazán bölcs zsidó embereknek azt is fel kellene végre ismerniük, hogy ez csak az érdekek kölcsönös tiszteletben tartása mentén, akár az erősek, a nagyok különös jóindulatával érhető el.

A szemünk előtt folyik egy 360 négyzetkilométeres megsemmisítő táborba zárt 1.8 millió ember tervszerű megsemmisítése. Egy projekt az izraeli hadsereg számára, egy gyakorló lőtér, eleven bábukkal. S ami szomorú, ez be is fog következni.

Akik ehhez a nevüket adják, ezt igazolják, védik, támogatják, miként Heisler is teszi, nehezen sorolhatók be a humánus emberek sorába.

Nem vitatom , hogy palesztin részről is történtek/történnek védhetetlen, igazolhatatlan dolgok. De a tankok és a velük szemben álló kődobáló gyerekek láttán a világ elgondolkodik az arányokon, s azon, hogy kinek kellene gesztust tennie a másik irányába a béke érdekében.

Itthon meg nem kellene a feszültséget fokozni, a kormányt diktátumokkal bombázni, a magyarság érzékenységét tovább növelni. Mert néha az az érzése az embernek, hogy mindez tudatosan történik. A zsinagóga lépcsőjére dobatott égő valamit talán az első magyar rakétának szánták az itt élő zsidóság ellen, aminek okán a magyarokkal szemben még keményebben fel lehet lépni? Ez volt a jelzőrakéta? Kár.

Az itt élő zsidóság megfontoltabb, bölcsebb, az együttélést tisztelőbb vezetőkre lenne érdemes. S a magyarság is. Béke csak akkor lesz. S ami fontos, a ajánlom Heisler figyelmébe is, a kőtáblák üzenetének betartása!

Heisler és a Hitgyüli eléggé negatív kicsengésű társadalmi megítélésén valamit javítana, amennyiben az izraeli gyermekek mellett- egyetértek a programmal - , palesztin gyermekeket is nyaraltatnának a Balatonon. Az emberség valahol itt kezdődne...

" 1914-ben volt az első alkalom amikor az ún. “zsidó lobby” az Egyesült Államokban sikert ért el és támogatást kapott.”"

Az ezt követő I. vh. pedig egy elterelő projekt volt.
Ezzel fedték le a Közel-Kelet új államhatárainak meghúzását,
benne egy új állam létrehozását.
Az 1919-1920-as Párizs-környéki európai "igazságos" új határok
- lásd a magyarok meggyalázása -
is ennek a célnak a relativizálását, elfedését alapozta meg.

Ferenc József ugyanolyan balek volt, mint a többi európai uralkodó.
Tisza István nem!
Ezért kellett őt megölni, az új mintaállamokat ígérő nyugati szabadkőművességnek. Természetesen ez volt a mézesmadzag, amire Jásziék, Károlyiék stb. is ráharaptak.
Tisza István nem!

Megértem az álláspontját, de engedje meg, hogy mivel nem azonos az enyémmel, azt ne fogadjam el.

Ez blöff. Így akarnak nyomást gyakorolni Európára, hogy forduljon az oroszok ellen.
Egyébként Kissinger szuper aggyal rendelkezik.

Látom, te is a magyar történelemkönyveket használod.
Amiket - jé, hogy hogy nem - sajnos, még ma sem magyarok írtak-írnak... (Tisztelet a kivételnek)
Használd csak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés