„Nagy társadalmi károkat okoznak”

Gulyás: A reklámadó a kereskedelmi tévék „egészségügyi termékadója”

2014. június 10. 9:13
Gulyás Gergely a köztévé reggeli műsorában elmondta, hogy az önkormányzati törvényről kedden szavaz a parlament, a rendkívüli ülésszak pedig július 4-ig fog tartani. Addig döntenek a reklámadóról is, amiről azt mondta: a két kereskedelmi televízió „nagy társadalmi károkat okoz”, ezért a reklámadót e médiumok „egészségügyi termékadójának” tekinti.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke szerint július 4-én véget érhet a parlament nyári rendkívüli törvényhozási időszaka. A képviselő kedden az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: az önkormányzati törvényről már kedden szavaznak a képviselők, s még a héten születhet döntés a reklámadóról, amelynek kidolgozását hosszas háttértanulmányok előzték. Gulyás Gergely úgy értékeli, a két kereskedelmi televízió „nagy társadalmi károkat okoz”, ezért a reklámadót e médiumok „egészségügyi termékadójának” tekinti.

A fideszes politikus a műsorban elmondta: az egyes tárcák vidékre költözésének ötlete abból fakad, hogy Budapest szerepe az ország életében és a központi közigazgatásban nemcsak döntő, hanem szinte kizárólagos. Hogy ez jó vagy rossz, azon lehet vitatkozni, általában azt mondják, „ez talán eltúlzott” – jegyezte meg, rámutatva: Budapesten 1,8 millió, Pest megyével együtt 3 millió ember él és dolgozik ebben a térségben, rajtuk kívül még 7 millióan élnek az országban.

Hogy a költözés megvalósítható-e miniszteri szinten, az majd kiderül, jelenleg várják a vizsgálatok eredményét, végleges döntés még nincs – mondta Gulyás Gergely.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kövér László mondta:
"Én megértem, hogy az üzleti érdekek sérelme mindenhol komoly probléma. Azt is megértem, hogy csak az az üzleti érdeksérelem fáj, amelyik a saját zsebünket érinti. De hogy ezt egyesek a jobboldalon is összekeverik a sajtószabadsággal, azt már nehezen élem meg, mert pontosan tudjuk, a sajtószabadság a mai világban Magyarországon és másutt is nem a politikai viszonyoktól függ, hanem elsősorban a tulajdonosi viszonyoktól"

Ott a Médiatanács...A bizonyítottan károkozó, izléstelen műsorokat, büntessék, tiltsák be. A baj csak az, hogy a "kenyeret és cirkuszi játékokat" mondás jegyében épp ezek egy rakás ember kedvenc műsorai.

Előtte legyen olyan, hoyg én állithassam össze a csomagaot, és akkor kiderülne, mely csatornákat nem nézik az emberek...

Egy-egy kifejezetten ízlésromboló műsorra gondoltam...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés