Az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára alakítaná át az EU-t a CÖF

2014. június 5. 13:19
A Civil Összefogás Fórum ötlete szerint közös irányítás alá kellene vonni a külügyi, a hadügyi és a pénzügyi adminisztrációt, egyéb területeken viszont decentralizálnának. Céljaik megvalósítása érdekében akár európai békemenetet is szerveznének.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára alakítaná át az Európai Uniót, az erről szóló javaslatukat elküldik a közösség vezetőinek – közölte Fricz Tamás CÖF-alapító a szervezet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Eszerint közös irányítás alá kerülne a külügyi, a hadügyi és a pénzügyi adminisztráció; ez nem jelentene föderációt, mert egyéb területeken, a szubszidiaritás jegyében, éppen decentralizálni kellene a döntéshozatalt – jelezte a politológus.

Mint elmondta, az Európai Unió krízisének oka az identitás- és demokráciahiány, illetve a gigantikusra nőtt bürokrácia. Az átalakítás elősegítené közös célok megfogalmazását, így az európai identitás kialakulását, mert az unió a külső, a világ többi része felé irányuló politikáját hangolná össze a közös külüggyel és hadüggyel, a közös pénzügyek segítségével pedig fel lehetne lépni a globális pénzügyi csoportok spekulációs támadásaival szemben. Ugyanakkor vissza kell fogni az uniós bürokrácia túlhatalmát és a feladatok felét visszaadni nemzetállami hatáskörbe – jelezte Fricz Tamás.

Csizmadia László, a CÖF másik alapítója úgy vélekedett: az európai parlamenti választások után megfogalmazható fő üzenet az, hogy „az Európai Unió irányítói végre vegyék tudomásul azt, hogy a nemzeteknek van uniója és nem az unió elitjének vannak kiszolgáltatott nemzetei”. Céljaik megvalósítása érdekében nem tartja kizártnak egy európai békemenet megszervezését sem – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy a CÖF és a Szellemi Honvédelmi Mozgalom nemzeti konzultációja, országjárása nyomán elkészítették a Nemzeti Társadalmi Szerződést, amit el kívánnak küldeni a kormányzatnak. Ebben azt javasolják, hogy a kormány támogassa a külhoni magyarság autonómiára irányuló törekvéseit, illetve törekedjen arra, hogy a civileket bevonja az őket érintő jogalkotásba. Erősítse a nemzetállami szuverenitást és akadályozza meg a globális piacnak az állam elfoglalására irányuló törekvéseit. Harcoljon az antiszemitizmus, a rasszizmus, a keresztényellenesség ellen és támogassa a gyermekvállalást, a magzati életet illesse meg a védelem – sorolta a kormányzatnak szóló javaslataikat a CÖF-alapító.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője úgy vélekedett, hogy új európai alkotmány kialakítása szükséges, a nemzeti identitás erősítése, az idősek, szociálisan rászorulók és fogyatékkal élők védelme, a kisebbségi jogok érvényesítése érdekében.

Újságírói kérdésre válaszolva Fricz Tamás úgy vélekedett: amennyiben valósak azok a sajtóhírek, miszerint Bajnai Gordon a Bilderberg-csoport dániai találkozóján valóban Magyarország gyengítését szorgalmazta, akkor a személye nemzetbiztonsági kockázatot jelent és nincs helye a közéletben.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért vannak annyira oda ezért a monarchiáért, tönkre baszta az országot...

faszom idióták

Szerintem meg Ausztria-Magyarország-Horvátország-Csehország legyen olyan, mint az Osztrák-Magyar Monarchia.

Sok várunk maradt ugyem, a történelmünk sem akkor változott meg végérvényesen, amire most hoznak elő példákat, hoyg nagyban hamis

A hazánkat pont nem a Monarchia baszta tönkre, hanem a szláv meg balkáni söpredék, amely csak az alkalmat várta, hogy szétlopja az egészet. End of Story.

az nem a köztársaság problémája, hanem a népé, akit oda felülre választott :D

Bach? mond ez valamit

stb...Igazad van a buta magyarok voltak, mint pl Zichyék...

"A kiegyezést követő fél évszázad egyike a magyar gazdaság sikertörténeteinek. Bár a fejlődés pontos üteméről megoszlanak a vélemények, abban mindenki egyetért, hogy elmaradott agrárországból a 20. század elejére fejlett élelmiszeriparral rendelkező és intenzív exporttevékenységet folytató agrár-ipari országgá vált. Berend T. Iván és Ránki György a nemzeti jövedelem évi növekedését előbb 3,7, majd később 3,2%-ban állapították meg. Ez azt jelenti, hogy az 1867-est 100-nak véve a nemzeti jövedelem értéke 1900-ra megháromszorozódott, 1914-re pedig több mint megnégyszereződött. Katus László számításai szerint a GDMP, azaz a bruttó hazai anyagi termék, amiben a nem anyagi jellegű szolgáltatások nem szerepelnek, 1867 és 1913 között valamivel lassabban, évi 2,4%-kal nőtt, tehát nem megnégy- vagy ötszöröződött, hanem csak megháromszorozódott. Az európai növekedés átlagos dinamikáját azonban még ez is meghaladta. Ennél magasabb növekedési ütemet ugyanis csak a dán (3,2%), a svéd (3,0%) s a német (2,9%) gazdaság produkált. Egy harmadik számítás szerint, amely a bruttó nemzeti jövedelemre (GNI) vonatkozik, tehát a szolgáltatások mellett a külföldről szerzett jövedelmeket is figyelembe veszi, az Osztrák–Magyar Monarchia 1860 és 1910 között 1,76%-os évi növekedést ért el, miközben Európa egésze 1,88%-ost. Ezzel az ütemmel a Monarchia megelőzte a balkáni és dél-európai országokat, egy kategóriába tartozott Belgiummal, Hollandiával, Norvégiával, Oroszországgal és Nagy-Britanniával, s elmaradt a leggyorsabban fejlődő Svédországtól, Dániától, Németországtól, Svájctól, Franciaországtól és Finnországtól. Figyelembe véve, hogy a magyar gazdaság valamivel gyorsabban növekedett, mint az osztrák részeké, az ország 1867 és 1914 közötti teljesítménye e számítás alapján is kiemelkedőnek, ha nem is élenjárónak tartható."
Forrás: Wiki

bocs Zichiék már hamarabb tevékenykedtek...

NAh mindjárt megvalósul :D már készítik elő

ez az az oldal, amit keresztül hosszában cáfolnak, mert hamisít?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés