Tóbiás József az MSZP új elnöke

2014. július 19. 13:37
Megválasztották Tóbiás Józsefet az MSZP elnökének a szombati tisztújító kongresszuson. Az elnökhelyettes Gőgös Zoltán lesz, az országos választmány elnöke pedig Botka László. Tóbiás megválasztása után azt ígérte, hogy erős baloldali pártot hoz létre „szivárványkoalíció” helyett.

Nagy többséggel megválasztották Tóbiás Józsefet az MSZP elnökének. A pártelnöki posztért egyetlen jelöltként induló politikus 263 szavazatot kapott a szombati rendkívüli tisztújító kongresszuson Budapesten. Bejelentették azt is, hogy 266 szavazattal elnökhelyettessé választották Gőgös Zoltán agrárpolitikust, valamint 267 szavazattal Botka Lászlót választották az országos választmány elnökévé. Az MSZP három alelnöke Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes, Márton Roland, székesfehérvári MSZP-elnök és Ujhelyi István európai parlamenti képviselő lett. A posztért indult még Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke és Kovács László volt uniós biztos.

Tóbiás József, az MSZP fővárosi SYMA-csarnokban tartott szombati rendkívüli kongresszusának sajtónyilvános részén felszólalva hangsúlyozta, már ellenzékben azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék az országot.

Az MSZP példamutatásával a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás értékeit kívánja képviselni – fejtette ki, hozzátéve: egy erős baloldali párt és nem egy „szivárványkoalíció” létrehozására kapott mandátumot. A szélkakas politikája ugyanis csak rombol – mondta Tóbiás József, aki hirtelen kanyarok és „ötletparádé” nélküli pártvezetést ígért.

Tóbiás József kijelentette, hogy jelen pillanatban a legfontosabb politikai céljuk az elmúlt négy évben jószerével megszűnt jog- és létbiztonság megteremtése, az egyenlőségen alapuló tömegdemokrácia. Olyan Magyarországot építenek – mondta –, ahol minden ember azonos méltósággal és egyenlő jogokkal rendelkezik. Hozzátette: „a Fidesz uralma után” újdonságként fog hatni a jogegyenlőség megteremtése.

Tóbiás József szerint nincs jogbiztonság létbiztonság nélkül, mindenkinek joga van a szociális biztonsághoz. Azért akarják az egyenlőséget, mert erős Magyarországot akarnak – fejtette ki.

Az MSZP új vezetője beszédében hivatkozott Ferenc pápára, aki szerinte – hasonlóan a szocialista párthoz - bátran és nyíltan küzd a szegénység, a szolidaritás hiánya, a megkülönböztetés ellen. 

Az ellenzéki politikus beszédében kitért a Fideszre is, amely szerinte csak saját magát szeretné erősnek tudni, míg az országot gyengének kívánja, mert „azt könnyű uralni”. 

Tóbiás József beszélt arról is, hogy nyugodtan, méltósággal fognak politizálni, és vissza kívánják adni választóiknak a „patrióta hitet”. Ez azt jelenti, hogy „helyünk van a nemzetben” – mondta, majd kiemelte: „nem dohánytrafikokra aggatott cégérektől lesz nemzeti az ország, hanem a közös országépítő munkánk nyomán leszünk büszke, európai nép”.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb, de van.
Most már tényleg csak Tom és Jerry következhet a szociknál,ők még nem voltak elnökök,alelnökök, elnökhelyettesek stb.

Nem engedné meg, hogy ezek markolásszanak...bárhol.

Rákosi style...

Ez most komoly?
Egy szkínhed a szocik vezére?
Besz..!

Összefogom keverni őket a jobbikosokkal.
Valami tetkó kellene rá.
Egy - számukra nem sértő - jelkép.
Egy fekete ... http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog..

A TÖBB, KEVESEBB.

Leveles tésztát gyúrnak a balliberálisok.
DK – Táncsics alapítvány
EgyüttPM – Haza és Haladás
MSZP – Tóbiás mozgalom
MSZP2.0 – Deák Ferenc Kör

A MSZP jobban teljesít!

„Lendvai Ildikó aktív közreműködésével a napokban alakult meg a párt élvonalából főként Mesterházy Attila elnöksége alatt kiszorult huszonegy politikusból álló csoport Deák Ferenc Kör néven. Szeretnék háttérbe szorítani a Mesterházy vezetése alatt parlamenti mandátumhoz jutott frakciótagokat és magát a képviselőcsoportot is.”

:D

Ez a harc lesz a végső ......

Micsoda erős egy csapat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés