Vége a budapesti Vidámparknak

2014. július 9. 19:09
A fővárosi önkormányzat végelszámolással, jogutód nélkül megszünteti a Budapesti Vidám Park Zrt.-t a Fővárosi Közgyűlés hétfői döntése szerint.

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn döntött a Vidámpark megszüntetéséről. Eszerint a Budapesti Vidám Park Zrt. végelszámolással, jogutód nélkül megszűnik. A végelszámolás kezdete szeptember elseje. A társaság vezérigazgatójának, Kőfalvi Tamásnak a munkaviszonyát akkortól megszüntetik, 45 napos felmondási idővel, amelynek időtartamára a munkavégzés alól mentesítik. A vezérigazgató kéthavi végkielégítésre jogosult.

A közgyűlés határozott arról is, hogy a Budapesti Sportszolgáltatási Központ - Városligeti Műjégpálya számára működőképességének megőrzése érdekében 31 millió forint támogatást biztosít.

Emlékeztettek, hogy a támogatásra azért van szükség, mert a hűtőrendszer hibája és a hosszantartó meleg időjárás miatt bevételkiesés történt és beruházásokra volt szükség. Mint írták, a legutóbbi téli szezon bevételei jelentősen elmaradtak az előző szezonétól.

A testület arról is döntött, hogy támogatja a Fővárosi Állat és Növénykertnek (FÁNK), a többi között mesepark, Pannon-tenger-akvárium, pannon ősvadon és látogatóközpont kialakítását célzó Pannon park elnevezésű projektjét. Ugyanakkor megvizsgálja a Vidámpark volt területére tervezett beruházás megvalósításának lehetséges forrásait.

A közgyűlés felkérte a főpolgármestert arra, hogy a 2015-ös költségvetés tervezése során vizsgálja meg a projekt előkészítéséhez szükséges 100 millió forint biztosításának lehetőségét. Ugyancsak megbízták a főpolgármestert, kezdeményezze a kormánynál, hogy nyilvánítsa nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá a Pannon park projektet.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

így van zoli, mennyivel szebb egy felfújható Orbán szobor.

Csak azt nem értem, miért tartja magát még mindig ez a Kádár korszaki pannonozás.
Fel kellene már fogni, hogy ez a kicsinyítésünk, a történelmünk szegényítésének az eszköze volt anno, amit ki tudja mi okból ma is folytatnak egyesek.
Szerintem ostoba, felszínes parvenűségtől indíttatva.
Megengedem, ez eltúlzott aggodalmaskodásnak tűnhet, de nem az.
Ez a pannonozás szerves része volt a korabeli sunyi, lopakodó, tendenciózusan a magyar nemzetet sorvasztó kommunista szándéknak.
Ezt a pannon kultuszt országos értelemben abba kell hagyni és csupán ott és oda használja, aki annyira akarja, ahova illik. A Dunántúlra.
De ott is jobb csak regionális, leszűkített értelemben.
Aki nem látná, megmondom: ez mögött ideológia van! Züllesztő, sorvasztó szándékú ideológia, amit a követők természetesen nem látnak be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés