Együtt külön, együtt külön

2014. július 2. 18:08

Zsigmond és Péterfy
Mandiner
Sok sikert kívánunk ahhoz a bravúrhoz, hogy az Együtt politikusai egyszerre feleljenek meg egy átlag miskolci szavazó és a körútonbelüliértelmiség elvárásainak!

Nem elég, hogy az Együttet egykor ernyőszervezetként indították, hogy majd minden antiorbánista erő felsorakozzon Bajnai Gordon mögé; nem elég hogy ennek bukása, a szép elmélet valósággal történő találkozása után kényszerből párttá kezdték szervezni az Együttet; nem elég, hogy a közben hozzá csapódott Szolidaritást és Párbeszéd Magyarországot sem lenyelni, sem kiköpni nem tudják, miközben azok sem tudják eldönteni, hogy akkor most pártok, mozgalmak vagy platformok akarnak lenni; nem elég, hogy a párt arcáról, Bajnai Gordonról kiderült, hogy tényleg csak arc akar lenni és semmi más, és bár minden választáson odarakták a lista élére, de nem akar se itthon, se Brüsszelben képviselő lenni.

Mert úgy tűnik, most már az Együtten belül se tudják, hogy akkor épp együtt vagy külön vannak. Vagy nem tudja a fej, hogy mit csinál a talp. A talpasok. Ma bejelentették, hogy a baloldal Pásztor Albertet, a borsodi, miskolci cigányokkal és bűnözéssel kapcsolatos 2009-es kijelentéseivel Budapesten botrányt, Miskolcon viszont szimpátiatüntetést kiváltó volt rendőrkapitányt indítja polgármesterjelöltként Miskolcon. Pásztort a sajtótájékoztató szerint támogatja az MSZP, a DK és az Együtt is.

Igen ám, de nem sokkal később jött már az Együtt-főhadiszállás közleménye: Szigetvári Viktor közölte, az Együtt nem támogatja, hogy Pásztor Albert induljon a miskolci polgármesteri címéért. Szigetvári azt mondta, a párt elnökségi ülésén hozott hivatalos döntés a miskolci sajtótájékoztatóval egy időben született meg.

Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke egy korábbi sajtótájékoztatón azt mondta, Pásztor Albertet nem tartják elfogadható jelöltnek, ezért nem is állnak ki mellette. Arról nem esett szó, hogy a miskolci szavazók szerintük milyen jelöltet tarthatnak elfogadhatónak.

További jó egyensúlyozást kívánunk az együtteseknek a homlokegyenest ellentmondó bejelentések, üzenetek, stratégiai döntések között; és sok sikert kívánunk ahhoz a bravúrhoz, hogy egyszerre feleljenek meg egy átlag miskolci szavazó és a körútonbelüliértelmiség elvárásainak!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezt beszéld át Rebekával, az egyszemélyes mezőgazdasági tagozattal. Ugyanazon személyben energiapolitikai tagozat is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés