A náci is ember (Révész Sándor nyomán)

2014. július 1. 17:18

Szilvay Gergely
Konzervatórium
A demokrata tekintheti a nácizmust a demokrácia próbájának, de a világnézetileg semleges állam nem bélyegezheti meg a nácikat! (Révész Sándor A pedofil is ember című cikke nyomán.)

A német parlament betiltotta a nácipornót. Az ilyen anyagok előállítása és terjesztése után a birtoklását is. Legfőbb ideje volt! A világ összes többi fejlett országában már rég megtették ezt. Az utóbbi években riasztó hírek érkeztek a nácipornográfia viharos terjedéséről Németországban. Az eredeti törvénytervezet betiltotta volna a náci eszmék hirdetését is. Ezt a pontot a szólásszabadságra hivatkozva kivették a törvényből. Egyesek szerint ez „tátongó lyuk” a törvényen, mivel sérti a demokráciát és a nácizmus célpontjába került embercsoportok méltóságát.

Szerintem pedig példamutató döntés. Ebben a szellemben kellene mindig és mindenhol meghúzni a szabadság határait. Ehhez a döntéshez való viszonyulás teszteli, ki mennyire veszi komolyan az alapelvet, hogy mindenki szabadsága addig terjed, amíg mások jogait nem sérti. Eddig a határig nem vonhatjuk kétségbe senki jogát arra, hogy a náci eszmék iránti vágyait úgy élje ki, ahogy akarja, függetlenül bárki ízlésétől és erkölcsi felfogásától.

A legelemibb kötelességünk a nácik cselekedeteitől megvédeni az embereket. A nácinak olyan eszméi vannak, amiket csak nem lehet beleegyező partnerekkel tudna megvalósítani. Ebből a szempontból viszont náci embertársainknak a legrosszabb és legnehezebb. Nagyon helytelen lenne, ha olyan tilalmakkal nehezítenénk tovább a helyzetüket, amelyek nem szükségesek senki megvédéséhez. A hirdetett náci eszme önmagában nem megvalósult nácizmus. Önmagában egyetlen hús-vér embernek sem árt.

Tudom, volt már rá eset, hogy náci gyilkosnál Mein Kampfot találtak, de eset mindenre van. Ha betiltanánk egyes extrém esetek alapján mindent, ami az eddigiekben bűnözőkre hatott, vagy elvileg hathat, hatalmas máglyákat rakhatnánk, remekműveket is vethetnénk rájuk, és semmi nem maradna a szabadságunkból.

Lehet és érdemes kutatni és vitatni a nácizmus történetét, mentális hátterét, összefüggéseit elfojtott vágyakkal, késztetésekkel, kreativitással stb. De a nácik léte: objektív, tapasztalati tény. Ha vannak, nem kevesen, akik nácik, akkor a tudatunktól független létezésükben nem lehet kételkedni. A demokrata tekintheti a nácizmust a demokrácia próbájának, de a világnézetileg semleges állam nem bélyegezheti meg a nácikat!

A náci eszmék terjesztésének engedélyezése jelzés a náciknak, hogy a szabadságpárti állam nem ellenük, hanem csak az általuk támadott embercsoportokért küzd. Jelzés a társadalomnak: a szabadságot csak annyira szabad korlátozni, amennyire muszáj.

(Révész Sándor A pedofil is ember című cikke nyomán.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen ez LOL :-D


De Dobray emezt a Révész-mondatot :

"A sokféle szexuális vágy közül a pedofil az egyetlen, amit nem lehet beleegyező partnerekkel, pornófilmes szereplőkkel kiélni."

..még nem egészen kereken adaptálta át a válaszcikkbe :

"A nácinak olyan eszméi vannak, amiket csak nem lehet beleegyező partnerekkel tudna megvalósítani."

Bénakacsa féle mondat-javaslatként:

"A nácinak olyan eszméi vannak, amiket nem lehet beleegyező pornófilmes szereplőkkel megvalósítani."

:-)

"És mi van a rajzolt náci pornóval?
Azt ugye szabad?"

Illusztrációnak esetleg anime, Nézd meg a Konzi-blogon az eredeti cikk ilusztrációját! :)

Sztálin harcolt a zsidók ellen is. Alatta már nem ismétlődött meg a kommunista kormány 80-85%-os zsidó részaránya. (Putyin)

„Sztálin nem szerette a zsidókat és nem bízott bennük. Uralma során legtöbbjüket elmozdította a felsőbb pártvezetésből, a hadseregből, a külügyminisztériumból és a rendőrségtől. Élete vége felé Sztálin egy átfogó pogromot készített elő, ami azt eredményezhette volna, hogy sokakat, talán a zsidók túlnyomó többségét deportálta volna a Szovjetunió európai részéből.”

Forrás: Walter Laqueur: Stalin, the Glasnost Revelations (Sztálin, a glasznoszty kinyilvánítások), Macmillan, 1990, 252.old.

Azért szellemes parafrázis a cikk , mert éppen a balliberálisok által hiper-érzékeny / náci / téma párhuzamaként mutatja ki Révész gondolati mélyrepülését . Konkrétan : ha Révésznek igaza lenne , akkor a náciknak is igaza lenne ...

Tájékozódtam. a témában ezeket olvastam még:

Gereben Ágnes: Antiszemitizmus a Szovjetunióban, PolgART, 2000.

Gereben Ágnes: “Engedd el népemet!”, zsidók a háború utáni Szovjetunióban, Atheneum, 2003.

Yehoshua Gilboa: The Black Years of Soviet Jewry, 1939-1953 (A szovjet zsidóság fekete évei, 1939-1953), Little, Brown and Co., 1971.

Alexander Rashin: Why didn’t Stalin murder all the Jews (Miért nem ölte meg Sztálin az összes zsidót), Liberty Publishing House, 2003.

Jonathan Brent and Vladimir P. Naumov: Stalin’s Last Crime, the Plot against the Jewish Doctors (Sztálin utolsó bűntette, a terv a zsidó doktorok ellen), 1948-1953, Harper Collins, 2003.

Joshua Rubenstein: Stalin’s Secret Pogrom, the Postwar Inquisition of the Jewish Anti-Fascist Committee . (Sztálin titkos pogromja, a zsidó anti-fasiszta bizottság háború utáni inkvizíciója), Yale University Press, 2001.

Arno Lustiger: Stalin and the Jews, the Tragedy of the Soviet Jews and the Jewish Anti-Fascist Committee, the Comlete History of the State-sponsored Terrorism of the Jews under Stalin (Sztálin és a zsidók, a szovjet zsidók és a zsidó antifasiszta bizottság tragédiája, a Sztálin alatt államilag irányított zsidók elleni terrorizmus teljes története), Enigma Books, 2003.

Arkady Vaksberg: Stalin against the Jews (Sztálin a zsidók ellen), Alfred A. Knopf, 1994.

Gennadi Kostyrchenko: Out of the Red Shadows, Anti-Semitism in Stalin’s Russia (Kifelé a vörös árnyékból, antiszemitizmus Sztálin Szovjetuniójában), Prometheus Books, 1995.

Louis Rapoport: Stalin’s War against the Jews, the Doctors’ Plot and the Soviet Solution (Sztálin háborúja a zsidók ellen, az orvosok összeesküvése és a szovjet megoldás), The Free Press, 1990.

Kérlek közöld velünk, mi történt Polina Molotovával 1948 decemberében.

És mi volt Molotov hozzáállása ahhoz, ami történt?

Az, hogy a zsidók mindennek ellenére hajlandók voltak a világ leggyilkosabb berendezkedése szolgálatára, álljon itt a következő:

Valamikor 1986-ban a a Szovjetunió Kommunista Pártjának főtitkára, Gorbacsov elvtárs interjút adott egy francia újságírónak.
(A televíziós felvételt Ausztráliában a saját szememmel láttam, angol nyelvű fordítás feliratával.)
Az újságíró a szovjet állami antiszemitizmusról kérdezte a kommunista vezetőt.
“Antiszemitizmus? – kérdezett vissza Gorbacsov – Idefigyeljen: miközben a lakosság 0.63%-át alkotják a zsidók, az állami- és pártnomenklatura 10-20%-át foglalják el. Akkor milyen antiszemitizmus ez?”

Eddig a történet, amelyből két tanulság vonható le:

Az egyik az, hogy a számok azt mutatják, hogy a zsidókban 25 szörösen nagyobb volt a hajlandóság arra, hogy a kommunizmus vezető államában nomenklatura helyeket foglaljanak el, mint a lakosság többi részében.
A másik pedig az, hogy a számok, a “nyilvántartás” készenléte fontos, egyfelöl a vádak kivédése szempontjából, másfelöl az igazság ismerete okán.

mi köze van az egésznek a liberalizmushoz, tudod egyáltalán mit jelent?...

Megvan, olvastam. Olvastam Lindeman-t is.

Ez nem változtat a tényen, hogy Sztálin felismerte ugyanazt, amit Hitler, csak pofázás és Transfer Agreement helyett csendben bekapcsolta a kivégzőosztagokat, Birobidzsant és a Gulagot.

A szerző, Stuart Kahan, unokaöccse Lazar Kaganovicsnak.

A fülszöveg írja Kaganovicsról:
"aki egyesítette az állambiztonsági szerveket amelyek így a KGB-t formálták, aki személyesen felügyelte a halálos tisztogtásokat a Szovjetunióban az 1930-as és 40-es években, aki több korlátozást és létszámstoppot vezetett be a zsidókra vonatkozóan mint bárki más és aki húszmillió ember halálának okozója."

Közlésed idézőjelbe teszed, de a forrást nem közlöd.

Ne csinálj scmidtpalit magadból!

Sztálin, ahogy már Dr Angyalföldi is írta, kihasználta a zsidókat. Hatalmi harcához nem is tehetett másként, mert körül volt véve velük a bolsevik eredetektől kezdve.

A Fegyveres SS-ben a következő nemzetiségek is felvételre kerültek, a németeken, svájciakon és lichtensteinieken kívül, akiket, mondjuk árjáknak lehet tekinteni:

Albán 16.000, Szerb 4.000, Szlovén 6.000, Horvát 8.000, Bosnyák 18.000, Görög 1.000, Olasz 10.000, Spanyol 800, Portugál 50, Bolgár 3.000, Román 5.000, Észt 25,000, Lett 35,000, Litván 4.000, Örmény 3.000, Grúz 4.000, Kaukázusi népekből 15.000, Kirgiz 2.000, Kozák 35.000, Orosz 20.000, Tatár 10.000, Türkmén 8.000, Ukrán 25.000, Üzbég 2.000, Indiai 3.000, Holland 40.000, Flamand 22.000, Francia 12.000, Angol 100, Magyar 40.000, Cseh 5.000, Dán 8.000, Finn 3.000, Svéd 300, Norvég 8.000

Azt írod: "Németeknek jól jött, hogy külföldieket lehetett a mészárszékre küldeni."

Nem jött elég jól.
A Wehrmachtban több, mint 150,000 zsidó katona teljesített szolgálatot.
(Bryan Mark Rigg: Hitler's Jewish Soldiers, University Press of Kansas, 2002.)

A felkínálkozó szovjet katonákból is csak túl későn alakítottak seregtesteket. "Amikor Hitler meghallotta, hogy Vlaszov tábornok Sztálin elleni Orosz Felszabadítási Hadsereget (ROA) akar felállítani, azt válaszolta: "Sohasem fogok orosz sereget felállítani. Ez egy elsőosztályú fantazmagoria."
Végül lett ROA, de túl későn.
(Richard Tedor: Hitler's Revolution, Chicago, 2013, 216.old.)

Marx Engelshez írott leveléből, 1861. május 7-én:

"Különös módon Hatzfeldné bizonyos alkalmakkor megfigyelte és eltanulta Lassalle zsidós hanghordozását."

Ugyanebben a levélben bemutatkozik a 'gazdasági szakértő':

"Először tehát a business. Nagybátyámtól egyelőre 160 fontot csikartam ki, úgyhogy adósságaink legnagyobb részét ki tudtuk fizetni. Anyám, akinél készpénzről nincs szó, de aki gyorsan halad az elmúlás felé, néhány, korábban kiállított adóslevelemet megsemmisítette..."


Marx leveléből Engelsnek, 1879. augusztus 25-én:

"Ramsgate-ben sok a zsidó és a bolha."

"Lilaremény" kolléga halványlila remény se.

Gosztonyi Péter, Vlaszov tábornok, hős vagy népének árulója, című könyve (Zrínyi kiadó, 1997) 237.oldalán írja: 'Hitler egy 1945 februári (!!!) zárt katonai tanácskozás során: "Vlaszov állítsa csak fel hadseregét. De nehogy azt gondolja, ő lesz Oroszország új cárja!"'

Szó sem volt az anti-sztálinista milliók felhasználásáról ágyútölteléki céllal.

"Biztosan sokat költhetett a Birodalom is külföldi propagandára."

Nem kellett.

Egy amerikai közvéleménykutatás, 1942-ből, tehát akkor, amikor az Egyesült Államok már hadban állt mind Japánnal, mind Németországgal, kimutatta:

arra a kérdésre, hogy az országban élők közül kit tartanak a legfenyegetőbbnek az országra nézve, a válaszadók a zsidókat háromszor annyian választották, mint a japánokat és négyszer annyian, mint a németeket.

Forrás: William R. Perl, The Holocaust Conspiracy, an International Policy of Genocide, Shapolsky Publishers, 1989, 48.old.

„Adjatok nekem 200,000 orosz katonát a parancsnokságom alá és garantálom, hogy megnyerem a háborút nektek, vagyis inkább magunknak, igen rövid idő alatt.” – idézi Vlaszov tábornokot Wilfried Strik-Strikfeldt, Against Stalin and Hitler című könyvében.

Ebben lehetett volna valami, mert amikor az orosz egységeket végül a frontra küldték, a Vörös Hadseregből hozzájuk átszökők száma a többszörösére növekedett a németek tartotta frontszakaszokhoz képest.

Gunther d’Alquen SS Standartenführer Himmlernek szóló jelentésében arról ír, hogy a Vlaszov akció óta (1944 júniusa) a frontvonalon átjövők száma a tízszeresére növekedett. (Strik-Strikfeldt, 173.old.)

Ez és az előző bejegyzésed is "spot on" - ahogy az ausztrál mondja.

Gosztonyitól veszem:
A ROA 1. hadosztálya volt csak Prágában, Bunjacsenko tábornok vezetésével. Vlaszov nem volt ott.

A kulcs ez: "Bíztak a Cseh Nemzeti Tanács ígéretében is: ha segítik a felkelést, menedékjogot kapnak. Nem kell tartaniuk attól, hogy a háború végén Sztálin kezére kerülnek."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés